Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Brněnský drak

09. 04. 2005
2
0
929
Autor
Razielgo

Vzniklo o suplované hodině ČJ

 

U zapáchající a podivně zbarvené řeky Svratky žili lidé docela pohodlně a spokojeně. Ale najednou zavládla v kraji hrůza – lidé se doma zamykali i přes den, psi ani jedenkrát neštěkli a Svratka hrozila, že se strachy… vyschne. Ztrácel se dobytek, později přišli na řadu lidé, všude se nacházely krvavé stopy a kousky vnitřností, na polích se večer procházeli vychrtlí cizinci šedé pleti s obrovskýma očima, na nebi poletovala divná barevná světélka a v lese si dávali rande vlkodlak s chupacabrou.

Tu se odhodlalo několik nabušených, nebojácných chlapů z vesnice – mezi nimi Arnie Schwarzenegger, Silvester Stalone a spol. – kteří už měli zkušenosti s různými zlosyny, maniaky, predátory a vetřelci, najít viníka oněch hrůz a udělat tak tomuto teroru přítrž. Vydali se tedy do lesa vstříc svému osudu.

V jedné jeskyni nalezli malého, rozkošného, fialového dráčka jménem Spyro. Vrhli se na něj, ale dráček roztáhl křídla, vznesl se ke stropu a tím způsobil, že do sebe řítící se borci narazili a popadali na zem. Pak jim vysvětlil, že ty nechutnosti nemá na svědomí on, ale jiný drak, pan Šmak.

Naše tlupa barbarů si myslela, že šmak bude stejný drobeček jako Spyro a do další jeskyně proto vpochodovali s patřičnou dávkou sebedůvěry. Když uviděli draka, velkého jako pět bagrů na sobě, okamžitě jim spadl hřebínek. Šmak byl právě po obědě sestávajícím z goblina, temného elfa, dvou hobitů, Muldera a Scullyové a dával si dvacet.

Zblednuvší chlapi se radili, jak tuto kreaturu co nejdiskrétněji zlikvidovat – aniž by přitom přišli o nějakou tu svalnatou ruku. Arnie měl nápad: zabijou tele, rozpářou mu břicho a vrazí do něj nehašené vápno. Ale Silvester namítal, že na Šmaka budou muset vzít něco tvrdšího, třeba devadesáti procentní heroin, který má jeho brácha schovaný ve sklepě.

Všichni s tím nápadem souhlasili a udělali vše podle Silvestrovo rad. Šmak se právě probudil a dostal chuť na zákusek v podobě heroinového telete, které spolknul celé naráz. Téměř čistá droga vykonala své. Drak se začal svíjet, slintat, dusit se a mrskat sebou v křečích a nakonec natáhnul brka.

Skupinka svaloušů odtáhla Šmaka do Brna, vycpali ho a mumifikovali a dodnes slouží jako učební pomůcka v tamním gymnásiu.

Všechno na Svratecku se zas vrátilo do normálních kolejí. Až na ty romance při měsíčku vlkodlaka s chupcabrou.


Elinuška
11. 04. 2005
Dát tip
-))

Elánius
10. 04. 2005
Dát tip
krásný jednoduchý příběh bez slozitostí Velice mne pobavil... :-D

Elánius
10. 04. 2005
Dát tip
krásný jednoduchý příběh bez slozitostí Velice mne pobavil... :-D

Eilil
09. 04. 2005
Dát tip
:o))) kongratulejšn.. :o) ta čupakambra je supr.. :o) jo a šmak a mrtvý xťáci.. taky.. :o) bomba tip Ti udílím.. :o)

..a zvládli tak betelné škopek:)

Delph
09. 04. 2005
Dát tip
ich ach ouvej mé brněnské srdce pláče...

No nevim... abych řekl pravdu tak mě to nějak neoslovilo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru