Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tělo

02. 05. 2005
1
0
1827
Autor
Daša

Bez komentáře, přečtěte si to prosím, pak mi napište názor, děkuji.

Tělo

 

         Lidské tělo se rozkládá přibližne10 let. Příšerná to představa, že Vás 10 let s chutí okusují červi a o Vaše tělo se vedou podzemní války- Kdo si asi urve tu nejchutnější část?

Nenahlížejme proto na lidské tělo jako na něco posvátného či svatého, neboť skončíme stejně jako kdejaká lesní zvěř. Své tělo pipláme, aby vypadalo co nejlépe a v poslední době možno co nejvíce nezdravě, což je velice moderní, o tom nás přesvědčují vychrtlé anorektičky a bulimičky. Je nám hlásáno :Žijte zdravě a pečujte o svá těla!..Tato věta, jinak formulovaná, je v každičkém časopise..Zajisté skvělá myšlenka, a co nám nabízí moderní doba? – Velice výživnou zdravou stravu v podobě zrní, které mimo jiné vypadá dosti podobně jako takové, se kterým krmí moje babička slepice. Pro člověka by bylo štěstím požívat stejné slepičí zrní, neboť to je bez chemie a jí podobné. Jíme  „zdravé“ maso, při čemž majitel masa byl krmen masokostní moučkou, kuřata nadupaná antibiotiky :mimo jiné kuřecí maso je jedno z nejzdravějších ( hlavně to z Asie) a je skvělé na dietu ( jen málokde se dovíme, že právě po těchto ptácích tak kyneme a máme celulitidu)…..

         A co nám tedy zbývá? Možná chutné banány z Afriky, které nás oslňují svou kanárkově žlutou barvou, po cestě pěkně uzrají a my je  tady máme fosforově zářící a velice chutné. Třeba pomeranče? Ó, jaké krásně obrovské matka příroda vytvořila a obohatila je o vitamín C. Dobrá jsou i gigantická jablka a ředkvičky, hned se člověku sbíhají sliny. Ale hlavní je, že nám chutná!

Až nám bude tak kolem šedesátky, začnou se v nás projevovat nahromaděná antibiotika a gigantická  jablka, potom začneme jíst pilulky na zdravé stáří a rozkládající se klouby. Pozitivum je snad to, že se budeme psychicky utěšovat, že děláme něco pro své tělo, a pro naše budoucí konzumenty. Zajímalo by mě, jestli i takto zkažená lidská těla mohou někomu chutnat. Postupem času se musí naše tělo změnit v jednu velikou chemickou molekulu plnou vitamínu C.

         Potom se naskýtá otázka: Nechat se zpopelnit či nezpopelnit?...Ušetřit konzumenty či neušetřit?.. Vezmeme-li v potaz, že se budeme opékat v jednom ohni společně s naším sousedem a nebude nám vadit, jestli jedna má půlka bude v jeho urně a druhá půlka v té mé, pokud jsme byli za života společenští, tak v čem je problém? Avšak pokud se nám společná urna protiví,  můžeme se nechat rozprášit. Výhodou je, že pak hodně cestujeme. A co z toho všechno plyne? Žijte zdravě a pečujte o svá těla!


Cookie
23. 11. 2005
Dát tip
hmmm...jsem vegetariánka,která žije aby prožila ne přežila...mám moc ráda gigantická jablka...běda mi:-) ....a rozprášit, rozprášit:-)))

Daša
19. 10. 2005
Dát tip
díky Ti..asi moc uvažuji:-)

kokolaking
08. 10. 2005
Dát tip
pozoruhodně zábavné, nebýt toho sveřepého uvažování

Havranka5
08. 06. 2005
Dát tip
Zapomněla jsi na zubní plomby. Amalgám, slitinu stříbra a rtuti. Jojo, těžké kovy. Proto se naším popelem nemají sypat v zimě a náledí silnice. Těžké kovy se pak dostávají při jarním tání do vody a na pole do rostlin a dál do potravního řetězce. Proto nepěstujte na hřbitově ředkvičky, a netrhejte jahody z hrobů.. Dílko bych řadila spíš do kategorie "Úvahy" Míváš občas pěkné vtipné postřehy: "Avšak pokud se nám společná urna protiví, můžeme se nechat rozprášit. Výhodou je, že pak hodně cestujeme." :-) Doporučuju zmrazení nebo přirozenou mumifikaci...

Jarri
02. 05. 2005
Dát tip
Pokud chceme žít zdravě,měli bychom se hezky chovat i vůči přírodě..taková symbioza a z toho vyplývá i odpověď na otázku zpopelnění..v žádném případě..ta naše krásná zdravá těla prohnilá chemií a vitaminem C by po spálení udělala asi kilometrovou ozónovou díru..a když chceme od přírody,aby nám dávala zdraví,tak ho nesmíme brát jí :-) !

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru