Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cestovní

22. 11. 2000
5
0
1433
Autor
mike

Možná to patří spíš před Tramvajovou. Jinak Slabý je můj profesor na botaniku. Věnováno MMmovi (za toho Profesora).

Značně unaven včerejší nocí nastupuji do tramvaje. Při cestě do školy v ní nebývá příliš mnoho lidí, o to jsou však ranní cestující podivnější. S úsměvem sleduji o sklo narážející hlavu opilého postaršího pána, údery jeho hlavy jsou stále silnější, až sklo podlehlo a s řinčením se vysypalo na silnici. Dnes je ale obzvláště silný vítr, a tak prázdným oknem létá listí, později vítr zesiluje a odnáší s sebou stále těžší a těžší předměty; před chvílí mi kolem hlavy proletěl jezevčík následován nákupní taškou. V tramvaji postupně přibývají lidé všech věkových a váhových kategorií a na ulicích proto zůstávají jen malincí beduíni s červenými baťůžky, se kterými si můžete povídat o všech těch kategorických imperativech a sociologických imaginacích, aniž byste dospěli k nějakému závěru. Tento obraz mě natolik uchvátil, že nejsem schopný vystoupit, snad by to ani přes ten děsný nával nešlo. Nikam nespěchám, nepotřebuji vidět obličej toho debila Slabého, jak mi s úsměvem oznamuje : "Vaše protokoly prosím…"
suvicka
30. 11. 2000
Dát tip
Ještě hůř? No to už snad radši ani neé! Pěkný miku, musela jsem si jí po Ově přečíst ještě jednou, hň :c)*

MM
24. 11. 2000
Dát tip
ehm. díky. jen si říkám, proč je to s náma tak špatný, co tady vlastně xakru děláme a ... no potěš. ostatní se smějí.. já se také směji. ale pravda poněkud něčemu jinému. co si nalhávat - nejenže smrt je smrt - ale bude hůř. (*)

blazinek
23. 11. 2000
Dát tip
miluju tramvaje jen... ty kterými jezdím nejsou tak veselé, asi se budu muset podívat do brna :-)) *

Kangi
23. 11. 2000
Dát tip
jó, to je moje krevní skupina (AB)

alina
23. 11. 2000
Dát tip
velmi převelmi veselé :O)))

Merle
22. 11. 2000
Dát tip
Za vystoupit udělej tečku. Jinak je to na :-))))))

Jákob
22. 11. 2000
Dát tip
:o)

Grim
22. 11. 2000
Dát tip
Jezefčík je v poho:-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru