Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Milá Maruško

08. 12. 2000
3
0
1460
Autor
Dantte

...je to spíše blahopřání kamarádce k (ne)přijetí ke studiu na VŠ.Vlastníci akademických titulů (zvláště ti, jež si je uhnali bez pomoci hus aj. zvířectva) jistě prominou..

Milá Maruško, dneska je pátek, den před němým úžasem komise pro výběr uchazečů o akademický titul...tak nějak začíná cesta odříkání a nocí strávených nad knihami přinášejícími vědomí - čím víc vím, tím méně si pamatuji....(anebo jsem to popletl?...ááále co - Platón nebo plutonium...vždyť na tom tolik nesejde, všechno má nějaký ten poločas rozpadu..) V globálu vzato společnost potřebuje vzdělaných lidí...i...i...na práci nejen na tlučení špačků v politice, kultuře a ekonomice..Touha po vzdělání není věcí jedněch, dvojích, trojích, čtver......no prostě xtých pokusů ohromit kulisu (kulise = komise....-e, aby se to rýmovalo..), že mám v hlavě kalkulačku, úvodníky z RP, D (dříve MF),LN,B (nee blázen nee - Blesk), logaritmické tabulky, kroniku lidstva, Filosovskou historii (pardon, to nevím jak se sem vloudilo) anebo jsem chodící encyklopedií či "Toníkův naučný slovník" (nevylučuji, že se ten chlap jmenoval nějak jinak...) Snaha vzdělávat se je životní styl, dráha, ze které se nesjíždí proto, že mi někdo na kus papíru načmárá "věnování" v barvách diplomu...a na základě toho se změní dramaticky moje platové zařazení, třída...(ale jinak je příjemné povýšit svůj měsíční příjem o rovných 226 peněz...bruto). Na to , abych si kdykoli zašel do divadla (nejlépe v době, kdy je představení..), na koncert, za sportem (jo, v Itálii se za sport považují i houseří běhy...ale stejně si závodníci za cílovou páskou ustelou na pekáči) anebo si přečetl nějakou bezvadnou knihu (lhostejno zda klasiku nebo science fiction, prózu nebo poezii) nepotřebuji před jménem, za ním, pod ním ....v něm...spoustu titulů a zkratek, které si nemalá část rádoby vzdělaných pořídila lidově řečeno za husu...(v některých případech, zvláště u méně drsného pohlaví lze husu zaměnit i za....však víš). Ale stejně - ať to dopadne jakkoli, musíš mít na paměti slova jednoho velikána (neposuzováno dle jeho prostaty, rozsahu a množství pohlavních chorob, alebrž objemu duševního úletu) , který pravil :"..učit se , učit se, učit se." Tímto Ti milá Maruško blahopřeji - k přijetí ke studiu na universitě* k předsevzetí zkusit to za rok znovu* *(nehodící se škrtněte)
horák
23. 10. 2002
Dát tip
Trochu moc roztěkané, rozsekané, ale jinak skvělé. *

Wiki
12. 04. 2001
Dát tip
Máš pravdu...

Miroslawek
08. 01. 2001
Dát tip
Milé, jen jsem se trochu ztrácel v závorkách, ale Maruška má jistě radost.

Ansel
14. 12. 2000
Dát tip
jsi správný kamarád, Maruška se někam dostane, když ne na univerzitu, alespoň ven z lesa

Mahoney
10. 12. 2000
Dát tip
dokonalé :-)) *!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru