Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Případ Černého Pantera-Kapitola DRUHÁ

12. 04. 2005
0
1
1587
Autor
pettik

„Proboha! K zemi! Všichni k zemi!“ V restauraci propukla panika. Jeremy Sanderson se vrhnul k zemi a strhnul za sebou svou ženu Julii, která nepříčetně ječela. Vedle nich krvácel Dean Thomson, viceprezident jedné z největších počítačových firem ve Státech.

Sanderson vytáhl jednou rukou pistoli, druhou mobil a podal ho své manželce. Celou dobu se rozhlížel po střelci, i když předpokládal, že ten již dávno zmizel.

„Zavolej záchranku, Julie. Rychle. A pak hned volej Andyho. Číslo tam je, pod Haley. Julie, uklidni se!“ Opatrně se posunul k viceprezidentovi a ignoroval přitom křik a zmatek ve zbytku restaurace.

„Pane Thomsone? Deane? Budete v pořádku.“ Na viceprezidentových rtech se objevil nepatrný náznak úsměvu.

Jeremy nepochyboval o tom, kdo střílel, Thomsonova košile a sako byly zakrvácené v místě srdce. Černý panter se vrátil a Jeremy potřeboval, aby se vrátil i Gary Alden.

 

„Tak co máte?“

„Gary, no to je dost!“

„Zítra, skladiště ve Far Hollow.“

„Jaks to zjistil, Jerry?“

„Pracuju na tomhle případu stejně dlouho jako ty. Odposlouchávali jsme jeden hovor. Změněné hlasy, samozřejmě. Ale jsme si jisti, že je to on.“

„Michaeli, budeme potřebovat zásahovku.“

„Jistě, už se na tom pracuje.“

„Zítra Pantera dostaneme.“

Dveře se otevřely a dovnitř vešla kapitán Perezová. „Co se to tu děje?! Aldene?“

„Zjistili jsme, kde bude mít Panter schůzku s dalším klientem.“

„Dobrá práce,“ z jejích černých očí však metaly blesky. „Proč se to ale dozvídám jako poslední a navíc jen náhodou?!“

„Chtěl jsem vám to říct, šéfe, jen co to ukážu Garymu.“ Bylo neuvěřitelné jak dokázala udělat z dobrého poldy ustrašeného zajíce. Jeremyho oči těkaly z Perezové na Garyho a Michaela a zpět.

„Až tady skončíte, stavte se u mě v kanceláři, Sandersone.“ Otočila se na podpatku a práskla za sebou dveřmi.

„Fakt by mě zajímalo, proč tě tak nenávidí...“ prohodil Michael. Jeremy jen něco zamručel a rychle se vrátil k plánování zítřejší akce.

 

Gary se podíval na hodinky. Bylo přesně jedenáct. Každou chvíli by se měl Panter ukázat. Ostřelovači zvláštní jednotky byli rozmístěni na střechách opuštěného skladiště a sledovali každý pohyb. Pevně svíral svého Sig Sauera, připraven ho kdykoliv použít. Radši by však Pantera dostal živého, aby se přes něj dostal k jeho zaměstnavatelům.

Ve ztichlém areálu se rozlehly zvuky podrážek kráčejících po štěrku. Gary se ještě více stáhl do stínu. Černá postava s kuklou se zastavila uprostřed volného prostoru.

„Nic nedělejte,“ špitl do vysílačky. Panter několik minut přešlapoval na místě až se ozval motor auta. Pomalu jedoucí černé BMW zastavilo přímo před zabijákem a vystoupil z něj vysoký, hubený muž s černými vlasy. Gary čekal ještě několik vteřin a pak vystoupil ze svého úkrytu. „Jste obklíčeni! Odhoďte zbraně a ruce nad hlavu.“ Panterova zakrytá tvář se obrátila z „klienta“ na detektiva. Muž odhodil vlastní zbraň, ale Panter váhal. „Žádné hlouposti, nemáte šanci!“

Tichou nocí se rozlehla ohlušující rána. Panter v ruce svíral hrozivě vypadající zbraň a tmavovlasý muž se skácel k zemi s ustřelenou půlkou hlavy.

„Střílejte! Dostaňte ho!“ křičel Gary do vysílačky a sám přitom střílel, byť neúspěšně. Panter se pohyboval neuvěřitelně rychle. Několika bezmála akrobatickými skoky se dostal ke stěně jedné z budov. Byla natřená na černo a tak se stal téměř neviditelným. Jeho polohu mohli určit pouze od záblesků pistole.

Gary zaslechl výkřik a následovně se z vysílačky ozvalo: „Dvojka to dostala.“ Zaklel a začal horečně přemýšlet. Rozhodl se ve vteřince. Bylo jasné, že jim Panter uniká...znovu. Musel něco udělat. Na své vysílačce stiskl tlačítko pro přenos a přikázal: „Kryjte mi záda. Dostanu ho!“

Skrytý ve tmě se co nejrychleji plížil podél stěn, s úmyslem dostat se k Panterovi zezadu. Zabiják si ho nevšiml, byl zcela zaměstnán střelbou, která navíc přehlušila zvuk Aldenových podrážek.

Dostal se k němu dostatečně blízko, teď by mu nedělalo problémy zabít ho...s trochou štěstí ho však mohl dostat živého. Jen ještě kousek, aby ho mohl omráčit ránou pažby.

Avšak ve chvíli kdy se už už zdálo, že se mu to podaří, se Panter prudce otočil a přesně mířeným kopem trefil Garyho mezi nohy. Ten se s úpěním svezl k zemi.

„Největší problém vás chlapů je to, že máte koule,“ prohlásil Panter a Gary znovu zalapal po dechu. Tentokrát však ne bolestí, ale spíše šokem. Panter byl žena! Bezcitný nájemný vrah, který pro peníze zabil kohokoliv jedinou přesnou kulkou do srdce byl žena. Otřes z toho zjištění ho ochromil skoro tak spolehlivě jako její kop. Sehnula se k němu a její oči, azurově modré a chladnější než led, se zabodly do těch jeho. „Přestaňte se mě pokoušet zastavit,“ řekla. „Nebo by jste nemuseli dopadnout tak dobře jako teď.“ Prudce se odtáhla a rozeběhla se pryč. Za okamžik Gary uslyšel zvuk startující motorky. Neměl však sílu na to, aby cokoliv udělal a s bolestným skuhráním padl hlavou mezi drobné kamínky.

 

„Rád vám pomohu, Jeremy, kdykoliv jen budete chtít. Klidně se ozvěte. Váš plán se mi moc líbí. Alespoň si trochu odpočinu. Dovolená někde ve Středomoří mě i mému manželství jen pomůže. Manželka si stále stěžuje, že příliš pracuji,“ viceprezident Prototechu, Dean Thomson, naposledy kývnul na pozdrav a nasedl do své limuzíny, která se tiše rozjela pryč od policejní stanice.

Jeremy Sanderson se otočil na svou kolegyni Abigail Cohenovou. „Správnej chlap.“

„Co vaše žena, poručíku? Nebylo od vás příliš ohleduplné, že jste ji do toho navezl a nic jste neřekl. Mohlo se jí něco stát.“

„Julii jsem to vysvětlil...“ Sanderson se na okamžik odmlčel a až poté pokračoval. „Dosud se mnou nemluví.“

„Naprosto ji chápu, pane.“

„Myslím, že ji pozvu na drahou večeři, i kdyby mě to stálo měsíční plat. Vím, že to ode mně nebylo fér, ale potřeboval jsem, aby to vypadalo realisticky. Thomson riskoval mnohem víc. Nemohli jsme vědět, že si najmou znovu Pantera. Někdo jiný by ho prostě oddělal kulkou do hlavy, je to jistější. Pouze Panter střílí kulku do srdce. Jako by se hlásil k tomu, že to byl on. Nechutné.“

„Byla to dost riskantní akce. A s jakým výsledkem?“

„Tak za prvé víme, že Panter toho ještě nenechal. A za druhé, oni si myslí, že Thomson je po smrti. A proto víme, po kom pravděpodobně půjdou teď.“

„Carlo Cusack.“

„Jistě, prezident Prototechu je logicky další a poslední cíl.“

„Co chcete dělat teď?“

„Stačí, když pár hodin počkáte a dozvíte se to, Cohenová.“


1 názor

chělo by to seznam postav s malým popisem, přečetla jsem tři odstavce a začínám se také ztrácet

StvN
15. 04. 2005
Dát tip
Celkem dobrej sloh. Připomínky asi stejný jako k první části. Narůstá zmatek v osobách. Totálně se neorientuju, což mi kazí požitek ze čtení.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru