Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

pojďte, uděláme si to tady hezký :o))

28. 04. 2005
3
0
3385
Autor
proscutto

v autobuse vyprávěla 74 babička slečně, která si přisedla a pak nejspíš celou cestu litovala, o tom, jak nakládá okurky, jak miluje obhospodařování zahrádky a pak všechnu úrodu rozdá, ráda peče a když byla malá, bydlela s tatínkem na vesnický škole, kde měli vlastní zahrádku a kde pobíhal jejich pejsek :o) za těch pět minut, co jsem před rozpovídanou babičkou seděla, jsem se toho o ní taky nemálo dozvěděla :o) přijde mi hezký, to vyprávění, vzpomínky...co? :o)

Když jsem chodila na základku, byla děsně rozjetá éra vyměňování si čehokoli - v naší třídě frčely dva směry: vyměňování kartiček mezi klukama a vyměňování nálepek mezi holkama. Taky jsem skromně vlastnila sešit v tvrdých deskách, listy polepené izolepou a na nich pečlivě nalepené mé nejexkluzivnější samolepky. Jó, obchodování s nálepkama vesele kvetlo i při vyučování, z čehož neměly pí. uč. vůbec žádnou radost, to se rozumí, samo sebou :o))

Hierarchie nálepek zapřičiňovala, že vznikal nesymetrický vztah ve výměně nálepek samých. To znamená, že za jednu supersamolepku - rozumějte tím samolepku opatřenou nějakými blýskavými třpytítky a nebo samolepku v plastickém provedení - musel zájemce dát několik normálních samolepek. Sice jeho sešit potom nehýřil spoustou nálepek všeho druhu, ale měl tam tu jednu, vytouženou, krásnou....jo, celou pro sebe

Ještě mám ten sešit někde doma v šuplíku, nedávno jsem ho našla spolu s tajnou abecedou a mapou pokladu, který se nachází pod naším barákem a je střežený dvěma krvežíznivýma žížalama


proscutto
03. 05. 2005
Dát tip
jo, všem děkuji za podnětnou debatu :o))) sbíráte někdo třeba zvuky? :o) na kazeťák to by bylo určo zajímavý

inlajn
30. 04. 2005
Dát tip
ale ale, přeložili nás z kožního do Ústavu? (.....pro jazyk český, )---------pámpresor???..... ve slovenčine pokrokávam, v škole mi de fajn..dělám kapku chip, to je jásny. Nezem špícový žáci... Georg! Ty musíš naplout beton do N.Yorka a tady páčit na mou školu!

No my jsme asi podstatně starší ročník...za nás se ještě sbírali známky a céčka a skleněnky, jinak máme pod postelí slušnou sbírku map na orientační běh a půl pokoje nám zabírá všelijaké kamení...ale teď sbíráme hlavně smůlu...vlastně se na nás lepí sama...:o)

Žíně
29. 04. 2005
Dát tip
To já zase sbírám vajgly na dojížďáka. Když jich máš hodně, můžeš si ubalit i celý cigáro.

Noe1
29. 04. 2005
Dát tip
A co takhle vyměnit kategorii diskuze za jinou? Vyměníš? ;-)

45rpm
29. 04. 2005
Dát tip
Sklíčka z mirrorballů.

Renas
29. 04. 2005
Dát tip
teraz zbieram básne a poviedky do zbierok

inlajn
29. 04. 2005
Dát tip
ja sbieram čulých Slovákov, ále len vypchatých....

Renas: né! bylo by tě škodá! ;o) proscutto: no u mě většinou nákup kindrvajce vypadá tak, že OČEKÁVÁM, pak jsem ROZRUŠENÁ a NATĚŠENÁ a po vybalení řeknu, že je to pí...tomina a hroch letí do koše :-)

proscutto
28. 04. 2005
Dát tip
Renas: nepleť pojmy, toto není sebevražedný koutek :op Modrá kočka: no, u mě probíhá ten nákup následovně: mám nebo nemám zbytečnou dvacku? :o))

Renas
28. 04. 2005
Dát tip
proscutto a modrá kočička: už je to v poriadku, pretože už sa mi ozvali, že mi to vymenia, fuj to som si vydýchol

proscutto
28. 04. 2005
Dát tip
uf, to my si taky vydýchly, kdo by tu po Tobě uklidil ten bordel - střeva a tak...

třeba by použil jinou metodu...prášky, plyn a tak...nebo by se oběsil na stuně od kytary... každopádně po pár dnech by tu pěkně zasmrádl...to víte, mrtvola je mrtvola... ;o))

proscutto
28. 04. 2005
Dát tip
mrtvola, to je něco jako host a ryba a když se všichni sejdou, můžou si udělat smradlavou session...

jufonka
28. 04. 2005
Dát tip
a víš proč ti dám tip? protože naprosto stejný vzpomínky jako ty mám já...samolepky, vyměňování, supersamolepky, jakobych to psala já...

ja uznavam iba nalepky zo zuvaciek Night Rider a samolepy beverly hills 902 10

Renas
28. 04. 2005
Dát tip
:jasné. mali sme ich plné dvere na chladničke a ešte ninja korytnačky

jo, som zbieral do albumu lutra ; ) s tou pandou ; )

Renas
28. 04. 2005
Dát tip
aj ja a ešte kukuruku a sestra mala barbie album

kamos raz corkol 500Sk na kukuruku ... ale dost bolo nostalgie ;)

Renas
28. 04. 2005
Dát tip
ja som zase mal kamaráta, ktorý tie oplátky zahadzoval do potoka a nechával si iba nálepky. No, nostalgia je asi to pravé slovo. a na tých obrázkoch boli také bubliny a podaktoré kreatívne deti tam dopĺňali texty. teraz sú asi všetky na písmaku

StvN
28. 04. 2005
Dát tip
Pedro, céčka, neštovice.

drfaust
28. 04. 2005
Dát tip
inu, proč ne... akorát upoutávka na diskuzi by mohla/měla obsahovat úvodní otázku... já sbíral fotky letadel.... cokoli o letadlech...

JiKo
28. 04. 2005
Dát tip
my měnili céčka

inlajn
28. 04. 2005
Dát tip
vymění někdo kartičku s Rosickým za Jágra?

inlajn
28. 04. 2005
Dát tip
vymění někdo kartičku s Jágrem za Rosickýho?

Wuzzy
28. 04. 2005
Dát tip
Já bych vyměnil Jágra s Rosickým za Rosického s Jágrem.

inlajn
28. 04. 2005
Dát tip
já bych je zkřížil, kokoty.

Renas
28. 04. 2005
Dát tip
veselé, vtipné a milé tiež som si vymieňal kartičky * krvežíznivé žížaly

proscutto
28. 04. 2005
Dát tip
:o) jojo, asi to nikoho neminulo, vetešníci jsme asi duchem všichni :o))))

já si pamatuju, že jsem na základce zavedla novou módu a to tu, že každej doma posbíral nějaký svoje drobnosti a blbosti, ale i třeba maminčiny korále atd., doneslo se to do školy a o přestávce jsme to prodávali a kupovali. Tohle ovšem byla tržní ekonomika -neexistovala směna - jenom tvrdý love... :-))

proscutto
28. 04. 2005
Dát tip
:o)) jo, taky jsem jednou se ségrou doma posbírala, co se dalo a venku před barákem na takovýmtom vysokym kanále jsme seděly a jakože to prodávaly, ale myslim, že jsme nic neudaly, byly to fakt hrozný blbosti :o))) tenkrát jsem sbírala i obaly od různejch sušenek, snad i zátky, měla jsem doma plný bedny krámů :o))

dětství jsou si evidentně podobná .-)) já teda nic moc nesbírala...vlastně jo! pamatuješ si tzv. "pogy" takový ty kolečka z tvrdýho papíru s, jak se do nich mlátilo plastikovým kolečkem? Ty možná ještě někde doma mám....a pak taky pár blbostí z kindrvajec (si vobčas koupím i teď, no:)

proscutto
28. 04. 2005
Dát tip
jo, vim, co byly pogy, ale nikdy mě to nepostihlo :o) je zajímavý, že když jsem byla malá, "vážila" jsem kindrsurpréza, abych měla hrocha, krokodýla nebo jaká kolekce zrovna frčela, kdežto teď když se mi někdy naskytne příležitost, radši bych stála o přidebilnělou skládačku, joo a hrdě se k tomu hlásím!!! :o)

Renas
28. 04. 2005
Dát tip
vymením Chrisa Osgooda za Dominika Hašeka zn. inak sa zabijem

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru