Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsme srabi

03. 04. 2005
0
0
913
Autor
petrolej

Neříkám, že to tak je, je to jenom jeden z možných pohledů na věc. Ale myslím, že by to tak možná mohlo být. Co myslíte vy?

Celý život v podstatě trpíme. A když netrpíme? Jsme šťastní. A když jsem šťastní, jen si sbíráme na další utrpení z toho, až nás štěstí opustí. Zase. Život je peklo. Kdo je pak ten odvážný a kdo zbabělec? Málokdo by nechtěl žít dlouho a nestvořit nějakého potomka a přerušit tak řetěz předávání života. Včetně mě. Jo, řetěz předávání života. A život je peklo. Co když někdo už nechce trpět nebo zplodit někoho, kdo zase bude muset celý život trpět? Co když sebevrahové (někteří) a lidé, co nechtějí mít děti jsou ti odvážní? A ostatní jen zbabělci, co žijí a plodí potomstvo, protože jim to pudy přikazují.

Dodatek: Asi jsem divný.

Dodatek 2: Asi jsem zbabělec, pokud je to pravda.

Wuzzy
03. 04. 2005
Dát tip
Čéče, tohle je pro společnost hodně nebezpečná myšlenka. A už seš v databázi. Pudem po tobě. Přesně za tři tejdny tě sejmem, protože pro tuhle civilizaci sou takový myšlenky dost nebezpečný. Už takhle to máme nahnutý.

Pesimista
03. 04. 2005
Dát tip
Kdo umře, vhraje!

petrolej
03. 04. 2005
Dát tip
To Wuuzy: Počítejte s tím, že se jen tak nedám. To Hrbol: Jaks to myslel? Já tak, že jsem srab, páč se asi nikdy neodvážím se zabít. To Pesimista: Tak nějak to bylo myšleno ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru