Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nečekané splynutí Blíženců

20. 03. 2005
3
0
1369
Autor
Dorian

Zacalo dnes ráno v šest, při cestě z práce. Už v práci se děli divné věci, nerozuměl sem tomu. Cestou metrem sem ta popisoval do mobilu a z toho to vzniklo. Cely to trvalo asi 30 minut, ale psal sem o tom az do poledne, dokonce jsem nešel spát :)), nic podobnyho si nepamatuju. Chtelo by to esteticky upravy, ale sem linej, jak to vylezlo tak to sem hazim. P.S.: Do ted nechapu co to bylo, ale bylo to krasny. Dorian (gemini)

Nečekané splynutí Blíženců
( v první jarní den)

Tu rozezněl mým nitrem hlas:

„My v jedné mysli uzavření,
dosáhli jsme propojení
a pro nás je to událost.“
V okamžiku propletení
pocítili oba chvění.
Teď v sobě jsou zaklínění
a jednohlasně volají:
„Konečně jsme o skok dál!!“
Ozývá se, odráží se.
V mojí Říši, od mých skal..

„Je nádherné být sjednocení
a zmizelo i rozpolcení.“
Myslí, cítí současně.
„Budem spolu do setmění,
podaří se zachycení?“
Písmem, slovem, voláme znovu:
„My jsme Jedno, Vesmír lhal!!“
Ozývá se, odráží se.
V mojí Říši, od mých skal..

Celek cítí utrpení,
pro to naše věčné hašteření.
Právě tím soupeřením,
zpomalíme vykoupení
a energie uniká.
V jedné mysli místo není
pro emoce, cit a snění,
když se Ega do zbláznění
perou o žezlo.
„Ale teď jsme Jeden, svůj vlastní Král!!“
Ozývá se, odráží se.
V mojí Říši, od mých skal.


Však bez cíle jsme zatracení.
Volíme přání: „Nalezení
svojí cesty zpět.“
Najednou se sjednocením,
spojil soucit s pochopením.
Zas známe náš starý směr.
„Nezapomeň, čeho ses bál!!!“
Ozývá se, odráží se.
V mojí Říši, od mých skal.

„Tak jaké bude zhodnocení?
Kdo už ví, že bolest není,
že je to jen představa?“
Konečně jsem rozuzlený,
skončilo tím utrpení.
Směr i sílu máme zpět.

Dvojčata se rozpojila,
už všechny touhy ukojila.
I společný účel naplnila.

Jejich sobectví byla potlačena
a rovnováha nastolena.
Rozlil se vytoužený klid…


ojembo
03. 05. 2005
Dát tip
pravdu vravis ked zamierujes na nemohucnost jednej mysle vsak ani metro nerozdeli gemini t*

Dorian
20. 03. 2005
Dát tip
Víte, myslím, že to stejně nepochopíte (i když bych byl rád), jako bych to nejspíš nepochopil já, kdybych něco takovýho četl den před tím. Ale ocením, když mi to aspoň naférovku vpálíte, nebo sem vpadne nějaký trefný stylisticky komentář.... Dorian

Dorian
20. 03. 2005
Dát tip
Si to teda okomentujeme samy. Doriane, ten konec je slabej, sorry, mělo to tam gradovat a nejak se to ztratilo..... Nevodflákni to příště, sic budu házet banánama ;o) Nevodflákni a obstojíš.... A zvol téma různě tobě a bližší jim, aby z toho taky něco meli .. A běž spát, je pozdě.

Wojtyla_Jr
20. 03. 2005
Dát tip
Teď v sobě jsou zaklínění - ať počítám jak počítám.. ;) „Je nádherné být sjednocení a zmizelo i rozpolcení.“ - neříkáš dvakrát to samé..? podaří se zachycení?“ - jakože přetrvá.. snad.. není to jednoznačné Celek cítí utrpení, pro to naše věčné hašteření. - věčné je hašteření s ženami, tady ti trochu rozbíjí.. Právě tím soupeřením, - možná: Právě skrze soupeření „Ale teď jsme Jeden, svůj vlastní Král!!“ - zvlášť tady to drhne.. co sebe Král? Volíme přání: „Nalezení svojí cesty zpět.“ - Máme přání: .. ;) Zas známe náš starý směr. - zkus si to říct 5x za sebou.. ;) „Nezapomeň, čeho ses bál!!!“ - ..jsi se.. mi zní líp.. Konečně jsem rozuzlený, - to je obraz hadího muže, který se vrací ve čtyři ráno z pohotovosti po nepovedeném večerním vystoupení v klubu Alhambra.. ;) Směr i sílu máme zpět. - tak tohle je taková zkratka, že ji sice chápu, ale nechci jí rozumět.. - jaký je společný účel dvojčat? Jsem tak trochu hnidopich, já vím.. - jinak samoobslužná kritika je ti ku prospěchu. Jen nerozumím poznámce o tématu bližšího jim a různého tobě.. Podlehnout obecnému vkusu? Kvůli tipům..? Obstát? Běž spát Doriane.. už plácáš.. , ale jinak šikula, jeď dál.. s pozdravem W.

Wojtyla_Jr
20. 03. 2005
Dát tip
Odvolávám - Teď v sobě jsou zaklínění.. mea culpa W.

Dorian
20. 03. 2005
Dát tip
Teeda, moc dik, presne tak sem to chtel a potřebuju. Mno vytčeno je toho dost, ale musím ti dát za pravdu, ale rikam, sem lenoch. Jo sohlas se vším, kromě Krále. „Ale teď jsme Jeden, svůj vlastní Král!!" jednotlive kazdý z nich touží po moci. Ovládat toho druhého a ostatní. Když se spojili, potřeba ovládat zmizela, protože se o to dělí a nebylo ani komu vládnout a tak si mohou být jen svým vlastním králem. Dvojčata tak jak je myslím já jsou moje dvě části, jsou to JÁ, jak se prezentuji navenek. Kazdy má specifické konverzacn a společenské schopnosti a střídají se podle toho, jake je prostredi a ktereho je potřeba. Ríká se jim Blíženci, jsou moje ego. Ten den se stalo fakt neco divnyho protože poprve existovali soucasne a nacokoli pomyseli nebo soustredili pozornost, delali to jednohlasne/myšleně. Mozna se to to zda ulitli, ja to do ted taky nechapu, ale bylo mi v tom stavu hrozne dobre. Nebyl sem zaujatej, nikoho sem nesoudil. Mel sem kompletní pohled obou. Viděl sem děj jako širokoúhlou plazmovou televizi misto stare černobile Tesly. Ale je těžké říci, kde končí realita a začínají představy. Smísí se a zase se zase oddělí. Sorry, když neco vysvetluju, mam tendence psat jako ocebnice, teda me to tak přijde.. Když to po sobe čtu tak to vypadá, jako bych byl předtim sjetej, ale nebyl :))

Wojtyla_Jr
20. 03. 2005
Dát tip
To je v pořádku. Neříkám, že tomu jako bejk plně rozumím, ale vzhledem k tomu, že spojením pohledů a vnímání těch tvých dvou vzešel pocit příjemnej a obohacující chápu tvoji potřebu se o ten pocit podělit. Žádná sjetost, prostá otevřenost.. u tebe zkrátka podvojná.. to je dobře..

Miki_miki
20. 03. 2005
Dát tip
Tyx v podstatě nestojíš o kritiku....Ty chceš být chválen.....Jenže zatím není za co....

Dorian
20. 03. 2005
Dát tip
Miki miki: Sem rád, že pravidelně přispíváte do mých rubrik a rozšiřujete mi tím obzory.. Nevím sice, kde jste to z toho vycetl, kazdopádně myslenka je to zajímavá. Ale tím, že jste na ni přišel dřív než já jako byste říkal : "Jo ses dobrej, ale za žádnou cenu to nepřiznám" :oB Takove kritiky jako od pana Wojtyla_Jr si vážím, protože je přínosná a já se chci učit.. Napadá mě, není i chvála hnacím motorem? Nelíbím se vám, nebo to mé jméno působí narcisticky? Dejte pokoj.. :) Dorian

cubka
20. 03. 2005
Dát tip
za ty blížence jako blíženec * + avi další blíženec (klipeto)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru