Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak se Miminko stalo královnou světa a Mimínek rockovým zpěvákem

07. 04. 2005
2
0
834
Autor
Klokan

Další pohádka z cyklu O Miminkovi a Miminku, tentokrát psaná dívčí rukou. /Mimínek je bratr a Miminko sestra/. Další díly viz autor Tygřík.

Jednou si Miminko v Mimínkově došlo do trafiky pro noviny. Vidělo i nový obrázkový časopis, tak ho koupilo pro Mimínka, aby si ho mohl prohlížet. Doma si Miminko s Mimínkem četli a Miminko vykřiklo: „Už to mám! Jsme takoví zapadlí, nikdo nás nezná, uděláme díru do světa!“, hulákalo jak na lesy a ukázalo Mimínkovi přihlášku do nové supersoutěže Miminkoland hledá Mimistar. Soutěžit se mohlo od 16 měsíců, a to Mimínkovi už bylo. Tak se přihlásil, šel na konkurs a dostal se do nejlepší padesátky. Když Mimínek zpíval s devíti dalšími zpěváky /miminy/, o jeho osudu rozhodovali pouze diváci a Miminko posílalo mobilem hlasy ostošest. Nakonec Mimínek postoupil s pětasedmdesáti procenty hlasů od všech diváků. Ve finálové pětce se Mimínek cítil nejlépe. Mimínek postupoval a postupoval, až se dostal do finálové dvojky…

   Mimínek po celou dobu koncertů bydlel v hotelu v hlavním městě Miminkolandu – v Callacalu. Tak se Mimínko vydalo za svou sestřenicí do Pupkova, což bylo hodně blízko Callacala. Sestřenice Mimina byla ráda, že Miminko po dlouhé době vidí a druhý den vyšla s Miminkem do toho velkoměsta. Mimina chtěla zajít na vykládání karet, aby znala svou budoucnost, a to si ani rozhazovačné Miminko nenechalo ujít. Kartářka mu předpověděla, že brzy vydělá moc peněz a bude světově uznávanou osobou. Miminko si její výklad nevzalo k srdci a žilo si dál. Miminek se ještě téhož dne stal první Mimistar a tím získal i tři miliony miminčích zlaťáků a vydání desky. Miminko si ten den vsadilo do loterie a vyhrálo dvě stě milionů. Tak se obě dvě Mimina stala milionáři v jeden den. Mimínek trávil svůj čas jen v Callacalu na autogramiádách a v nahrávacím studiu. Miminko si nevědělo rady, co s penězi, najalo si proto svého manažera a finančního poradce a ti mu řekli, ať se pokusí podnikat. Zanedlouho Miminko založilo Ufobanku a síť Ufobutiků. Miminko bylo čím dál bohatší. O sílícím bohatství Miminka se sozvěděl i princ ze sousední země, Kakraholt. Růžové království nutně potřebovalo nového krále. Miminko bylo nejen bohaté, krásné, ale i urozené a vtipu mělo za tři. Kakraholt by právě takovouhle chytrou manželku potřeboval, byl to totiž tak hloupý princ, že si ho dobíralo každé malé děcko. Jinak byl Kakraholt velice dobromyslný a laskavý. Nejdřív kakraholt pozval Miminko do Růžového království a zanedlouho se konala obrovská svatba, na kterou přišel i Mimínek a zazpíval se svou novou rockovou kapelou Rockskífor.

   Kartářka nelhala, pomyslelo si Miminko, a zjistilo si její bankovní účet, číslo a tak a poslalo kartářce milion zlaťáků. Mimínek vydal superdesku a stal se nejoblíbenějším v Miminkolandu. Každá sláva jednou pomine, a tak se stalo, že pominula sláva jak Mimínka, tak jeho desky. Nakonec se převlékl za podkoního a šel sloužit na zámek do Růžového království. Miminko ho hned nepoznalo, ale zakrátko se dovtípilo, že si Mimínek jen na podkoního hraje, neuměl totiž ani vyhřebelcovat koně. Miminko si nechalo „podkoního“zavolat a na slavnostním galavečeru, který s Kakraholtem uspořádalo, odhalilo svého pohřešovaného bratra. Mimínek dostal od Kakraholta a Miminka luxusní vilu a sluhy a komorné. Nevěděl, co by dělal, tak si zašel do trafiky v Růžově pro noviny. Byla tam pozvánka na casting do nového filmu s Makrelem Korelem. Bylo to daleko, potřeboval by nové fáro. Miminko mu bez okolků koupilo novýho Fiata a už si to Mimínek pelášil na ten casting. Mimínek čekal celý týden na dopis, jestli ho vzali, nebo ne, nakonec ho vzali do vedlejší role souseda, který nikdy neodhaluje tvář. Mimínek sice hrál asi jenom dvacet minut, ale vydělal asi milion zlaťáků. Najednou se začal objevovat na titulních stranách všech časopisů a novin a tato sláva nepřestávala sílit.

   Kakraholt chtěl udělat Miminku radost, přihlásil ji tedy do soutěže o královnu miss, netušil ale, že je to soutěž krásy…“Ty můj hlupáčku“, řeklo s povzdychem Miminko a hloupoučkého Kakraholta poučilo. Zakrátko se však konala světová soutěž o nejlepší královnu světa. Miminko nelenilo a přihlásilo se. Ten den ještě jelo do Miminkolandu zkontrolovat a otevřít novou pobočku Ufobanky.

   Soutěž o královnu světa nebyla jednoduchá. Miminko muselo obhajovat svoji podnikavost a postoj k lidem před dalšími stodvaceti královnami. Na finálový večer se dívala téměř šestina celého světa.

   Moderátor Papan Karta vyhlásil Miminko královnou světa!!! A tak se Miminko s Mimínkem objevovali na titulních stranách společně. Podle královny světa se vytvořila úplně nová móda a podle souseda nové filmy s ním v hlavní roli. Jednou přišel Mimínek za Miminkem na zámek, kde si žili spokojeně s Kakraholtem, a zeptal se Miminka: „Baví tě ještě být na titulních stranách? Mě už ne. Měli bychom tu díru do světa zase uzavřít, co říkáš?“

   Jak Mimínek řekl, tak se také stalo. V noci se Miminko s Mimínkem zabalili kufry, namastili kapsy a odjeli Mimínkovým fárem.

   Doma si Mimínek s Miminkem zatopili a udělali čaj a žili spokojeně dál beze vší slávy, kvůli které se tak natrápili.

 

KONEC

/duben 2005/


Nicollette
07. 04. 2005
Dát tip
:-)))))))) některé věci fakt pobavily ale nejdřív ej to jakože moderní pohádka (Ufobanka, Mimistar a podobně) a pak najednou klasická (Růžové království, princ) Kdyby sis ještě v tomhle udělal pořádek, pak by to byla skvělá pohádka :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru