Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Motýl

Výběr: vesuvanka
14. 03. 2005
4
0
758
Autor
Kamínek

 Motýl

 

 

Po ránu rosou zmáčená, brouzdám se ulicemi Městem Snů.

Nevím, zda vítr zafoukal nebo zda byl to jenom vánek, co kapky rosy zavál na mé oči a jinovatkou srdce zbělelo.

Nevím, zda jen někde v mojí duši tříští se ledové kapky v chladný prach. Nevím, zda se tu brouzdám vážně sama nebo je to samota, co nahání mi do žil mráz.

 

Když slunce stálo na obzoru a jeho paprsky vysušily trávě slzy, zahlédla jsem motýla, jak třepotal křidélky nad malým květem, a pak, s lehkostí usedl a vyhříval se tam.

Napadlo mě - být tak tím motýlem ...

A tak přisedla jsem vedle něj. Neuletěl, jen tam tak seděl a tiše, měkce pohyboval křídly a já citíla, jakoby ovíval mou tvář.

Tak zavřela jsem oči, nastavila duši, a motýlí křídla rozechvěla každou strunu mého srdce.- A tóny tiché plynuly prostorem...

Nastavím dlaň, a on přelétl z květu na květ a potom, s krátkou rozvahou, přisedl ke mně. A rozehřál kapky ledu, rozpustil chladný prach. A slunce znovu zasvítilo v místech, kde dřív, utápělo by se pouze v tmách.

 

Pak poslední rudá oblaka ustlala slunci měkké lože a slunce uslo.

Jen měsíc bledý zůstal strážit mě a motýla, co už spal. Nevím co se mu zdálo, ale moje sny asi někdo zavřel kdesi na petlici, nepřicházely a tak, počítala jsem hvězdy, které nad hlavami splývaly nám jen v hvězdný prach. A když zavřela jsem svoje oči, cítila jsem jak ten zlatý prášek, usedá jemně na řasách.

To vítr co hrál si z hvězdami na honěnou, rozvířil tuhle jemnou nádheru.

Tak přikryla jsem motýla listem z pampelišky, aby dál v klidu spal... a vítr požádala jsem, aby nekvílel tak, a raděj si v jiném koutu louky hrál...

A tak jen měsíc svítil nade mnou a nad snícím motýlem.

Tráva hladila mi kotníky a já se spícím motýlem, čekáme na nové svítání.


Kamínek
25. 03. 2005
Dát tip
díky za vaše názory (vážím si)

Francois
22. 03. 2005
Dát tip
Moc pěkné... tip. Akorát mám strach o toho motýlka, list pampelišky je dost těžký, přikryj jej prosím něčím jiným.

Kamínek
16. 03. 2005
Dát tip
juj, děkuji za milé přivítaní a za váš laskavý názor, moc potěšil:-)) jsem tu nováček, tak se musím ještě krapet rozkoukat. Pa.

vesuvanka
14. 03. 2005
Dát tip
něžné, laskavé, hřejivé... zaujaly mě některé obraty, např. slzy trávy... milé čtení, vyvolávající krásné obrázky.... díky za tento zážitek.... TIP a mezi nejoblíbnější Vítám Tě na Písmákovi

DRAHT
14. 03. 2005
Dát tip
Píšeš moc hezky. Líbí. TIP

Jokaste
14. 03. 2005
Dát tip
Souhlasím s Vesuvankou...* E.")

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru