Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Psycho všedního dne

28. 05. 2005
2
0
567
Autor
Koráb

Vobyčejnej. Všední. Den. Vobyčejná. Všední. Depka.

Mdloba... Bolest. Probuzení. Závrať, hlava. Kocovina. Pach potu, slepená ústa. Nevolnost. Snídaně, čaj. Bez chuti. Bláto na jazyku. Koupelna, mýdlo...? Snad jindy. Lenost, stres. Dveře, schody. Cestička. Branka, rez. Nápis "Lasc.." Zbytek nečitelný. Lascivní. Prach. Asfalt. Hovno! Masařka, těhotná. Krouží, létá. Ale dosedne. Dřív či později. Nevyhnutelně.
Zastávka, vajgly. Autobus. Tváře. Masky. Jen oči, zlé oči. Sobecké oči. Něžné, unavené oči. Cizí oči. Oči bláznů, mé oči.
Město. Ranní smog, smrad. Šeď. Nicota. Řev! Moře očí, šumí. Lesk. Krutost. Žal, slzy. Radost... Radost ne, už nikdy. Ústa, slova. Prázdno. Ticho a slova. Slunce, prach. Duše? Duše není. Nehmotná, není. Ale bolí! Týrá. K nesnesení. Jak?
Budova. Žlutá. Ne, dávno ne. Šedá. Nohy, špína. Stovky nohou. Dupou. Do květin. Do hoven. Bezohledně. Sobectví, ego. Jen ono. Jinak nic. Nikdo. Nikomu. Nikdy. A emoce, emoce ega. Jen jeho. Soucit, se sebou. Lítost, sebelítost. Láska, sebeláska. A vztek. Hněv. Hrozba. Zloba. Opovržení. Strach. Pro ty druhé. A nic, hlavně nic. Nijaké nic, nevšímavé nic, prosté nic. Nepochopení, nezájem. Nezájem o nezájem. Nic.
Ne, už ne. Nechci. Řev ticha. Stopy. Schody, dveře. Krůček. Krok. Bolest, kratičká. Světlo. Tma.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru