Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bílá dodávka

08. 04. 2005
1
0
861
Autor
Synergy

Bílá dodávka-fenomén českých silnic


Bílá dodávka je pro silnice tím, čím je dámská vložka pro svět. Je to zřejmě nutné, ale nenávidíme to. Bílá dodávka (většina má tuhle barvu, protože je bez příplatku) vždycky uhání tempem, které naznačuje, že kdyby právě tenhle náklad králíčků Azuritů nedorazil do Postoloprt včas, tak se za Prahou otevře hvězdná brána a masy ještírků sežerou všechny lidi od Nováků dolů. Též naprosto arogantní výraz řidiče(na který se budete moci koukat přibližně 5min, než vás ve svém bílém tryskáči předjede) dává najevo jasný signál o tom, kdo je tady kingem silnic.

Pro bílou dodávku není jiná bílá dodávka žádný soupeř. Když už jednou máte Transita, musíte toho ňoumu v Boxerovi nebo Berlingu předjet za každou cenu, to dá přece rozum. To pak vede k tomu, že dálnicí se řítí jedna bílá dodávka stodesítkou a druhá ji odhodlaně míjí v levém pruhu rychlostí o celý půl kilometr vyšší. Mezi Jihlavou a exitem 2 – Praha Chodov se tohle předjíždění krásně vyřídí a všichni jsou šťastní. V některých případech se uražený a ponížený řidič druhé dodávky rozhodne prvního dodávku předjet a to se celá procedura opakuje(až několikrát). Když se pak levý pruh konečně uvolní a vy se svým osobákem toho zmetka konečně míjíte, všichni stavební dělníci(pochopitelně Ukrajinci s legálním pobytem v ČR) v mikrobusu se kření, vystavují na vás bílé zadnice, lepí kolečka salámu na sklo, mávají rohlíkama a jsou veselí, jak vám to zase nandali.

Jeheheman
09. 04. 2005
Dát tip
dobrý no:o)

Synergy
09. 04. 2005
Dát tip
No, nevím jestli tu všichni sledují seriál Hvězdná brána tudíž jestli znají pojem goauldi.... tak prostě mě napadli ještírci ;o)

Synergy
08. 04. 2005
Dát tip
Tak můj první veřejný literární počin... snad se bude líbit ;)

Zuzulinka
08. 04. 2005
Dát tip
Jo...můj muž nás tou bílou dodávkou živí....docela mě to pobavilo...dám to přečíst i jemu..on se asi moc tvářit nebude....

Feanor
08. 04. 2005
Dát tip
ještírků? zajímavé slovo. proč zrovna ještírků?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru