Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nevěříš?

05. 03. 2005
1
0
1117
Autor
Charmed_Iris

Znáte to...člověk sedí v baru, pije kafe, v klidu si pokuřuje a vede zdlouhavé, možná i inteligentní, rozhovory se svým společníkem. Pak je z toho úplně mimo a neví, co s tolika informacema má dělat... Pro Maryfu!

Nevěříš?

 

Nevěřím...láska neexistuje!

Je to jen slovo, které ti vdechne nějaký mrtvý antický bůh do ucha a pak se baví tvou vlastní nemohoucností a neschopností proti tomu protestovat či cokoli dělat...

 

Nevěřím...láska existuje!

Přichází k tobě a ty ač si sám nejsi osamělý, zkroucen bolestí, protože si šťastný a nevíš, zda si to zasloužíš a chováš se jako blázen a snažíš se odvolávat na rozum, ale nejde to...chceš žít a milovat!

 

Nevěřím...láska neexistuje!

Nevěřím ve svět, kde se má láska rodit. Nevidím kolem sebe žádné šťastné tváře, nevidím žádnou toleranci, nevidím nic než zlé bledé tváře pohlceny do vlastních myšlenek na sebe a svou závist a zlobu.

 

Nevěřím...láska existuje!

Každá bledá tvář může opět zrůžovět a nenechat se zahubit vlastní zlobou. Láska je víc než slovo, je to cit, je to hnací síla, je to život, je to milování!

 

Nevěřím...láska neexistuje!

Propadnutí takovému citu může být až smrtelné a probuzení z klamného snu bývá velice tvrdé a kruté. Ne, nevěřím, kdyby láska existovala nedopustila by, tolik bolesti!


Sicktrain
07. 03. 2005
Dát tip
Láska? to se maže na chleba?? Klišé? Láska je klišé. No a co na tý lásce eště lidi chcete vymyslet?Je to v podstatě strašlivě jednoduchá věc, stačí mít rád.Tak proč Klišé? Celý svět je klišé! Let´s Klišé! Vivat Klišé! Klišé klišé:-) jo a mimochodem Iris: antičtí Bohové nejsou ani trošičku mrtví.....jen spí. existuje, akorát jí neuchopíš.

Láska existuje, chodí světem, hledá sobě podobný blázny, motá jim hlavy a dává je dohromady. A my jí neovlivníme. Ani ignorovat se moc nedá. Kde by byl člověk bez lásky? Láska existuje a když už ne pro nikoho, tak pro mě rozhodně ... Věřím...

Fráze jsou frázemi, protože mají v sobě něco pravdy a já se nesnažila objevit Ameriku, je to jen reakce na jeden dlouhej rozhovor s Maryfou.

Aymi
05. 03. 2005
Dát tip
nevěřím .)

Jeheheman
05. 03. 2005
Dát tip
láska, to jsou přece jahody v kyselině octové

Maryfa
05. 03. 2005
Dát tip
Kdo určil co je klišé? každý má právo na vyjádření svých pocitů a ač to může znít podobně, každý to myslí trochu jinak. Jinak Charmed, můj postoj znáš.....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru