Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

emajl

24. 04. 2005
3
0
1217
Autor
Jethro

Ahoj Jani,

tenhle mail bude asi nejdelsi, co jsem kdy napsal.

My jsme dva spravny lidi, co se potkali na spravnym miste, jen v nespravnou dobu. Tak to je.  Maturita na krku  + rozchod po triletym vztahu = To, co se stalo. Jednoducha rovnice. Ja jsem to vedel hned na zacatku, ze to takhle dopadne, ale zase jsem do toho sel.  Strasne jsem se brzdil, abych te nevyplasil. Zadny holce jsem nedal tolik casu, jako tobe a stejne je to na houby. Hele ja te chapu, ceka te par tezkejch dnu, mozna tezsich nez me a vim, ze nic jineho ted pro tebe nema cenu. Ja si pred mesicem myslel, ze mam rakovinu a najednou se mi svet otocil vzhuru nohama. Totez, kdyz byl tata v nemocnici. Včera jsem rek mame (ma porad pohrebni reci), ze ji mam strasne rad a nesmi umrit driv, nez uvidi svy vnoucata, takze minimalne dalsich deset let J.

Byt mam samozrejme v Barbore, me se tam nelibilo, ze 2+kk jsou jen 2 místnosti, ale vyresili jsme to prickou a budu mit zajimavejsi dispozici, nez mam tady, s metrama a standardem jdu trochu niz a s cenou o mega výš, než tady. Ale uvidim, az to zaplatim, tak něco udelam s koupelnou. S tim balkonem jsem hrozne spokojenej, vyhled, vzduch, slunicko, parada, byl bych blb, kdybych si koupil byt bez balkonu.

Tvuj telefon, jsem si fakt smazal, ale kdyz jsi mi napsala SMSku, tak jsem si ho zase ulozil. Myslel jsem to tak, abys nemela strach, ze te budu otravovat, jako tvuj bejvalej. Ja uz jsem si nekolikrat musel zmenit cislo, tak vim o cem pisu J.

No, palma nic moc, ja tomu nerozumim, ale asi by se mohla mit lip. Podle me zatím nechcipa, ale asi by chtela presadit a to ja neumim.

Mas pravdu jsem linej! Ale vis proc? Ja jsem jako malej chtel hrozne uklizet, vysavat, vytirat podlahu, stipat drivi, atd. hrozne moc, ale nasi me k nicemu nepustili. Takze mam alibi. My deti (budou-li nekdy) si budou muset vsechno zaslouzit a budou muset tvrde makat. Budu je milovat, ale ne rozmazlovat. Ja nemusel delat nic a vstup do zivota byl pro me hroznej sok, dostal jsem tak strasne prez drzku, ze svy deti budu na to pripravovat odmalicka.

Ptala ses me jednou, kdo veli doma, trochu me to zaskocilo. Premyslel jsem o tom a zjistil jsem, ze jsem vzdycky udelal to, co si prala partnerka, pokud to nebyly nesmysly.

 

Andy byla modelka (byvala), a kdyz jsme spolu sli nekde v marketu, vsichni chlapi na ni cumeli a me to delalo strasne dobre, ze tahle holka me miluje. U nas Bille jsem ji musel trochu krotit, protože me tady kazdej zna a nektere jeji milostne projevy, byly fakt v marketu nevhodny. Nemej strach jsi stejne krasna jako ona, strasne se mi libi, ze se moc nelicis, nemas to zapotrebi. Jsem estet, nemuzu za to, zmenil jsem se ve vsem, jen tohle proste nejde. Když jsme se se A. poznavali, trochu me zarazilo, ze nemá rada sex. A pak ? Milovali jsme se kazdej den, vetsinou dvakrat, o vikendu trikrat, ctyrikrat. To jsem s zadnou nezazil. Nebyla moc zkusena, ale rychle se ucila. Nejsem na zadny prasarny, jsem normální. Ptala se, jestli moc nekrici a ja rikam vůbec ne, jen jsi roztrhla prosteradlo a malem jsi mi vyskrabla oko. Rikala, ze jsem první chlap, se kterym ma při kazdym milovani org….  Když jsme si desetkretat denne nerekli miluju te, tak jsme byli nervozni.A pak stačilo, aby ji nejakej rakusak pozval na casting do Vidne s tim, ze ji vybrali na foceni na mesic na jachtu do Mexika. Sedli jsme si Kefiru na caj a za pet minut to bylo vyreseny. Z velky lasky, malej konec. Co je mi znamo, nikam nejela a lituje.

Vis proc jsem tam, kde jsem, nepotrebuju krasny auto, nepotrebuju luxusni byt, nepotrebuju znackovy hadriky, potrebuju holku, kterou budu nekonecne milovat (a ona me) a nechci se na zadnou jinou uz ani podivat. Makam na sobe, jen pro to, abych si te mohl dovolit.

Ted to vsechno mam, krom toho nedulezitejsiho lasky. Vsichni mi rikaj, ty se mas, ty mas prachy. Vsechno bych to hodil ze skaly, hned.

Jsem stastnej, nechci, aby tohle vyznelo nejak zahorkle, jsem fakt moc stastnej. Snazim se pomahat lidem, který nemeli tolik stesti, jako ja. Muj sen je, koupit nejakymu invalidovi elektrickou kryplkáru nebo upraveny auto. Zejtra to třeba budu potrebovat ja.  Polovina světa nemá co zrat a ja mam depku, ze jsem dva mesice nemel babu?!  Divny ne? Mam statnici z fyziky a proto verim v Boha.

Jani, včera jsem trochu kecal, s tema holkama to nebylo tak horky. Ale prisel jsem na vecirek navonenej, nazehlenej, prohodil jsem par vtipu, zahral na kytaru, s mercedesem jsem mel ohromnej uspech, ale zadny dramo se nekonalo. Po tvy vcerejsi studeny sprse, (kterou jsem s obavami stejne cekal, mam statnici i z psychologie) jsem si spis masiroval svoje ego, ale nelhal jsem. Lzu jenom nasim, ze jsem v pohode, aby nebyli smutni.

S tou praci, to necham na tobe, ted tady jedna velka zahranicni firma otvira pobocku. Znam se s reditelem firmy, kterej  zna  reditele ty firmy a rikal at te privedu. Ze bys mi mela byt vdecna, prosim te za co?! Ja jsem sobec a pomaham jen pro to, ze mi to dela radost.

Co se tyka nas dvou, ted jsem do tebe zamilovanej, ale nechame to, tak jak to je, hele za par dni mas prochazku ruzovym sadem a pak te ceka život, to bude teprve narez. Zatím me nechces, boli to, ale vic by me bolelo, kdybych te nepotkal. Kdybys cokoliv potrebovala, jsem na telefonu. Tím chci rict, ze nase dohoda uz není exkluzivni, promin v této chvili jsi pro me jednicka a moc bych si pral, aby to tak bylo i za mesic a za rok, jsem sice malej kluk, ale uz ne nejmladsi.

Ted delam pro jednu ucitelku trzni oceneni, jestli je z tvoji skoly, tak mas vsechno za jedna!

 

Mej se krasne

 

Peta

 

P.S.: Jsem absolutne nekonflikni, ale o tom, ze ty si nezaslouzis me a ja tebe

se s tebou budu budu hadat do krve, uz se na to tesim J

 

 

 


clovrdik
06. 01. 2006
Dát tip
dobře napsaný, umíš psát tak, aby se to četlo jedním dechem

Nicollette
27. 04. 2005
Dát tip
jako proč email? je to hrozně milý všechno a docela bych se k tomu i vyjádřila ale na to jaksi nemam právo nezajmá mě tvoje soukromí

Jethro
27. 04. 2005
Dát tip
Tohle Bohu-dik je muj zivot, vim, ze to sem nepatri a asi to brzo smazu, jen me sere, ze nejvic tady bodujou ti, kteri pisou sentimentalni, pubertalni nesmysly. To vysmrknu za pet minut a budu tady hvezda. Za 16 let kapitalizmu, jsem nepoznal, jedinou silnou literarni osobnost. Zadnej Kavka, Bondy, Topol, Jirous atd. Jestli o nekom vite, dejte mi vedet.

StvN
26. 04. 2005
Dát tip
Dobrej mail. Nevim, co říct víc, vypadá až moc skutečně.

fungus2
25. 04. 2005
Dát tip
Dobré**

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru