Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

...zivot je tak krasny...

15. 12. 2000
2
0
1340
Autor
thymian

ja vim, povidka to neni, ale kam to zaradit: reportaz? medajlonek? uvaha? no kazdopadne to neni blbustka asi....tak mi poradte kam s tim?

Dnes celou noc prselo, kapky vytukavaly svoji ukolebavku na okenni rimse a ja zachumlana do periny znovu usnula......tak jsem po dlouhe dobe, opet zaspala, otevrela oci a zamirila na display budicku a zase je zavrela, to co jsem videla me nepotesilo.......neeeeee.....urcite to jeste vsechno stihnu, splasene vyskakuji z postele a v koupelne zjistim, ze bych si kazdopadne mela umyt vlasy... ted ??? ...tak pozde .... no, nejak to stihnu.....v cuku letu jsem to vsechno zvladla, jenom ta ofina s tou musim jeste neco udelat.....vyfoukavam elegantni vlnku ...stoji me to vecnost a velikou namahu...vyrazim do kuchyne....popadnu pytlicek s ovesnymi vlocky, protrhne se a obsah se sype po cele lince a po zemi, necham to lezet..... snidani vynecham......sako, kosicek, klice.......ohhhh, kde jsou klice, jezis tady visi klicu ?????, ale moje ne.....NEIN !!! co ted...obracim tasku naruby...vsechno se vali na koberci...nejsou...NEJSOU ....ne, tak to tedy do te prace ani nemusim, na tech klicich visi chipp na zaznamenani prichodu a odchodu.....asi bude nejlepe, kdyz nahlasim snad nemoc, dovolenou, nahradni volno, ale co s mym dokturkem, ktereho provazim pet let univerzitnim zivotem a on ma dneska promoci.....neda se nic delat, ja ty klice musim mit.....tik ...tak....tik.....tak....tik.....tak...., kdyz nekde stojim a na neco cekam tak ten cas vubec neutika a ted leti......najednou je vidim, jsou v zamku dveri, ale zvenci......no hurrrrraaaaa, tak ted bych to mohla stihnout...... volam na psa: okamzite dovnitr, ale je stary, hluchy a ocurava smrcky v celem okoli, musim pro neho osobne......venku je vitr a leje v silnych provazcich z cerneho nebe.....ciao ofinko..... Konecne sedam do auta, vyrazim bleskem, proletnu prvni zatacku a druhou a jsem na hlavni, provoz je silny.....je take pozde, kazdy se coura, jako kdyby jeste spal.....neeee, neda se nic delat, rezu rohy a zkracuju si cestu pres les, normalne by to byla krasna cesta, ale .....co se to deje?.....tocim se na mokrem listi, zu nic neovladam, hlavou mi proletne vterinova myslenka, kde vlastne skoncim, v prikope, pri nejlepsim na te male loucce nebo snad na prvnim strome ????!!!! Proboha proc ? .....ten zivot je tak krasny a tak blbe musi skoncit...neeee..... jak se to rika?.....aha povolit brzdu...pustit brzdu uplne.......vybrala jsem to, vjizdim opet na hlavni a jedu jako s hnojem , pomalicku si to sinu vpred a najednou mam tolik casu a cely zivot pred sebou, kazdy na mne troubi, tuka si na celo a ukazuje mi prostrednicek v jednoznacne gestikulaci...... Hejjjjjj, mne je to jedno, ja prezila o chlup J
horák
31. 01. 2002
Dát tip
pro mě dnes určitě tipovka. Možná se tomu dá vytknout pár věcí - jedna mě málem odradila hned v první větě, ale mám rád tyhle věci, co z člověka padají.

Dantte
22. 12. 2000
Dát tip
thymiííí...:-) řidiči jsou především od toho, aby řídili a ne proto, aby stáli na brzdě.Zkušený řidič pozná "kdy" ještě dříve než začal brzdit. Musíš řidičům věřit,ale ne úplně slepě všude se najdou výjimky.

Dantte
21. 12. 2000
Dát tip
Dobré thymi, stálo by za úvahu angažovat "řidiče", ráno by Tě měl kdo vzbudit, snídani připravit, starosti s autem samozřemě na jeho hlavu! A kdoví k čemu je eče takový "řidič"..dobrý..:-))

thymian
21. 12. 2000
Dát tip
Dantte:-)))) kdovi, jestli by ten najaty ridic vedel v jakem okamziku ma pustit brzdu....

Laďa
15. 12. 2000
Dát tip
Skvělý, svižný. Jen bych řekla, že v tom okamžiku smyku se ten spád mohl nějak viditelněji pozastavit. Jinak to "najednou mám tolik času" je trochu násilný. Ale to zvolání na konci se mi líbí. :-) Tak co tymi, osobní zkušenost?

thymian
15. 12. 2000
Dát tip
diky Lada, ano osobni zkusenosti:-) nastesti neprilis casto.....

Adelan
15. 12. 2000
Dát tip
Taková zkušenost může zamíchat řebříčkem hodnot a priorit..., alespoň že zůstalo u tohoto přeci jen mírnějšího donucovacího prostředku :-)))Díky bohu... Je to k zamyšlení, líbilo moc

ruby
15. 12. 2000
Dát tip
taky myslim ze ta casta a hlavne smyk chtel mozna malinko rozvinout. ale jinak oukej!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru