Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přízrak zubaře

04. 05. 2005
2
1
1459
Autor
Tinúviell

Inspirováno hluboce traumatickým zážitkem dnešního rána :o)

Zubař....jak směšný mi připadal strach mých bližních při zvuku tohoto slova, které ve mě vzbuzovalo pouze představu sympatického mladého doktora, který dokázal z mého ne zcela dokonalého chrupu vytvořit zoubky jako z reklamy na Colgate (fakt, že to nebylo úplně bez bolesti, jsem mu odpustila..). Ale dnešního rána byla má důvěra v tyto anděly v bílých pláštích do základů otřesena...

 

"Slečna jde na preventivní prohlídku," přivítala mě sesřička. Odpovědí jí byl můj sebevědomý úsměv a pokývnutí hlavou. S přehledem jsem se usadila do zubařského křesla a pohodlně relaxovala, zatímco se paní doktorka seznamovala s mojí kartou. A pak už přišla ona důvěrně známá procedura: "Hm...ano, v pořádku..šestka dole otazník....."

Ale pak se stala chyba.

Místo očekávané věty  "Tak tedy kontrola za půl roku." jsem uslyšela  "Sedmička nahoře kaz..."

Úžasem mi doslova spadla čelist, což ovšem v této situaci nemohlo být na škodu...A pak mě polilo horko...Zkusila jsem metodu vytáček.

 

"Ale vždyť mě přece vůbec nic nebolí..."  V hlase patřičně prosebný podtón a špatně skrývaná panika.

"Až to bude bolet, je pozdě."  Obligátní a očekávaná odpověď a pak přišel chápavý úsměv..

"Slečna ještě nemá vrtané zoubky, tak neví, co ji čeká, že??"

"Slečna to ani netouží poznat," pomylela jsem si a mírně se v křesle nadzvedla. Vysoce prosotrově výrazná paní doktorka ovšem postřehla mé zaječí úmysly a bez problémů mě přitlačila zpátky.

"A nemůže to být třeba pigmentová skvrna? My to máme v rodině..."  Držela jsem si všechny palce..Pane bože, pomoz mi se odsud nějak dostat a já přísahám, že si budu čistit zuby osmkrát denně..

Smůla, přeslechnuto...

 

A pak to přišlo..ten příšerný, (můj kvalitní hudbou zhýčkaný) sluch drásající zvuk. Kdybych se nemusela oběma rukama pevně držet křesla, nejspíš bych si zacpala uši a začala nahlas pískat Šavlový tanec...což by taky asi nebylo od věci.

Trápení bylo nakonec ukončeno slovy  "Ale dvě hodiny teď nejíst!" a z ordinace se vypotácela troska s výrazem spráskaného psa...

Jíst? To tak...Při každém polknutí musím myslet na to, jak mě rtuťnatý amalgam - nově sídlící v mé stoličce - pomalu, ale jistě zabíjí....


1 názor

johanne
07. 06. 2007
Dát tip
spřízněná duše :) *

wazzup
11. 02. 2006
Dát tip
mě se ten styl líbí a soucítím s tebou (přiznám se, že jsem se usmívala :-P ) no, přeju žádný další kazy!:) tip

Tinúviell
05. 01. 2006
Dát tip
_nemo_: já jenom jeden a vidíš, jaké to mělo následky :o)

_nemo_
04. 01. 2006
Dát tip
Dobrý :) . Bavil jsem se. I když to ode mě asi není hezké, smát se cizímu neštěstí, když sám žádné zoubky vrtané nemám :o) , no co už...

tuleň
05. 05. 2005
Dát tip
no jo, téma nijak inovativní, styl mi připadá, že se snaží místy o humornost, ale nějak to nejde. ale celkově se to četlo docela příjemně a myslím, že časem to vychytáš sama i bez našich šáhlých kritik :^)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru