Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sníh je radost

Výběr: vesuvanka
20. 03. 2005
4
0
2157
Autor
petrolej

Když jsem takhle jel po Brně trolejbusem a za oknem začali poletovat \"chuchvalce\" sněhu, usmál jsem se na ně.

Nejhezčí na sněhu je, že si nevybírá. Padá prostě na všechny. Asi bych chtěl být sníh. Být rozdroben na miliardy odlišných vloček a padat na lidi, na auta, na střechy domů, být sněhovou koulí, roztát... nebo si jen tak poletovat. Taky bych chtěl poznat (vidět) ten okamžik, kdy se z vodní páry v mracích stane sněhová vločka. Zajímalo by mě, jak dlouho může takové vločce (naprosto průměrné vločce v průměrných větrech) trvat, než dopadne na zem. A jaká je šance, že z ní bude sněhulák? Minimální. Ty vločky jsou vlastně šťastlivci. Chtěl bych být sněhovou vločkou na hlavě sněhuláka a kamarádit s ostatníma vločkama. Lepit se k nim a tísnit. Potkat krásnou vločici s nesymetrickým vzorem a mít spolu spoustu vločat. A na jaře roztát, spojit se v jednu kapku vody a nakonec se vpít do věčnosti země.
petrolej
03. 04. 2005
Dát tip
Nemyslel jsem v Brně. Jen mě to v něm napadlo. Jinak s tebou souhlasím. Príglu bych se taky nejraději vyhnul obloukem nejlépe několikakilometrovým...

petrolej
03. 04. 2005
Dát tip
Dík moc, někdy mám pocti, že mě lidi nechápou :-) Snad ale někteří...

vesuvanka
02. 04. 2005
Dát tip
A na jaře roztát, spojit se v jednu kapku vody a nakonec se vpít do věčnosti země. To je moc hezké a milé, zaujalo mě celé dílko i prolog..... TIP a V

:) k

Wojtyla_Jr
20. 03. 2005
Dát tip
..potěšilo.. být sněhovou kolí si klidně odepřu, ale volná sněhová vločka.. navíc ta divoká nesymetrická vločice ;) hezkej nápad. Vpít se do věčnosti země.. vím, že to myslíš upřímně, ale zní to tak .. jak to říct.. :) přesto t. a díky W.

Gonsales
20. 03. 2005
Dát tip
zajimavej napad;)

littledee
20. 03. 2005
Dát tip
líbí se mi vločata ;o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru