Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Recenze - Radůza

24. 03. 2005
1
0
2085
Autor
jerkingjan

RADUZA byla v Chomutově.

V úterý (22.3.2005) zakoncertovala v Chomutově RADUZA. Bylo to neskutečně hezké a náplast na mou bolavou duši. Když se sejde 500 lidí a fandí holce s harmonikou, aby každou tu písničku zvládla (a zvládla), je to neuvěřitelný pocit.

                                                                                                                                                hajhou


j_i_r_i_k
18. 05. 2005
Dát tip
Pišta: Už si beru kámen - já si klidně pustim za sebou všechny CDčka Radůzy a nehnu brvou, to nový mi zrovna teď zní do uší a je to tento týden už poněkolikáté - navíc sama Radůza si patrně uvědomuje nebezpečí zabřednutí v žánru a na novém albu je pár vychytávek, které pro ni nejsou úplně typické - a většina povedených (IMHO)... A na Navarovou mi taky nesahej, hlavně poslední tvorba je více než dobrá... A na závěř smířlivější tón - Plíhal, Ebenové - tak ju, ale kámen si dávam do kapsy... jerkingjan: Tara Fuki - dvojice violoncellistek (tuším, že ze severní Moravy), zpívají polsky, dvě alba, moooc fajnová záležitost... Holkám z Ostravska polština vůbec svědčí, takové Brathanki taky stojí za pozornost... Nightwish - finský metal, neznám, nepotřebuju znát :)...

jerkingjan
31. 03. 2005
Dát tip
ad. Pišta Hufnágl Nemyslel jsem to ve zlém. Teďka jsem dělal pro Bulhary a pouštěli mi něco, co bylo taky hezké. A bylo to ze Sarajeva. (--- zeměpis znám ...) Jinak jsi udělal celkem sympatickou směs. ad. Wuzyy Čto éto Tara Fuki? Zřejmě si musím doplnit vzdělání. ad. Aki Měl bych znát Nightwish ?

jerkingjan
31. 03. 2005
Dát tip
ještě ad. Aki To nebyla recenze. Jenom jsem se chtěl podělit o vlastní potěšení.

Spoustukrát za sebou se dá poslouchat třeba Plíhal (Nebe počká), Laco Deci, určitě bratři Ebenové, Emerson, Lake a Palmer, Incognito... Záměrně vynechávám titány jako B.B.King nebo Visotski.

ashentree
29. 03. 2005
Dát tip
tady se vaří pěknej guláš :)) Tara Fuki se nám tu povedly, holky taky doporučuju BOO a projekty Vency Václavka /pokud tedy vybírám z věcí místních okološtatláckých/

Aki
29. 03. 2005
Dát tip
já zase můžu dokola Nightwish :o) ale tohle že je recenze? i ty kecko :o)

jerkingjan
28. 03. 2005
Dát tip
Jsem starej bigbíťák, ale než jsem viděl Rolling Stones na vlastní voči, tak mi nic neříkali. Dnes si je pouštím a furt tam vidím ty padesátiletý dědky, jak v jednom kuse dvě a půl hodiny běhali po podiu a bylo to skvělý. ad. Pišta Hufnágl ... Stejně jako Koubek. Nebo Bittová. Nebo většina poslední produkce Navarové. nebo můžeme přidat Jihlavanka, Moravanka, ELO, Eminem ... každý máme rád něco. Ale co doporučuji k poslechu - Frank Zappa - Bongo Fury (je tam i nějaký Cpt.BeefHeart.)

jerkingjan
28. 03. 2005
Dát tip
Co bys mi doporučil poslechnout si alespoň dvakrát za sebou ? Jirka

Makča
28. 03. 2005
Dát tip
cubka: Amelie to samý: holky, děte do prdele s tím klavírem, to se tady rovnou můžem všichni vodstřelit...prostě nás nechápou!:-)

Wuzzy
28. 03. 2005
Dát tip
Podporuju jerkingjana, rovněž Navarrová, Koubek i Bittová jsou dokonalí. To je totiž hudba, narozdíl od mnoha jiných útvarů, které se jako hudba tváří ;) A k tomu ještě třeba Skoumal, Tara Fuki, a - neukamenujte mě - skvělej je Kronos Quartet!

inlajn
27. 03. 2005
Dát tip
...a Dva dědci na chodníkůůůů kouřeji aaamerikuuuuuuuuuu----

John_Ceder
26. 03. 2005
Dát tip
Radůza je skvělá!!! hlavně: žlutý gladioly; jedem; tam, pod ještědem..

Třeba mě kamenujte, ale to se nedá poslouchat. Stejně jako Koubek. Nebo Bittová. Nebo většina poslední produkce Navarové. Chápu že je jisté osvěžení zaslechnout v rádiu po záplavě superstar něco "jinýho", jenže - zkoušel někdo vyslechnout celé album (kupříkladu zrovna Radůzy) najednou? Já to zkusil - a nevydržel. (a to jsem jednou překousnul DVĚ desky King Crimson hned zasebou, Earthbound a ještě jednu, co si nepamatuju, každopádně po tom jsem si myslel, že ustojím už všechno...)

Makča
25. 03. 2005
Dát tip
pišta: můj kámoš tomu říká "depresivní ženskej vokál" a děsně trpí, že my si to doma pouštíme od přípravy nedělního oběda, přes přátelský pohovor až po chlastací pařbu...já si to pustím i víckrát za sebou, já že jo:-)))žeru ji * ...ale i tebe:-)

...a já zas tvoje mince... :)))

probe
25. 03. 2005
Dát tip
...A já neznám ani jednoho ze zmiňovaných a dá se říci, že tato recenze to vskutku nezměnila...:-)

cubka
25. 03. 2005
Dát tip
pista: napr. ja a stejne jako Makca nekolikrat denne, uplne bez problemu :) Makca: u me zase trpi kolegove v praci, obcas jim, pro zmenu, pustim Navarovou nebo Psalterii. Pak trpi jeste vic :) Nebo proti soundtracku ze serialu Chobotnice maji take pripominky, stejne tak k OST k Amelii z Montmartru od Tiersena. Ach jo :)

Wojtyla_Jr
24. 03. 2005
Dát tip
Věřím.. a přeju. Příjemné pocity se rády sdělují.. Radůza je dobrota. W.

Wojtyla_Jr
24. 03. 2005
Dát tip
Když už recenze, mělo by to být o vícčem, než o náplasti.. neuvěřitelný pocit? Zajímavé.. ale co si z toho vezmu, pokud Radůzu neznám a v Chomutov je město na severu? Co je tam za lidi? Těch 500 přišlých bylo o mladé alternativě? Co zpívala? Nějaké novoty? Jak to na tebe působilo ve srovnání se zvukovým záznamem? a další a další.. .. swan+chroust díky..W.

hovno_z_labuťe + TIP

cubka
24. 03. 2005
Dát tip
Raduzu posloucham temer dva roky, je to jeden z mala interpretu, ktery se mi pri temer kazdodennim poslouchani neomrzel, je jedinecna, vyborna, nejlepsi..

Wojtyla_Jr
24. 03. 2005
Dát tip
Tak. Je to předepsáno jako recenze. Není to zhodnocení kvality Radůzy. O Radůze si promluvíme u piva. Tady se někdo pokusil napsat recenzi na koncert Radůzy v Chomutově..

_Psyché_
24. 03. 2005
Dát tip
radůza je skvělá, ale tohle neni recenze, pane

inlajn
24. 03. 2005
Dát tip
...no, já jí mám moc rád,(RaD.) a dost dlouho, a proč se nepochlubit, zpívala mi Petrolejový nohy, tady k nahlídnutí, na absolvenstkym koncertu na konzervě předloni, a taky by mě zajímalo, cože tam jako bylo... v tom CH.

inlajn
24. 03. 2005
Dát tip
sorry: P.S.: heč!

Slza_hvězd
24. 03. 2005
Dát tip
Radůza je skvělá co Ti na to mám dodat ? :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru