Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Myšlenky jako ještěrky

18. 12. 2000
7
0
1703
Autor
Helča

Někdy mám sto chutí, nahlédnou lidem do hlavy. Jak to tam chodí? To je pro mě k nepochopení. Než se mi to podaří, nahlédnou a pochopit, udělám první krok a povím vám, co se děje v hlavě na mém krku. Mě v hlavě běhají myšlenky jako ještěrky. Jen vidím jak se to mihne a zase a zase. Jéje to jich je. Tahle je zajímavá. A tahle? Dokonce velmi. Chvilku postojí, pak mrsknou ocáskem zakmitají nožičkama a jsou fuč. No nic, domyslím to příště. Však už běží další. Chytám ty hbité potvůrky. Chytám je za ocásky. A cpu je do slov, do vět,do souvětí, abych se o ně podělila s celým širým světem. Toto ale dopadá. Ocásků mám plné hrsti a myšlenky skryté ve někde skulinkách mozkových závitů. Vždycky jsou rychlejší než já. Alespoň jednou jedinkrát bych chtěla polapit některou celou. Chápejte některou z těch vzácných exemplářů. Ne takové ty obyčejné, co se honí hlavou kdekomu. Nedá se ani říct honí, spíš se plazí se ti kříženci s lenochodem. Takové umím chytat už odmala: „Mámo, já mám hlad“. Jo, kdybych tak chytila tu mou ještěřičku z nejješterkovatejších. A celou! Dala bych si ji zarámovat, sepsala bych tlustou knihu a ještě by zbylo na televizní seriál. Někdy, když zatajím svůj dech a svou pozornost rozsvítím jako slunce, najde se jedna přesně taková, nádherně vybarvená, elegantní, vzácná, a ta se zastaví, téměř zkamení a vyhřívá se. Ta je úžasná. Je geniální. Je neotřelá, původní, převratná…Počkej,… ještě vydrž,…ták, hezky stůj, maminka ti neublíží, jen tě vměstnám do slov, do vět, do souvětí, podělím se o tebe s celým širým světem…, tak počkej… Chňap. Měla jsem myšlenku. Zcela geniální. Neotřelou, původní, převratnou… To, co tady čtete, je její ocásek.
Krel
06. 07. 2003
Dát tip
hezké...tohle jsem přesně použil v jedné ze svých básní:-)

moc líbí, bezva nápad :) *

někdy stačí i ty ocásky :-))))

Armand
03. 04. 2002
Dát tip
:)) sdílím ten pocit.. ale mám i velmi hbité prsty :)*****

Helča
14. 12. 2001
Dát tip
Jo, jo skotačí a pořád kde nic tu nic :-)

Jesterka
13. 09. 2001
Dát tip
Bezvaaaaaaaa :-))))) Nejprve mě zaujal především název.Ještěrky jsou mi tak blízké jako myšlenky. Milé,úžasný nápad.

Kandelabr
23. 04. 2001
Dát tip
hravé a neotřelé,originální, mluvíš mi z duše TIP

Jákob
28. 02. 2001
Dát tip
skvělé originální milé ..... atd. (*)

Merle
21. 12. 2000
Dát tip
každopádně je to takové krásně milé... takově ještěrkovité :-)) já dám i tip

Vojtek
18. 12. 2000
Dát tip
Dobré je to....

Helena
18. 12. 2000
Dát tip
zajímavá myš-lenka, i kdyz jenom ocásek, proto mi něco pořád vrtá ve hlavě.. nevím jestli ještěrka nebo myš, nebo tahle He-lenka :-)

clovrdik
18. 12. 2000
Dát tip
Ještě, že je tam ten konec, ten tomu dává pointu. Příjde mi to dost dlouhý na to, že zas tolik myšlenek tam není. Ale jinak se to čte lehce.

Vio
18. 12. 2000
Dát tip
... počkej, neutíkej..... tak a mám tě... ocásku... tak... a co tu mám teď napsat??? ... Měl jsem myšlenku. Zcela geniální. Neotřelou, původní, převratnou… To, co tady čtete, je její ocásek. ;-))) Pěkné ;-)))

ruby
18. 12. 2000
Dát tip
asi jako clovdik, behem cteni jsem si rikala jak ti vytknu jistou bezobsaznost, ale konec tomu celelmu dava smysl a smysl dost originalni!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru