Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Věčné vzpomínky v čase.

12. 12. 2000
0
0
4507
Autor
Eternal

Zkuste si zažít ideál, a potom co ho ztratíte, zkuste nepropadnout beznaději, nebo neumřít. Dějově to zapadá před dílko "Hlídač sklenky vína" ale v čase je tohle dílko mladší.

Jdu s mou dívkou po ulici. Mám ji moc rád, je mým pokladem. Potřebuji jí, je pro mě víc než cokoliv jiného na světě. Pozval jsem jí dnes na procházku. Je to jen taková normální procházka po městě, po obchodech. No vždyť je sobota a v našem městě se vždy touhle dobou koná výstava. Každý malý obchodník by si nenechal tuto výstavu ujít. Přivezou si své stánečky a nabízejí své zboží. A navíc, je tak krásný den, sluníčko lechtá na tváři, a lidi se na sebe usmívají. Těch úsměvů jsou plné ulice, celičké městečko. Držím si svou dívku za ruku, a také se na ní usmívám. Koukáme do každého stánečku, jaké novoty to zase přivezli. Sem tam jsou to obyčejné kýče, ale někdy se opravdu zablýskne krásná věcička. Někdy si navzájem něco koupíme, jen tak pro radost, z lásky. Někdy jen sledujeme horlivé obchodníky, jak nabízejí a chtějí prodat. Výstavu projdeme pomalu, jako vždycky. Mám radost, když vždy a vždy zjišťuji, že máme společné zájmy. Věnuji svou pozornost nejen jí, ale občas i vystavovaným exponátům. I když pro mě je nejlepší exponát na světě moje dívka, a to mně stačí vědět. Jsem šťastný, že jí mám. Výstava končí, a my se chystáme jít domů. Na oběd k našim rodičům. Maminka dělá fantastické obědy, hlavně ve svátek. Bavím se se známými a dívčinu ruku pouštím ač nerad. Prý jde kousek napřed, že jí dohoním. Byla to jen chvilka. Slyším kvílení pneumatik, řev lidí. Já prudce otočím hlavu za sebe, a v té chvíli se čas zpomalil. Natahuji ještě ruku a něco křičím. Dva tupé nárazy na přední sklo osobního auta. Osoba se odrazila a auto zastavilo. Jsem přismažen k chodníku, a nemohu se hýbat, ztuhlo mě všechno až do morků kostí. Zalila mně nesnesitelná panika. Jediné co v hlavě mám je slovo NE. Hlouček lidí kolem dívky. Loužička krve na bílé zebře a řidič se marně snaží ovládnout svou hrůzu. Prodírám se davem. Oh, je to hrůza. Slyším jí volat o pomoc. Ve své hlavě. Skláním se nad ní. Marně. Držím jí za ruku, a přeji si, aby neumírala. Bezmocnost cokoliv dělat mě vyhnala slzy do očí. Její oči se otevřeli, a ona se na mě pousmála. Breptal jsem jen, že se to všechno zase spraví. Tiskla mou pravou ruku, a já ji tiskl společně s mou ke své tváři. Pohladila mě. Naposledy. Ochablo její tělo, její ruka bezvládně zůstala v mých dlaních. Všem v uších zazněl řev: NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ, a potom se ve mně cosi zhroutilo a umřelo spolu s ní.
Katerina
16. 04. 2001
Dát tip
:-))))))

je skvělé kam až jsme zašli....od tvé povídky končící smrtí...až po to jestli jahody žerou Mezci...;-)...fakt mě to pobavilo,děkuji za příjemné odpoledne.

Eternal
12. 04. 2001
Dát tip
Však jsem to včera chtěl taky napsat, kam že jsme se to vůbec dostali :o))) já děkuji za reakce.

Eternal
11. 04. 2001
Dát tip
Jablečný juice by byl lepší :o))) ale borůvky strašně rád sbírám (do pusy)

jo,jo,borůvky..ono sbírat je do džbánečku,aby byl potom koláč je náročné,ale taky je výsledek k sežrání a vychutnání....ehm..tedy k dobrému pochutnání ...;-)

Eternal
11. 04. 2001
Dát tip
Na koláči už to není ono, a navíc, když se v tom borůvčí najde jahodník s lesníma jahůdkama tak vždycky přesedlám na jahůdky a borůvky mají stejně smůlu :o) Ale Mezci asi Jahody nežerou.

začíná to mít štavu....;-))))papapapa

Eternal
10. 04. 2001
Dát tip
A šťávu malinovou a nebo jahodovou?

borůvkovou,ale taky pomerančovou..či jen čistou vodu...;-)

Ukradení nápadu jiného významu se mi zdá nečestné i když v některých situacích krajně nutné.Jedinec jako takový nemusí brát v ohledu jiné divochy,kteří nemají ani špetku svého natural..vkusu. .Vylučovací metodu ti překříží cestu jen reflex na ukájení svých fantastických představ,že si se trefil do čistě barevného odstínu..či trefně zvýraznil kouzlo své myšlenky.Idea,,jako taková se potom uplatní a promění ve spalující žár tehdy,,jestli se jí chopíš ve své podstatě a jestli jde o hovno,tak se může zabalit do igelitového sáčku a vynést ven. LÁSKA a ROZUM...zůstává jaksi nepoodhaleno ve své genialitě se uplatnit.Pak je čistě na jedinci,kterou metodou dojde poznání.Racionální myšlenky pouze za předpokladu,že máš absolutně čistý mozek bez výkalu...(citu) se upotřebí zcela jen za podmínek k tomu určených a to tak,že budeš cvičit jen jednu část svého mozku a zbytek ponecháš teoretickým úváhám,opačně musíš vypláchnout tu část mozku.která ti vnucuje myšlenky tipu..co člověk to cit pro to a pro to a proto jsem člověk,který se radši zabývá výzkumem solidarity v exhibicionismu myšlenek. A na závěr všeho co jistě patří do řádu člověka bych zdůraznila volbu jako takovou a nechala jí být volně v myšlence plující. Cílem člověka je pak poznání,kdo bere a kdo dává,proč bere a proč dává a proč vlastně má,popřípadě co vlastně má.Pak se jen s ubohostí může vzdálit ve své svébytnosti na planetu opic a tam přemýšlet,proč ten zvěřinec dokáže lépe milovat ..Ostatně moje tělo Mezková pocházi s komického výzkumu lidí a nemohu říci,že miluji více než člověk.Každopádně moje impotence slov je tak sterilní,že nedokáži pozřít ani otep slámy určenou pro likvidaci vzácných druhů kobylek skalních.K tomu snad jen dodat,že ti přeji odvahu k upotřebení myšlenek volně padajícím zákonem jménem písmo.papapa! KateřinaMezková..;-)

Eternal
09. 04. 2001
Dát tip
Před použitím myšlenek prosím silně protřepat! aby se oddělilo zrno od plev a v tom správném okemžiku vyplula pravda napovrh. Ale bohužel budu musel přilít oleje do ohně, když vidím jak sterilně a krkolomně si lámeš vaz při pokusu osvětlit temný kout v této situaci. Slyšel jsem názory že Láska a Rozum nelze plést dohromady. Buď je jedinec natolik rozumný, že si lásku nechá ujít, a nebo je natolik zamilovaný, že se chová nerozumně. Všichni se za tím plahočíme a všichni postupem času unaveně slevujeme..až jednoho dne stejne mávneme rukou. Jediné co mne udivilo, že sis dala tak velkou práci s reakcí na podnět tak nesmyslného řádu, no co.. budiž :o) Myslel jsem si, že slámu žere jen Mula, a že Mezek rád seno. A stejně.. na začátku všeho bylo slovo, to slovo bylo od ......

Eternal
08. 04. 2001
Dát tip
Nejdokonalejší podsunutí významu svého je situace, kdy ten význam přijmeš jako svůj nápad a zachováš se dle něj, přičemž ten co Ti ho podsunul dostane výhodu Tvého rozhodnutí. Každé škobrtnutí o takové podsunutí slov a významů dává další možnost podsouvat další nesmyslnosti a přivést tak jedince k novým nápadům (prospěšným i zmatečným). Předpokládáme-li, že pravda je jen konečnou fází lži, pak i pravda je svým způsobem lež. A omyl ve lži tudíž neexistuje. Pak tedy vylučovací metodou víme, kde ta pravda leží. Slovo, které má tolik proměnlivých významů, nezůstává slovem, nýbrž je myšlenkou, která putuje na své cestě od vzniku ke stvoření. Člověk se svým rozumem povyšuje nad zvířata, přičemž zvířata znají dokonalejší Lásku než člověk. Je cílem člověka najít Lásku a nebo rozum?

Eternal
06. 04. 2001
Dát tip
Někdo vidí jen slova, někdo vidí víc než jen slova... ale zajisté máš pravdu.

copak můžeš vědet,kde je pravda?? Pravděpodobnost,že se mýlíš je tam taky,ale už mlčímůůů;-)papapa já vidím slova na papíře,popřípadě tam ,kde jsou potřeba.. a pak slyším ráda slova,ale obsah je pokaždé zase jiný..;-) no a pak zakopávám o slova..to je potom konec,když mě chce někdo neustále podsouvat jakysi druh svého významu...;-)

Eternal-LÁSKA S VELKÝM I S MALÝM L....je to jedno...je to jen slovo a obsah si musíš rozebrat sám.

Katerina
01. 04. 2001
Dát tip
Neni, to jsem se prave snazila naznacit... :-))

Katerina
31. 03. 2001
Dát tip
Nebyla to laska az za hrob?? ;-))

Eternal
31. 03. 2001
Dát tip
Kateřinko a jak daleko může Láska jít? je smrt hranicí pro Lásku? :o))

Eternal říka: a potom se ve mně cosi zhroutilo a umřelo spolu s ní....Slečna říká:ze by to byla laska,která umřela.....;-)

Eternal
26. 03. 2001
Dát tip
Nazýváš často věci správnými slovy Slečno? krom toho že by se ta láska nepsala jen s malým L :o))

Katerina
23. 02. 2001
Dát tip
Ta posledni veta se ti povedla!!

Amitabha
29. 01. 2001
Dát tip
rekla bych, ze je to uryvek snu, ktery ti utkvel v pameti, je to takove opticke... mam rada kycovite sny ;-))) nekdy se mi taky zdaji (moje povidka 'Pribeh s otevrenym koncem').

Mahoney
13. 12. 2000
Dát tip
...

Merle
13. 12. 2000
Dát tip
ty celičká městečka a stánečky na začátečku... jako nad zážitkem bych jen tiše mlčel jako nad povídkou si myslím cosi o kýči jako ruby

ruby
12. 12. 2000
Dát tip
jezuskote nebejt toho, jaka je to hruza reknu ti, ze je to desnej kyc, ale rict to o necem takovym se mi prici.

Eternal
12. 12. 2000
Dát tip
Ruby, kýč? skvělýýý, když to vidíš takhle tak je mě hej :o)))))))

Bambulka
12. 12. 2000
Dát tip
... slova jsou zbytečná...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru