Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Případ Černého Pantera-Kapitola ČTVRTÁ

12. 04. 2005
0
0
1558
Autor
pettik

Jeremy Sanderson seděl ve svém služebním autě a mířil k bytu Garyho Aldena. Zatímco si jeho vůz prorážel cestu hustým deštěm, muž byl zahloubán do svých myšlenek.

‚Nepochybně to byl právě Černý panter, kdo zabil jeho ženu. Čistý průstřel srdce,všechno souhlasilo a odpovídalo jeho stylu. Ale proč by to Panter dělal? Chtěl splnit svou výstrahu, kterou dal Aldenovi tehdy v opuštěné továrně? Chtěl tak Aldena zastrašit. Každopádně se mu to povedlo, Gary z případu odstoupil a Panter mohl vraždit dál. Nikdo se k němu už nedostal tak blízko jako právě Gary Alden.‘ A právě proto ho teď Jeremy potřeboval.

Někdo se rozhodl zničit firmu Prototech a na špinavou práci si najal Pantera. Prototech dodával informační technologie i organizacím jako FBI a CIA a jeho produkty byly i v Bílém domě. Ale co tím ten ‚někdo‘ sledoval?

Zahnul na Osmou, kde Gary bydlel, zaparkoval a rychle vyběhl pět pater k jeho bytu. Několikrát krátce za sebou zazvonil a čekal skoro pět minut, ale nikdo neotevřel. Zabušil na dveře, se stejným účinkem. Nakonec tedy bez ohledu na další nájemníky začal řvát. „Policie! Otevřete, nebo budeme nuceni vyrazit dveře!“ Než se stačil nadechnout k dalším slovům, dveře se otevřely. Škvírou Jeremy zahlédl Garyho tvář, změněnou k nepoznání. Hnědé oči podlité krví, tvář zarostlou, jakoby se již několik týdnů neholil. Sanderson z něj cítil levnou whisky a cigarety. Před dvěma lety přestal Alden kouřit.

Jen co Gary svého bývalého parťáka spatřil, pokusil se dveře zabouchnout, ale jeho opilecké pohyby byly příliš pomalé a těžkopádné. Jeremy vrazil nohu do mezery mezi dveřmi a prahem a strčil do nich. Dveře se rozletěly tak prudce, že vrazily do Aldena a ten neudržel rovnováhu a padl na záda.

Pomalu zvedl hlavu a opřel se o lokty. „Ahoj, Jerry! Přišel jsi navštívit starýho kamaráda? Dáš si něco k pití? Nevím, jestli je tu ještě nějaká skotská, ale snad je tam nějaký kafe...“

Jeremy si nevšímal jeho keců a rozhlížel se po bytě. Už tu několikrát byl, ještě za Theresina života, na oběd či večeři, ale z toho co tu teď viděl mu bylo na zvracení. V kuchyni se vršilo špinavé nádobí a krabice od čínských nudlí a pizz. V obýváku to vypadalo podobně, avšak doplněné od prázdné flašky od tvrdého alkoholu a piva. To doplňovaly přeplněné popelníky a krabičky od cigaret. Na světlezelené tapetě se vyjímala zaschlá skvrna od whisky. V televizi běžel jakýsi zábavný pořad a na stolku ležela Garyho a Tessina fotografie.

Nedokázal si představit, jaké to pro Garyho musí být a jak to jen může snášet (i když to očividně nesnášel zrovna dvakrát dobře). Přece jen to ale byly již více jak dva měsíce. Bolest z té ztráty musela být alespoň částečně otupena.

Ve dveřích se objevil Gary, sotva se držel na nohou. „Co tu chceš?“

„Musíš se vzpamatovat, Gary. Vím, že je to těžké, ale Therese tohle život nevrátí. Určitě by nebyla ráda, kdyby tě tu takhle viděla.“

Gary zrudl a překvapivě rychle se na Sandersona vrhl. Vymrštil ruku ve snaze ho uhodit, ale Jeremy ji stačil zachytit. „Ty si vůbec nedovedeš představit JAK je to těžký!“ řval. „Nedokážeš si představit jaké je ztratit milovanou ženu. Ty jsi nikdy nikoho nemiloval!“ To byla vlastně pravda a Sanderson se trochu zarazil, když to od Aldena slyšel takhle natvrdo. Jeremy nikdy neměl delší vážný vztah a ještě ve svých pětačtyřiceti letech střídal ženy jako ponožky. Nikdy se nad tím nezamýšlel, ale teď mu skoro přišlo líto, že nikdy nezažil to co Gary s Theresou. O to tu teď však nešlo.

„Dobře, máš pravdu, nevím jak ti je. Ale vím, že tady zůstat nemůžeš. Pojď se mnou, přespíš u mě abys vystřízlivěl a pak si promluvíme.“

„My si ale nemáme o čem promluvit.“

„Ale jistěže máme. Přišel jsem, abych tě požádal o pomoc.“

„Jakou pomoc?“

„Černý panter je zpátky, a ty jsi asi jediný, kdo ho může dostat.“¨


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru