Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

MONOLOG VAGÍNY, čili Totem vydává nový časopis

04. 04. 2005
0
0
1637

Monolog vagíny, čili Totem vydává nový časopis.

 

Otevřeme-li nový časopis "vzniklý na platformě serveru Totem", narazíme nejprve na skvělou grafiku Pavla Surmy. Ovšem, ta je vynikající a chce se zezelenat závistí, že byla (byla?) zřejmě vyrobena zdarma, jen tak, za dobré slovíčko "děkuji". Kdo by nechtěl, aby mu vyrobili tak skvělou, stylovou obálku časopisu.

 

Bohužel jsme si v moderních časech marketingových studií zvykli i na skutečnost, že reklama často obluzuje. Nazveme-li totiž něco Virválem (z bavorského wirrwar - "zmatek, chaos") a umístníme-li navíc na obálku opravdu skvěle vypadajícího rozjíveného mladíka, budeme doufat v divoký, smělý a odvážný obsah - slovem mladé umění.

 

Setkáme se však - kromě hodného Jonáše Hájka, violoncelisty jenž píše s každým - pouze s monologem vagíny. Bez legrace. Vagína nás hned úvodem ujistí, že je citlivá, má i G-bod a proto si říká G-morr... Inu proč ne. S nejspíše zaplacenou reklamou na knihu Monolog vagíny (použité odkazy mají dodat časopisu falešného lesku, nedodají však...) to celé tak nějak příjemně ladí. Zřejmě aby vagína zakryla tu reklamu, doplňuje sbírku falešných recenzí - a že se nestydí, za ten komerční osmý vývar z Moravie - popravou nějakého chudery, jehož nakladatel nemá na to, aby vagínu vytahal za pysky.

 

Vagína tedy vyrábí časopis, to nás těší. Stylově, hned se třemi monology a jedním Monologem... Otázky však znějí: proč nenašli ani jedinou povídku? Proč nenašli ani jedinou skutečnou báseň - Jonáš i blondýna prominou, ale v současnosti je poetická stránka Virválu ještě o stupínek horší než je běžné na Totemu.

 

Vagína promine - ten "časopis" lze chápat jako nesplněný slib.


Katatonie
12. 04. 2005
Dát tip
bajecna recenze- kdo nevi o cem mluvis, i nadale nevi o cem mluvis

StvN
05. 04. 2005
Dát tip
Gut. Akorát mi neni jasný výsledek týhle recenze, či co to je.

drfaust
05. 04. 2005
Dát tip
chrouste: já bych byl za spolupráci rád... jinak redakce totemu se tak nějak shodla, že se uvidí, kam to bude poračovat a podle toho dá na totemu prostor pro ještě výraznější zviditelnění...

drfaust
05. 04. 2005
Dát tip
no asi spíš jinak...:-))

drfaust
05. 04. 2005
Dát tip
to že někoho nemám v oblíbených zas tak moc neznamená... rozhodně nic osobního... a co se týče dílek, tak ta jsem na totemu sledoval....

Empty
04. 04. 2005
Dát tip
Moc mě to zajímá, teda:-O

inlajn
04. 04. 2005
Dát tip
.".violoncelisty" ČÁRKA jenž píše dokonce se s jednim LLL... bravo..tlesk.

inlajn
04. 04. 2005
Dát tip
..ale na grafiku narazim rád, je.-li tak dobrá, klidně riskuju i ránu do čenichu a spousty krve..díky za info.-....-------------o))))

zkrveživ
04. 04. 2005
Dát tip
www.virval.com

Rowenna
04. 04. 2005
Dát tip
to se dějí věci přeci a člověku se nic neřekne. časopis se mi na první shlédnutí líbí, Blondýna i Jonáš jsou osvědčené kvality, co dodat?

zkrveživ
04. 04. 2005
Dát tip
vím, že je to daleko... bohužel. to skotačení - ač se to nezdá, nezávislí jsme. koncepce je zatim hodně volná a bude se měnit.... ale jo, koncepční jsme. změnim to. dík.

zkrveživ
04. 04. 2005
Dát tip
spolupráce.

zkrveživ
04. 04. 2005
Dát tip
hua... sem se zamotal. spolupráce ohledně reklamy, vděk. jsme z totemu a jsme za to rádi. jinak - jsme ve vlastnim prostoru - na kterej nemá nikdo z redaktorů ani vlastníků vliv.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru