Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ten neklid

Výběr: dlhagi
17. 04. 2005
4
0
1861
Autor
hutch

neodvratně neodvratně

ten  neklid.

zástupem  dočká  všemožných  hrůz.

až  mé  tělo  na  řadě  stráví  trus...

(má duše  v bludištích stresů lítá)

ten  neklid

 - blíží  se  maturita 

 


zelva
18. 06. 2005
Dát tip
Maturita tö je sranda za to potom snaha se někam dostat na školu to je přímo horor...

dlhagi
16. 05. 2005
Dát tip
romale: ono mame rovnaky nazor na vec, len ho kazdy nazyvame inymi slovami.. fraska.. ceremonial.. pohreb.. ide o to, ze ucitelia (tvariaci sa ako profesori) sa ti snazili vtlkat do hlavy ze toto je skuska dospelosti (poniektori z nas mali uz 20 prec) a vsetko to bolo nadmieru oficialne a strojene.. o tom je ta fraska. Neviem ake iluzie vam tlacili do hlavy.. alebo ake iluzie si si sam vytvaral o svete, ale mne tie moje vydrzali dodnes (i ked uz nie v takej intenzite) a teda maturita pre mna neznamenala ziadny zavazny krok.. len pokracovanie pretvarky vsetkych okolo mna, co doteraz ziarlia na to, ze ja idem dalej a oni ostavaju:))) zvykaj si ;)))

romale
16. 05. 2005
Dát tip
Jo, to asi dělám... ale pomalu, smířit se je jediné, co nám zbývá... Ty, já musím říct, že pro mě to znamenalo hodně... nejde o to, co nám na gymplu či jinde tlačili do hlavy a taky je pravda, že ten samotný akt maturity nemusel moc znamenat,... i když pro někoho, kdo vyletěl asi ano... že ano, ale přeci jen se tím "odmaturováním" něco změnilo, já to vidím možná hlouběji, protože jsem byl na osmiletém, ale uvědomil jsem si, že všechna ta sladká nevědomost, sranda, zážitky, bolesti, příběhy, co bylo, je už v prdeli, zkrátka, i dkyž jsme si to slibovali, nikdo z nás v tom nepokračoval... my jsme si totiž fakt začali hrát na DOSPĚLÉ, a jsme malé usmrkané hovna... všechno je v hajzlu, protože, to co bylo už nejde vrátit, teď se můžu maximálně pousmát nad scénářem ke stužkáči, který mám doma a konec, jsme furt kamarádit, ale už si vadíme, přetvařujeme se, ale teď už víme proč, tak jsem to myslel, proto je fraška to, co nastalo teď, maturita byla vážná věc, já mluvím subjektivně, takže nic nikomu nechci vnucovat, tak to cítím... Hutch: Ale snad už nejsi dědeček??? Tak budeš mít alespoň potřebné životní zkušenosti, to bude Tvoje výhoda... NE, já Ti budu držet... a až to uděláš, dej vědět, dám si alespoň na Tvoje!!!

hutch
15. 05. 2005
Dát tip
smutné na tom je lidé - kámo romale že mě už je poněkud více roků než tradičním maturantům....:((

romale
12. 05. 2005
Dát tip
MATURITA není fraška!!! I když to teď rádi všichni kecáme a tak jsme byli posraní... FRAŠKA je to, co je po maturitě...........

dlhagi
12. 05. 2005
Dát tip
romale: tak s tymto nesluhlasim.. mozno je zivot fraskou pre niekoho, komu to vyhovuje, ale zavisi na tebe ako si zivot zariadis.. a moj nazor nezmeni nikto, kedze som andragogicka:)

romale
12. 05. 2005
Dát tip
dlhagi: Já ti ale nechci měnit názor... každopádně to, co říkáš... mi přijde jen jako fráze... Jen mě to tak napadlo v souvislosti s tou maturitou... Jo, fraška, každý nám to říkal, nešlo o maturu, ale o pohřeb osmiletého života iluzí... Tvůj názor respektuju... a dokonce jsem rád!!!

romale
12. 05. 2005
Dát tip
Jej, a promiň... : Já Ti nechci měnit názor..

tanec
19. 04. 2005
Dát tip
Z maturity,že máš hrůzu?Nemusíš mít,když máš v srdci můzu.Jen pár hodin myšlení,poznáš sám ,že to nic není.

ne zrovna povzbudivý:), ale mluvíš mi z duše, tak tady je tip (ktery by ted asi teda mel dostat klasik nejaky maturitni otazky)

Leclajr
17. 04. 2005
Dát tip
Aj maturita, nemilá to věc!! hodně zdaru.. báseň je vtipná, pravdivá.. tIP*

dlhagi
17. 04. 2005
Dát tip
parada:) no ja som tu trapne pisala o roznych seminarkach.. a i ked viem, ze mi neuveris, lebo ti to iste povedalo vela ludi, ale MATURITA JE FRASKA:))) absolvovala som ju len prednedavnom, takze to nie su len rodicovske reci:) nemaj boja a klud:) t+v

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru