Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Strážce Záhuby(2.část)

20. 03. 2005
1
0
880
Autor
Dean

 

                                      Kapitola 2.

                                            Tygr a drak

 

 

Druhý den Jeina seděla na zábradlí a pozorovala nebe  ,náhle zahlédla něco velkého vypadalo to jako …..Dračí srážce přistál přímo před ní .Jen co ustál prach strážce stál nehybně a pod krkem měl Jeininu dýku . „Byla bys tak hodná a dala tu dýku pryč ?“ zeptal se mladík a neměl odvahu se ani hnout „Ahoj Kevine tebe už jsem dlouho neviděla“ řekla s úšklebkem Jeina a mladík se usmál a vyhrkl : „Sakryš Jeino z tebe je ale kočka!“

Jeina dala dýku pryč a klidně řekla : „ Zato ty jsi se vůbec nezměnil stále ten podlejzač, kterého jsem znala“ Kevin se proměnil do své podoby a stále se smál od ucha k uchu.

„Musím jít jinak mě kapitán zabije, že jsem zase přišel pozdě na jednání,tak zatím“ řekl a odešel ,ale jen co se koukla na oblohu zahlédla draka bílého jak její vlasy.Vydala se za drakem ,až došla k místu ,kde byla malá jeskyně .Jeina měla trochu strach ,ale když se odhodlala …. „ Co tu děláš Jeino neměla bys být na radě?“ kapitán Dart  stál za ní čekajíc na odpověď „No?“ Jeina trochu strnula a pak řekla : „Promiň ,pokud dělám chybu ,ale….“ „Byla jsi moc zvědavá a chtěla jsi vědět ,kam zaleze bílý drak co?“přerušil ji Dart ,Jeina přikývla a Dart ji vzal za ruku a zamířil směrem do jeskyně ,když byli hluboko v jeskyni   kapitán zastavil a řekl tiše : „Teď se nelekni Krek by se mohl polekat a zaútočit na nás a to bych moc nerad“Jeina se pevněji chytla jeho ruky, „Nemusíš se bát nic nedělá jen někdy ,když má hlad“ řekl s úsměvem „Kdo je to? To jsi ty Darte?“ozval se hlas , „Ano jsem to já příteli ,pojď sem za mnou ,chci ti někoho představit“ zvolal Dart a Jeina sykla ,“To nemyslíš vážně ,že ano?“ale než stačil kapitán odpovědět už před nimi stál krásný bílý drak pozorujíce Darta a Jeinu. „ Není to Lady Jeina Proudmore?Ta vyvolena ?“ řekl a přičichl k ní „Ano“ odpověděl Dart a postavil se na stranu .Drak si očuchal Jeinu a ona ho plácla po čumáku a řekla: „To by snad stačilo ne?“

Drak se oklepal a Dart ho pohladil a řekl : „Tohle bude jeden z tvých pomocníků,druhý je tygr Dean a já jsem třetí“

Po tom co vyšli z jeskyně, Jeina nad ničím stále přemýšlela „Zajímalo by mě ,proč jsi mi dal tu knihu na stůl“ řekla zamyšleně a kapitán na ni koukl a řekl: „Já jsem ti žádnou knihu nedával ….,co v ní bylo?“ Jeina mu řekla vše co se z té knihy dozvěděla a Dart měl pocit ,jakoby je někdo sledoval.Z lesa zaznělo šustění listí ,Dart prudce vytáh luk s šípem a zamířil do místa ,kde se ozvalo šustění .Z lesa vyšel zraněný tygr – Dean ,kapitán zasunul luk a společně s Jeinou se rozeběhl k zraněnému tygrovy.Dean padl na zem ,a když zahlédl Jeinu vypadal spokojeně. „Deane co tu děláš?!“ zlykla Jeina a  tygr přizavřel oči,„Deane?…dokážeš ho vyléčit Darte?“ Dart přikývl a položil dlaň na tygrovu ránu „Dobrý,ještě žije ,jen ztratil moc krve“Uklidňoval kapitán a přehodil tygra přes  své rameno.Doběhli do městečka a zamířily do paláce.

Jeina se od Deana ani nehnula ,až u něj usnula.Kapitán se šel akorát kouknout na Deana a uviděl Jeinu spící a tygra ležet v klidu na posteli. „Jak ti je?“ zeptal se s úsměvem Dart a prohmátl mu místo ,kde  už nebyla ani památka po zranění ,tygr koukl na Jeinu a špitl : „Je jí dobře ? Vypadá jakoby nespala věky“ Dart ji vzal do náručí a položil ji na postel vedle tygra a zakryl ji medvědí kůží „Měla o tebe strašný strach ,ještě se bude muset hodně učit o jejím pravém životě“ zašeptal kapitán a odešel z místnosti.

Pomalu svítalo a Jeina už byla na cvičišti ,stále přemýšlela nad tím obrázkem v knize „amonio sekret dein fiarode monvaristail , co to znamená?“ zamumlala a stále nad tím přemýšlela .Ani si nevšimla ,že za ní stojí . „Amonio sekret dein fiarode monvaristail znamená : Strážce ,který se stal nepřítelem“ řekl tygr a začal si olizovat tlapu, Jeina na Deana koukla a povzdechla : „To byl můj nevlastí otec co?“tygr přikýv .

Náhle ji začalo pálit tetování ,které měla na krku ,při tom slyšela hlas : „Pojď ke mně má dcero pojď ,mezi ně nepatříš , patříš ke mně ….“ Jeininy oči začali náhle zářit rudě ,jen co to zahlédl tygr vrhl se na ni a kousl ji do ruky .Ona vyjekla a oči jí přestali zářit. „Co to děláš Deane ,víš jak to bolí?“rozkřikla se a tygr se začal bránit : „Co jsem měl dělat začala ses chovat, jakoby tě někdo k sobě volal a říkala jsi už jdu můj pane“ Jeina zírala a nevěřila svým uším .Rázem se rozeběhla do paláce .Jen co doběhla do svého pokoje ,za ní se hned ozvalo : „Jeino ,pojď rychle do přijímací haly ,máme malý problém“ Jeina se rozeběhla do haly .Stála jakoby byla z kamene ,před králem stál její nevlastní otec kapitán Alen Nightmare . „Znáš toho muže?“ zeptal se Dart  Jeina byla čím dál víc bledší „To je můj nevlastní otec“ špitla a zamířila k němu .

„Jen chci toho mladíka nic víc ….taky jsme  Vám vydali dobrovolně Jeinu, aniž by jsme nějak naléhali na podmínky“ pravil Alen .

„Ahoj Alene …“řekla Jeina .

„Jeino? Ty ses změnila“řekl s úsměvem kapitán Alen.Jeina stála ,s temným pohledem sledovala Alena. Náhle se stalo to co nikdo nečekal ,kapitán Alen mrštně vyhodil dýku .Dýka zasáhla Jeinu přímo do prsou….

Dart jí vytáhl dýku z prsou a poté dal nad její ránu dlaň přizavřel oči .Cítil  zpomalující tep .Při tom začal mumlat něco pro sebe .

„Sakra Jeino… jestli mi tu teď umřeš tak  toho Alena vlastnoručně zabiju“ sykl a po čele mu stékal studený pot .

„Deane!.. přines prosím tě tu modrou lahvičku ,co je v laboratoři ,“ zvolal kapitán a byl čím dál víc nervóznější  , „ no tak Jeino ještě nenadešel tvůj čas nechtěj ,abych použil zaklínadla…,“ náhle cítil jak  mu  jeho dlaň září a rána se začala zacelovat, „šikovná holka“ zvolal nadšeně a akorát  k němu přiběhl Dean s modrou lahvičkou.

„Skvělý,“zajásal tygr „Darte ty seš dobrej“kapitán na něj koukl a řekl klidně : „To Jeina, já jen ji vyléčil.“

Poté ji vzal do náručí a odnesl ji do její ložnice .

Bylo ráno ,náměstíčko  Severní věže bylo rušné .Jinak řečeno zbýval týden než začne invaze na Severní věž .Příprava pastí ,zbraní,brnění a ekonomických záležitostí zabírá celý dny .Jeina se zrovna zotavovala po zranění ,Dean ji hlídal ,aby neprovedla nějakou hloupost.Procházka lesem ,ideální pro průzkum tohoto zvláštního místa . Při průzkumu zahlédla  fontánu ,u niž se snažil relaxovat král ,ale věčně ho nějaký sluha přinesl listy pergamentu .Strážci  strážci se potili na cvičištích .A kapitán Dart… ten měl dost práce s drakem Krekem  ,snažil se mu bodnout dlouhou jehlu do tvrdé kůže ,ale Krek se stále snažil Darta zchodit .

„Nech toho Kreku je ti chci pomoct ….“zvolal kapitán

„ Au! Dej tu jehlu někam nebo ti ji bodnu do zad taky ,abys věděl jak to bolííííí aaauuu!…“zaskučel zase Krek, Jeina s Deanem koukali a div nevybuchli smíchy .

„Chováte se k sobě jak starý manželé“ zvolal  tygr a  smál se .Jeina si naopak snažila utlumit ten smích co  se snaží z ní dostat. Ale kapitán a drak  vypadali dost překvapeně

Kapitán seskočil za Krekova hřbetu a řekl klidně : „Nemáš Jeino ležet ?!“

„ Náhodou ne ,mam taky chuť se projít a prozkoumat aspoň trochu tohle  místo“ řekla klidně…. Když se Jeina s kapitánem vracela do města ozval se hlas: „ Kapitáne výzbroj je hotová“ Jeina koukla na kapitána a ten jen řekl : „ pojď něco ti král nechal udělat“

Jen co došli do zbrojírny ,kapitán stál před brněním ze stříbrné Dračí kůže a plášť z kožichu bílého tygra . Jeina koukala dost překvapeně ,chvilku koukala na brnění z dálky a pak se odhodlala jít blíž .Helma z dračí hlavy ,dokonalá výzbroj z draka .

„Přece nepůjdeš v normální kožené výzbroji chránit Záhubu …. Zkus si ji“ vybídl Jeinu Dart a odešel . Asi po půl hodině se otevřely dveře služky vyšli ven a Jeina stála v brnění uprostřed místnosti . Dart s úsměvem na ni pohlížel a pak ji podal křišťálový meč a pravil : „Tento meč může ovládat jen strážce Záhuby ,patříš k nám ….podle předpovědi jsi silná jako tygr a moudrá jako nejmoudřejší draci světa… uvidíme se na slavnosti“

Jeina přikývla , stála před zrcadlem a pohlížela na sebe a brnění.

Večer klečela ve velkém sále před králem a ostatními strážci .

Jeina odpřísahala své postavení mezi strážci. Poté dostala bílý dračí kámen .Pro ni i pro ostatní to byl nezapomenutelný zážitek .Jeina byla přijata do řádu Tygra a Draka ,ochránci kamene Záhuby ….

„Jeino,gratuluji ti k tvému přijetí do řádu a byl bych rád ,kdybys nosila toto,“ řekl důvěrně kapitán a podal ji amulet „….. toto tě bude chránit  před  černou magii a před útoky démonů“

Amulet si Jeina pověsila na krk a poděkovala .

Slunce bylo nad obzorem a strážci stály před svatyní ,král chválil všechny obyvatele za výpomoc při obraně města a kamene .Kapitán s Jeinou ,Krekem a s Deanem vcházeli jako první do hlubin svatyně .Za nimi pak šli i  strážci .Dlouhá chodba neměla snad konce ,ale když se objevili v místnostech ,kde měli zásoby a místa k spánku .Jeina si prohlížela místnosti ,až došla dlouhou chodbou do velké místnosti ,tam  na podstavci stál bílý kámen ,paprsek slunce dopadající na povrh kamene ,od kterého se rozlétával  na více menších paprsků do všech stran ,zbarvený do bledě modré barvy .

„Vítej dcero zpátky doma …dlouho jsem na tebe čekal …doufám ,že si budeme dobře rozumět“ ozval se hlas kamene .

Jeina pohlížela na okolí kolem kamene ,už chápala ,že tohle je její  místo .

Voda byla kolem do kola a socha vypadala jakoby plakala ,slzy stékali po jejím těle jako prameny vody , a stékaly jako malé potůčky do umělého koryta vysekané do skály .

„Je to tu krásné ,že ano“ řekl Dart ,který  u ní stál

„Ano… ale zdá se mi ….“ Špitla ,ale kapitán ji vlezl do řeči „ že ten kámen tě volal celou tu dobu ,co jsi byla pryč, já to znám také nejsem odtud ..Já jsem žil celou tu dobu mezi Agua strážci ,a když mě povolali sem tak jako jediný jsem tuhle bitvu o kámen přežil“ zavzpomínal kapitán.

„ Tvůj nevlastní otec tu také sloužil ,asi před 19ti lety ,pak se přidal k démonům ,protože mu zabili jeho snoubenku ,která čekala dítě“řekl tiše Dart a vešel dále do místnosti

Jeina ho pozorovala ,jak jde k plačící soše .

„Výš, kdo je ta žena?“ zeptal se náhle Dart a dotkl se sochy

„Nevím , kdo?“

„ Je to žena ,která má tenhle kámen chránit a kamen bude chránit ji …..proto tě volal tak intenzivně  Jeino ,máte společnou duši“ odpověděl a nespustil ze sochy oči .

„Ale jak věděli ,že to budu já“ zeptala se náhle Jeina ,ale Dart se jen usmál a odpověděl: „ Kámen si tě nechal vytvořit ,abys okouzlila každého tvého nepřítele a mohla ho pak lépe zničit .“  

Vedle Jeiny už stál i Dean přikyvoval Dartovím slovům.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru