Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Parková & Biochemická

04. 12. 2000
6
0
1547
Autor
mike

Tak tyhle dvě povídečky navazují na Cestovní a Tramvajovou, hlavně délkou a stylem. Původně jsem chtěl napsat něco jako SMS povídky (zamýšlel jsem na každý týden jednu), každá povídka by měla do 777 znaků, dala by se rozesílat známým k narozeninám nebo jenom tak, pro radost. Dnes už mi tento nápad nepřijde tak zajímavý jako kdysi, ani nevím, do jaké míry by to bylo technicky proveditelné. Povídek mi ale bylo líto, tak jsou tady; pokud se někomu nápad s SMS povídkami zalíbí, ať dá o sobě vědět, třeba se k této myšlence za čas vrátím.

Parková Už několik hodin sleduji ze svého důmyslného úkrytu ve křoví hrající si děti. Ano, můžete mi namítnout, že svůj volný čas mám využívat efektivněji - že můžu pomáhat stařenkám s nákupem, okopávat ředkvičky, uvažovat o duši nebo vytvářet elixír věčného mládí. Uznávám. Ale přesto už několik hodin pozoruji hrající si děti a nevím, jak se zbavit tohoto hrozného zlozvyku. Nejde mi to hlavou ani srdcem. No nic, s nákupem cyankáli a trhacího kalendáře posečkám ještě měsíc. Biochemická Petr byl obyčejné dítě ze zkumavky. Narodil se tam a pomalu rostl; stěhovali ho do stále větších a větších zkumavek a až mu i ty největší zkumavky byly příliš těsné, přišly na řadu baňky. Petrův růst však pokračoval dále. Jednoho dne si uvědomil, že ho tento způsob života vlastně vůbec nebaví, a tak vyskočil a odešel do školy.
Kangi
28. 02. 2001
Dát tip
tvé mikropovídečky ve mně probouzejí makrootázečky a to se mi líbí, mám rád díla nad kterými je možné se trochu zamyslet, jen dále jen houště

Miroslawek
06. 02. 2001
Dát tip
Hih, docela zajímavé uvažování a je v tom i "pocit". Možná trochu víc toho (po)citu a méně zjevné intelektualní hraní by tomu prospělo. Rozhodně však líbí (a to neříkám proto, že jsi mi v sobotu podržel ;o))).

Merle
05. 12. 2000
Dát tip
:-)

mike
05. 12. 2000
Dát tip
Díky moc. Ani jsem nečekal takovou odezvu. Díky. xpired : Překvapil jsi mě. Jsem z toho trochu vedle, ale to se mi stává často.

xpired
04. 12. 2000
Dát tip
Ty nepíšeš povídky ale básně :-)))

Regis
04. 12. 2000
Dát tip
Mám pro mikovi povídky slabost... :-)) Hmm, i když jsa hnidopich, říkal bych jim spíš anekdoty... *!

x
04. 12. 2000
Dát tip
hej mike jak jsem rikala na srazu:-))))0 super

MM
04. 12. 2000
Dát tip
tvůj styl ve mně probouzí žárlivost ;) kdybych to taky uměl, hned bych se přidal. ale protože mi přebývá spousta slov, není z toho (zatím?) nic. ovšem... nemůžu si pomoct, tomáš (swettr) je lepší. ale oba dva jste někde daleko vepředu. Amen.

Grim
04. 12. 2000
Dát tip
Tak tohle je fajňučke:-)))*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru