Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

03 - 05

07. 03. 2005
3
0
2611

Hlavně modré ptáčky. A taky červené a růžové a strakaté ptáčky. A o tohle všechno Steve přišel. Byl moc vysoko. Ale zase to dokázal a obletěl svět je z něj celebrita a stár a byl v televizi. A prý měl při obletu Země jenom jeden problém. Unikalo mu palivo. Ale každý člověk ví, že to nebylo palivo. Prostě se Stevovi chtělo a do letadla a přístrojů a na sedačku za milióny to pustit nemohl.

 

Pustit volným pádem bez lana a jištění pana Grosse z mostu by ráda celá polovina lidí. Alespoň podle posledního průzkumu. A mně se líbí, jak jsou ty průzkumy objektivní a nezaplacené a férové. A je jich všude jako máku. A je divné, že mě se nikdy nikdo na nic neptal.

 

Na nic se neptali ani spojenecké jednotky a hned vytáhli sapíky a kulomety a bambitky a začali to smažit hlava nehlava do projíždějícího konvoje. A tak umřel jeden muž. A čerstvě propuštěná italská novinářka byla zraněna. A tomu já říkám pořádná ironie.

 

Ironií může být i obnova chilského národního parku. Bude při ní totiž pomáhat i Čech, který jej podpálil. A je navýsost jasné, že Chilané mu vrazí do rukou motyku a hrábě a lopatu, na nohu přidělají vězeňskou kouli a budou ho mrskat bambusovým bičem. A to by mě osobně pěkně rozhněvalo.

 

Hněvá se i pan prezident. Nelíbí se mu jeho nová sekretářka a že se vláda nakonec dohodla a nerozpadla se. Jistěže se mu to nemůže líbit, když by u koryta a v teple viděl nejraději červené a růžové a strakaté ptáčky. Úplně nejraději by tam ale viděl svoje modré ptáčky.


Alojs
18. 07. 2005
Dát tip
Tentokrát si ten tip nechám na jiné dílko. Trošku slabší než předchozí, tak abych byl objektivní. Ale jinak upřednostňuješ celkem zajímavě a rychle plynoucí styl.

Emerwen_mk
11. 03. 2005
Dát tip
Tvůj názor na průzkumy mi připomněl jednu takovou větu...(ale ted si nevzpomínám, kdo ji vyslovil. Ale o to stejně nejde)..vždycky mě rozesměje a vrátí do reality:) "Nevěřte statistikám, pokud jste je sami nesfalšovali"

Zbyhoň
11. 03. 2005
Dát tip
Jo, myslím si něco podobného, dobře vypointovaná je jen poslední glůska, ale tam mi zas nějak nesedí červení, růžoví a strakatí práčci, tak nevím. Pořád se mi moc líbí forma a styl, ta úspečnost, ale vtipu se ti tam povedlo dát o poznání méně než v 2-05. Asi je fakt, že se těžko hledá nové téma ke glose... je to možná trochu nedůstojné, ale já se v takových případech vůbec nestydím projet noviny a u každého článku se zamyslet, zda jsem schopen vtipně ho zkarikovat. Kdyby to byla úvaha nebo tak něco, o tématu prostředního odstavce bych se fakt bavil. Protože to je tak neuvěřitelná nehoráznost, že ustávají slova. A buď to znamená, že to měla být vražda na objednávku, nebo že Amík beztrestně střílí po všem, co se hýbe, a kdyby se tohle náhodou neprovalilo, nikdo mu nic neudělá...

Vaud
10. 03. 2005
Dát tip
Není to špatný! *

Mně se to docela líbilo, forma je bez chyby (myslím), ale připadá mi to už takový nemastný neslaný.. Ty Tvoje první dva (01-05, 02-05) měly větší šťávu, aniž by to působilo násilně. Možná má na to vliv to, že se snažíš "glosovat" pravidelně a ono je to jednou týdně možná víc než dost. Na tom, že nedodržíš Tebou předepsanou formu, přece není nic špatnýho. Zkus to střídat (doufám, žes trochu pochopil, co tím myslím..) Mariana: A co ptáčkové a růžičky? Zní to už povědoměji? :")

to Maldecanka: Díky, překlepy opravuji.

to loannes: První odstavec opravdu není o Superstar :). Je o Stevu Fossettovi, který jako první člověk obletěl sám a bez tankování v letadle Zemi.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru