Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Koťátko moje

16. 04. 2005
4
0
3103
Autor
Buddha

Koťátko moje

kdesi v dáli v pelíšku schoulené

v pelíšku z mých polibků a hlazení

sníš si své sny

Já ležím pod hvězdami

a slyším tě příst

vidím tě spát mezi hvězdami

tak krásně jak to umíš jen ty

Do ouška šeptá ti měsíc

tisíc něžných slov

je mými ústy když si tak daleko

mluví k tobě když já nemohu


Nicollette
19. 03. 2006
Dát tip
já teda nečetla moc co se tu řešilo ale tahle báseň je neskutečně blbá a Petr_Pan to řekl dost přesně takže jestli má slečna Snoopík nějaké osobní problémy, tak ať je nehrotí takhle hovadina

Petr_Pan
08. 11. 2005
Dát tip
jj - hele - nemám na Tebe číslo. moje je 608 274 318, tak bych další povídání směřoval tudy, až to bude aktuální. měj příjemný pondělí *

Buddha
08. 11. 2005
Dát tip
O.K., napíšu ti ho. Díky za příjemný pondělí, já tobě přeji příjemnou středu, ...

Petr_Pan
07. 11. 2005
Dát tip
to nemá a bohužel ani nikdy neměla.

Buddha
07. 11. 2005
Dát tip
Sem rád že se mnou souhlasíš. To že ji stopnem do doby než si budem moct popovídat osobně, sem navrhoval už dřív, ...

Petr_Pan
06. 11. 2005
Dát tip
ok - ještě se dodomluvíme btw - proč se vlastně chceme potkat ?

Buddha
06. 11. 2005
Dát tip
Chtěli sme si popovídat, protože tahle debata kdy se jeden snažil co nejvíc znemožnit druhýho nemá zrovna úroveň, ...

Buddha
05. 11. 2005
Dát tip
Úterý dopoledne, moc nevim, mam přednášky. Nejsem kuřák a člověk kterej miluju zakouřený prostory, ... Takže decentní hospoda ;-)

Milly
03. 11. 2005
Dát tip
Mňo, mně to dílo přijde moc něžný a takový, kde se často na slovosled a takový věci moc nehledí........., a taky mi přijde úplně osobní............. :-)

Petr_Pan
03. 11. 2005
Dát tip
vaděj mi kuřáci a místnosti plný kuřáků + špatně větraný, takže bych docela uvítal něc decentnějšího. je tedy ovšem otázka, co je Tebou považovaný za hospodu. někam zapadnem - osobně bych raděj kavárnu. tak. možná přijedu už v pondělí večer -> bylo by dopoledne celý k dispozici *

Buddha
02. 11. 2005
Dát tip
Tak si řekni kdy dorazíš, do Práglu. Bude ti vadit hospoda, nebo bys spíš rádši do nějakého více decentního podniku?

Buddha
01. 11. 2005
Dát tip
O.K., 15.11. je v poho. Eště se ozvi kdy přesně a kdy, já sem pro Smíchov, nebo Starý město.

Petr_Pan
01. 11. 2005
Dát tip
ok - budu mít omluvenku na celej den. nejlíp by se mi to hodilo tak kolem poledního, příp. ještě dřív. odpoledne mám nabitý min. od čtyř s tím, že pravděpodobně od mnohem dřív. taky bych se vrátil k tomu "pac a pusu" - tak se možná loučí s Tebou - osobně jsem to od ní nikdy nečet ..

Petr_Pan
01. 11. 2005
Dát tip
btw - předpokládám, že máš šalinkartu - já jsem v metru & všude načerno, takže se potkáme spíš někde v centru - třebas na hlaváku, nebo u koně - pak už můžem jít kamkoliv - praha je vcelku velká .. :-)

Buddha
31. 10. 2005
Dát tip
Hele, když řeknu holce, že chápu že někoho má, tak to znamená že to chápu, (nevim jak na Vysočině). To že se občas loučí pac a pusu, to je věc jiná. A to že sis dělal zbytečný naděje, je tvůj problém, myslim si že my oba sme ti jasně dávali najevo že je to zbytečný. To že si na mě naštvanej docela nechápu, kdybys byl takovej frajer jakej si myslíš že si, tak bys mi Janu přebral. Takže jedinej, na koho bys měl bejt nabroušenej si ty. Už sem kolikrát psal, že mi tyhlety netový konference připadaj ubohý, nehledě na ty tvý móresy. Za nick se umí schovat každej. Rád bych tě upozornil že tim že mi díla kritizuješ timhle stylem jakej si teď předved, nehledě na ten klub, nemáš tu nejmenší šanci mě rozhodit. Fajn, jestli tě to baví dělat ze sebe ubožáka (možná zbytečná práce), tvoje věc, ale je tu jeden člověk kterýmu to vadí, ty tvý výpady. Takže bych tě rád poprosil ať mi to řekneš do očí a na rovinu, jako správnej chlap a férovej člověk, nebo ať s tim předstaneš.

Petr_Pan
31. 10. 2005
Dát tip
kluku - jseš mírně mimo mísu - vrtim tady hlavou a nechápu, proč se tolik rozčiluješ. hele - myslím, že nepobíráš to, co Ti říkám, resp. co tady říkám + Ty si myslíš, že Ti chci nějak ublížit či co - brum brum - tohle nikam nevede, mě to zdržuje a v Tobě to probouzí primární pudy. nechme toho. pokud máš jakoukoliv potřebu na tohle reagovat, přečti si prosím ještě jednou všechno, co se tady už napsalo, než zas něco plácneš. dám Ti vědět, až pojedu do prahy.

Buddha
31. 10. 2005
Dát tip
Primární pudy? Rozmnožování a sebezáchova? O to první neměj péči (to ve mě probouzí někdo úplně jinej), a o to druhý taky ne (ty ve mě tenhle pud rozhodně nevyvoláváš, toho se fakt neboj), ... Drsňák až do konce, hm, ... Tahle debata fakt nemá cenu, tohle je vážně poslední věc co sem píšu. Doufam že se uvidíme v Praze a necouvneš. Zatim se měj.

Petr_Pan
31. 10. 2005
Dát tip
? já jsem malej, slabej kluk - plácáš do větru 15. 11. - někdy během dne, příp. 16. 11., ale - to už se budu asi sunout domu, takže nevim, ajk to bude. hodí se Ti to ?

pozorovatel
30. 10. 2005
Dát tip
jo, mnoho povyku pro nic... snažim se nekritizovat autora, ale básničku... a ta je dost jednoduchá a nemyslim, že je příliš osobní a že by ji někdo pochopil špatně... vlastně je fuk, jaký talent autor má... může to napsat i neohrabaně, ale tahle báseň je jen nahození omítky vypadá dobře a vřele a něžně...přesně jak napsala vesuvanka... ale už nenapsala, že ta báseň je vlastně prázdná (ať už je darovaná komukoliv...) jsou to jen hezký slova a zase hezký slova... a proto jim nevěřim (a autor může být sebevíc skvělý...) já napsal spoustu podobných básní a tak vim, jak prázdný jsou jsou LÍBÍVÝ (a svym způsobem sobecký. - kdyžtak vysvětlim...)

Petr_Pan
30. 10. 2005
Dát tip
chjo dneska opravdu nemám náladu se hádat - budeme si povídat. snoopík> napsalas mi tři zprávy a moc se v nich opakovala. i já se teď musím opakovat. myslím, že už jsem někde psal, že to co bylo, bylo - jsem pitomej a naivní a Tvoje posílání mi pusinek mě uvedlo ve velice hloupuou naději. v týhle naději jsem trávil čtrnáct dní na ulici, čet pořád dokola Tvý dílko a napsal spoustu svých, z nichž dvě sis tady ( nejen Ty ) mohla přečíst. to, že jsem je začal vkládat až nedávno nemělo znamenat jakýkoliv znovuzájem - jen tolko, že jsem je konečně dopsal a zajímal mě názor veřejnosti ( btw - potom, co předved buddha pod druhým z těch dílek bych mu tady moh napsat mnohem pitomější kritiku a nemusel se za to stydět ). to, že jsem si přečet tohle dílko a buddhu vůbec má samozřejmě na svědomí váš vztah, o kterym jsem se dozvěděl neříkejme jak. nikdy bych ale nekles natolik, abych psal negativní kritiky pod dílka autorů mně nesympatických/nepohodlných a naopak. v mojí první kritice tady je samozřejmě znatelná osobní nota, ale - ta vyplývá jen a jen z dialogů jinde vedených. neřešme. nic z toho, co se tady teď děje mi nedělá minimální potěšení - zbytečná bublina. Ty jseš s buddhou, jste šťastný & spokojený a mě to nic než těší. jen dej vědět, jestli s sebou mám pořád tahat ten kamínek + větvičku ze slovenska + sušenou kopretinu z polska, protože pokud se vidět už nechceš ( se mnou samozřejmě ), celkem to chápu. mrzí mě, že se to všechno svezlo do tak osobní roviny, omlouvám se do tý míry, do jaký je to moje vina. vesuvanka> něco kritiky jsem nahoře čet, vyber si z toho. nicmééně - napsal jsem, že je to sračka a je to sračka. hodně to zastih pozorovatel lukáš> díky moc za povídání tady zámotek> cha k_anče> úsměv buddha> přijdeš mi úplně blbej. doufám, že se někdy uvidíme a dostanu šanci udělat si jinej názor

Loutka
30. 10. 2005
Dát tip
no teda, si myslim trochu zbytečnýho povídání okolo jedný naivní básničky navíc věnovaný jednomu člověku, se hlavně nepoperte

K_Anče
30. 10. 2005
Dát tip
Petr_Pan se usmívá...tak v cajku...

K_Anče
29. 10. 2005
Dát tip
koťátko moje zamotaný, leda hovno - pusu...na:)

pozorovatel
28. 10. 2005
Dát tip
no tak já se přiznám...........smál jsem se a autorovi nevěřim ale pak jsem si přečet snoopíka... víš, jestli pro tebe podobnou věc ještě nikdo nenapsal (i když já vim, že napsal a lepší...), tak věř, že aspoň někdo pro tebe určitě udělal i něco většího tohle dokáže napsat každý, je to povrchní, jak jen to může být... nevim, čim se ta báseň mohla dotknout... je to mazání medu kolem pusy a důkaz je na snadě: ta báseň může být pro kohokoliv a nic se nezmění mně třeba ani nevadí, že autor nemá obrazotvornost a pořádnou poetičnost a originalitu... já mu jen ten lesklej obal nevěřim a když si něco takovýho přečtu, napadne mě, PROČ to píše (rozepsal jsem se trochu no:)) ale to jenom proto, že tu vidim několikanásobný nepochopení...)

vesuvanka
28. 10. 2005
Dát tip
Petr_Pan Tvůj způsob kritiky tohoto dílka se mi vůbec nelíbí - správná kritika má být konstruktivní, upozornit na nedostatky a autora povzbudit, ale tohle co jsi napsal současně se zařazením do klubu, shazuje nejen dílo, ale i autora, Navíc báseň byla napsána jako dárek, takže tím zraňuješ i obdarovanou. Je to osobní dílo, ale je plné něhy, hřejivé, proč se nepodělit s tyto krásné pocity s ostatními čtenáři? Milostná poezie tu má také svoje místo a mnohé čtenáře potěší.

Buddha
28. 10. 2005
Dát tip
Dámy a pánové, já nemam slov, ... Nesleduju Písmácký kruhy, debaty, atd., tak, abych pochopil proč věci která tady ležela tak dlouho se najednou přikládá taková pozornost a hlavně taková kritika. Nevim, třeba to má co společnýho s Petrem_Panem, s tím co už bylo napsáno. Nemam sílu a ani potřebu něco obhajovat, nějak reagovat na výpady proti mě. Jedinej člověk, u kterýho mi záleží na jeho názoru a na tom aby věděl jak se věci maj, to ví. Takže bych jen rád poděkoval všem, který tady kdy cokoliv napsali, a okomentovaly moje "věci", který mi někdy měli pomoct se dostat ze špatný nálady, a někdy třeba říct někomu na kom mi záleží, jak moc mi na něm záleží, bez ambic stát se literárním dílem uznávaným většinou tohotou serveru, či podobnejch věcí. Ještě jednou , díky všem.

Petr_Pan
26. 10. 2005
Dát tip
ech - kdybych si tohle přečet někdy dřív, snad bych svý texty ani nemazal - tohle je vážně ubohost .. chjo nechápavý vrtění hlavou + klub btw - a to jsem si myslel, že má člověk ve dvacíti už ňákou soudnost - mno - ne vždycky, zdá se

K_Anče
26. 10. 2005
Dát tip
no jo, koťátka, pelíšky, hvězdy, ouška...obehraná písnička-ale co, taky sem si zahrála...

Zuzulinka
17. 04. 2005
Dát tip
něžňoučká......

nadik_k
16. 04. 2005
Dát tip
jéje Tvoje slečna je šťastná to žena :-)...TIP

vesuvanka
16. 04. 2005
Dát tip
pěkná, milá.... TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru