Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

2. koločas

23. 05. 2005
1
0
1038
Autor
Fajtlik

...znáte ten unavený pocit před spaním ?

UMÍRAJÍCÍ V HORKU VČEREJŠÍCH POUŠTÍ
USÍNÁM V BLAŽENOSTI
ROZMLOUVAJÍC PÍSKEM DUN
DNEŠKEM
         SVLÉKÁM
                 DALŠÍ ŽEBRO ŘEK
                        Z VLÁHY BUDOUCÍCH DNÍ

 

 

                       USÍNÁM..
       VPLETEN DO KOLA ČASU..
SPÍM..


Fajtlik
25. 05. 2005
Dát tip
Siral-Děkuji...určitě máš pravdu že si skoro "libuji" v obrazech(tím narážím na tvou první kritiku)...moje básničky nejsou o sdělnosti ve smyslu jasné pointy, ale pocitu, který plyne mezi řádky...a abych řekl pravdu mám skoro raději tu první veršovánku, ale uznávám, že to není zrovna objektivní názor ;)... Kdybych měl obraz skrytý v řádcích 2.koločasu "zjednodušit" a rázem obnažit až na kost...byla by to úvaha o koloběhu času a událostí. O následcích včerejšků k příčinám zítřků...3 verš je právě to přemýšlení o včerejších skutcích přetavené do dneška aby ovlivnil zítřek...no nevím jestli jsem to osvětlil dost jasně :)... ...a to polopatické usínání (máš pravdu že asi až moc polopatické v té porci obazotvornosti,ale je to jen o připuštěné míře kontrastu obrazů a myšlenek) ...to je možná zrovna ten tmel co ti u první záležitosti chybí (on tam dle mého sice je, ale nepolopatický )... tak...teď to vypadá že si vůbec nevážím tvé kritiky a ospravedlňuji donekonečna své výlevy fantazie...ALE...OPAK JE PRAVDOU !!! Proto to poděkování hned zkraje...

Siral
25. 05. 2005
Dát tip
:-) Jako Angličané ... "Ano, naprosto s vámi souhlasím, ale myslím, že to je úplně naopak." No tvoř si jak ti zobák narost, já jsem si jen prvopohledově rýpnul :) Pokud ke každému kusu dodáš takovýhle výklad, tak to bude jasné každému, ale obávám se, že bez něj neuspěješ. A mimochodem - nemáš zač.

Siral
24. 05. 2005
Dát tip
Nerozumím třetímu verši ... ale je zajímavá, povedenější, než ta první. Přimluvil bych se za menší polopatičnost popisu procesu usínání. Když mi slíbíš, že to zkulturníš, dám tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru