Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Strom

10. 12. 2000
1
0
1254
Autor
Requo

Chtěl bych se představit tímto jednoduchým dílkem, touto povidkou. Většinou zůstavá nepochopena... Další drobnou nepříjemností je, že již na netu zvěřejněna byla, ale snad to tak moc nevadí. Přeji příjemné čtení.

Zvláštní. Ten strom je zvláštní. Stojí si tak uprostřed luk, daleko od lesa. Ten strom si tam stojí, jakoby se nic nedělo. Jakoby kolem nebylo mnoho mrtvých. Jakoby neslyšel nářek umírajících. Jakoby necítil pach krve. Prostě si tam jen tak stojí. Obloha, sledoval jsem hvězdy na noční obloze. Snad můj zrak upoutalo souhvězdí jižní snad severní. Nevím. Byl v nich mír. Ten klid, tak úžasný klid. Jsou jako perly vetkané v černý háf zručným umělcem. Listoví šumí. Zastiňuje mi výhled. Zvedá se vítr. Je mi zima, je mi taková zima! Těžknou mi víčka, zavřu oči. Krvácím. Krvácím z boku, mým tělem prošlo ostří meče jako nůž máslem. Krvácím. Je mi zima! Křičím! „Pomozte mi, prosím! Proboha, POMOZTE!“ Ta bolest, ta neskutečná bolest! „Pomozte, pomozte prosím!“ Už nemůžu křičet, nemůžu mluvit, pohybuji rty neschopen slova. Všude takový klid. Ten strom a ta oblaka. A světlo. Kde se tady vzalo světlo? Noc je mladá, proč se rozednívá? Necítím už bolest. Není mi zima. Je mi teplo, příjemné teplo. Slzím. Proč pláči? Nad mrtvými druhy? Ne, to už ne. Tak proč jen cítím slzy na své tváři? Oheň. Oni to tu podpálili! TO NE, proboha, NE!Oheň se šíří. Přibližuje se. Proč nás nenechají?Proč nás nenechají odejít v klidu? Proč? Slyším smích, krutý, nezapomenutelný smích. Směje se snad sám Satan. Slyším jen ten smích. Nelítostný, krutý, vše spalující, ničící smích. Proboha, ne! Smích, smích, smí… Křičím! Mnoho druhů mých křičí! Nemůžeme utéct, nenechte nás tady uhořet! NEEE! Nad bolestným křikem se rozléhá smích! Ne. Nechci to slyšet. Už nemůžeme křičet, z našich slov je chrčení! Není vidět ona obloha, nejsou vidět hvězdy. Pach spáleného masa. Výkřik agónie z úst mého pána. Proboha. Tím výkřikem ustal ten smích. Bylo již ticho. Tak tedy umřu tímto způsobem. Uhořím. Neumřu v boji zborcen krví nepřítele. Smrt přijde v ohni. Náš pán měl pravdu. Skřetí válečníci jsou krutí, nemilosrdní. Už kolem mě hoří tráva. Plameny….mi…olizují…..lýtka…… „NE! Neeeeeeeeeeeeeeeeeeee……….!!!!“ Zvláštní. Ten strom je zvláštní. Stojí si tak uprostřed luk, daleko od lesa. Ten strom si tam stojí, jakoby se nic nedělo. Snad jen nové lístky na spálených větvích raší nad mým hrobem.
Krel
05. 07. 2001
Dát tip
dobré...

Carodej
18. 12. 2000
Dát tip
Vítej na Písmákovi, Requíku:o)

Sadaf
12. 12. 2000
Dát tip
Člověče, múj první pocit byl - anglická mlha... Nevím proč.... Polosnění, polobdění...zvláštně to na mě působí, fakt zvláštně... Je to věc, ke které se ještě vrátím....

Requo
12. 12. 2000
Dát tip
Semipalakva: :)) Byt ci nebyt a nebo nebyt ci byt? SADAF: Anglicka mlha? Pozoruhodne. Na me z toho spis dychne zbytecnost a kratkodobost lidskeho zivota. Neco jako, kdyz si priroda povzdechne a jde dal.

Mahoney
12. 12. 2000
Dát tip
krášná lyrika :-)) píp

Requo
12. 12. 2000
Dát tip
MAHONEY: Hm.... lyrika? Nevim, nevim. Mozna. :)

Semipalakva
11. 12. 2000
Dát tip
Zvláštní je to něco ze mne a něco ve mne!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru