Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

APOKALYPTICKÁ

06. 12. 2000
0
0
1359
Autor
Dantte

nevážně i o vážných tématech..

APOKALYPTICKÁ Čekáš milé slova ze sna svoláváš magii i černou to dřív dostaví se vesna kamarádkou bude věrnou Pálíš mosty kryješ stopy každý počin bude veta na mořích jsou filmy z ropy přivoláváš konec světa Tu jsou apokalyptické vize rozevřených hříchů tlam léčí nedorozumění krize dohasíná i optický klam Už nám zbývá jenom JETE tak jej pusťte toho robota lidi milujte a žijte-neblbněte přitom času bylo forota...texttext
Miroslawek
08. 01. 2001
Dát tip
Původní zřejmě docela dobrý nápad zabíjí spousta planých rýmů nejen z formálního pohledu, ale i obsahově. Jsou tam zhusta jen jako jakési formální přílepky (černou/věrnou, veta-světa, robota/forota). Dokonce mám pocit, že se to netýká jen rýmů, ale i celých veršů. Tak třeba v první sloce ze sna - vesna mi přijde vcelku zdařilé, ovšem stejně se mi zdá, že třetí a čtvrtý verš jsou tam spíš kvůli rýmu a ne pro nějaké sdělení. Rytmicky Ti to téměř nekulhá, daří se Ti dodržet počet slabik, nicméně Ti z toho vznikla jenm jakási povrchní veršovánka bez obsahu. Takové nějaké umělohmotné, jak ropná skvrna mi to přijde. Mám-li být upřímný, básnička se mi nelíbí a to hlavně z důvodu, že jsi potenciál původního nápadu tak lacině vyplýtval.

Dantte
07. 12. 2000
Dát tip
dík za vaše slova, proto jsem to tu dal.Poslední cupovadlo jsem kamsi založil...a proto klidně zneužiju páně Merleovo.

papouch
06. 12. 2000
Dát tip
no, já nic neříkám, von ti to Merle už rozcupuje.... :-)))

clovrdik
06. 12. 2000
Dát tip
hmm hmm hmmm ..... . hmm

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru