Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hřbitov horolezců

04. 03. 2005
1
0
1561
Autor
ejke

Občas jdeme s kámošem na skály a pak se mi zdaj tyhle bláznivý sny, tak jsem se to snažil trochu přiblížit. Jsou to jen myšlenky člověka před pádem, ale musel jsem tam chvilkama vložit i takovej popis situace a moc to do těch myšlenek nesedne. no dal jsem do toho usílí.

Hřbitov horolezců  

 

 

  Dolů deset možná dvanáct metrů a před sebou už jen tři. Už to vidím, tady vpravo to je dobrá cesta, zkusím to tudy. Nemusím mít strach. Jistí mě Adam. Už je nahoře. Vázaly jsme jen jedno lano a tak mám trochu strach. Neměl bych si to připouštět, čím víc se budu bát, tím míň se soustředím a spíš spadnu. Nechci spadnout.

     Doma čeká Veronika s malou. Miluji je obě, jsou můj život.Tak proč tu tak blbě riskuju !…… sakra sklouzla mi noha, ale zastavil jsem se. Kruci odnesly to karabiny. To není možný kruci písek. Adame ! Tak fajn teď tu vysim a bez jištění, držim se jednou rukou mělkýho chytu z pískovce a srdce mi buší, jakoby chtělo opustit moje tělo dřív než spolu semnou spadne. To není dobrý nedosáhnu k lanu. Pitomej převis. Co teď ! Bože co teď ? Co teď ? Je to jasný co teď !

      Vyděšeně koukám na místo dopadu a tak trochu naivně si říkám, že tráva tam dole je měkká a navíc je to i trošku s kopce. Páni co si to tu asi namlouvám. Vždyť tohle je jasná smrt. Tak co si to sakra namlouvám ? Notak Adame pomoz mi. Nenech mě tu přeci zemřít. Vím nemůžeš dělat nic. To bude bolest. Nechci umřít. Ještě ne ! co Veronika a …

       Je to tady. Chyt to nevydržel. Mám pocit, že padám věčnost. Ještě jeden pohled do zoufalých očí Adama a jeden stejně zoufalý, ale můj ne drolící se pískovec v mé dlani. To je konec nebudu křičet, neudělám si ostudu, to ne. Prosím, ať umřu rychle, ať netrpím. Přetočit se na hlavu ? Ne nedokážu to svírá mě strach. Spadnu na nohy nebo záda. Určitě budu trpět.

Chci vrátit čas.

Prosím.


cherubinka
04. 03. 2005
Dát tip
Dramatický to je, ale drama to není...

ejke
04. 03. 2005
Dát tip
No já taky vim ale tak mi to nejvíc sedlo do toho no přeci by se to možná dalo i zahrát

cherubinka
04. 03. 2005
Dát tip
Zahrát, no spíš zajímavej monolog k přednesu.

ejke
04. 03. 2005
Dát tip
no takys tim hranim by to možná vyšlo kdyby tohle bylo jako jedna scéna asi

Morphy
04. 03. 2005
Dát tip
mě se to líbí, asi proto, že jsem semo tamo taky lehce lezl, škoda jen, že už si to nepřečteš. nebo jsi snad ještě nedopad?

ejke
04. 03. 2005
Dát tip
nechápu sám sebe, jdeš tam a chvílema seš k smrti vyděšenej i když to není tak často a přesto tam musíš znovu.

lady1kazoo
04. 03. 2005
Dát tip
chlapce, chlapce...sila ano, na okamih sa zastavi cas, je az neuveritelne, co vsetko sa vtedy premieta v mysli T !

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru