Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O domčeku

19. 12. 2000
2
0
905
Autor
fadaSBix

Toto je rozprávka o dvoch ľuďoch.

Kde bolo, tam bolo, za siedmimi storočiami a deviatimi zákrutami, za nekonečnými dolinami a tisícročnými stromami, bol raz jeden domček, malá chalúpka ukrytá hlboko v lese. Stromy ju objímali svojimi rukami a kryli ho v náručí pred búrkami. A zime, keď na konáre brezy a smreku zacinkotal mráz a inovať, okolo domčeku sa túlili fialky, topil sa sneh. V dome totiž bývali dvaja dobrí ľudia a svojim dychom odháňali chlad. Ich pokrmom boli básne a napájali ich rýmy. Ich svet bol ukrytý v mušli spomienok a rozhovorov, ktorých zmysel poznali iba oni. Alebo len šumenie vetra. Vedeli, že v domčeku budú môcť prečkať krutú zimu a roztopiť skrehnuté ruky. Už nebudú oziabať. Ich domček napĺňa pieseň...v nej nezvonia slová, iba pocity. A tak, milé deti, títo dvaja ľudia tam ostali žiť naveky. Ale už šup-šup, do postieľky, aby ste aj vy mohli roztopiť nenávisť láskou a napĺňať slnko piesňami.
Sala
27. 03. 2002
Dát tip
Přečteno jak nejhlouběji bez dechu ..a s tipem :) dost velkým na to, aby přivolal pod jednu písmáckou střechu do domečku jaro.. jako se ve vzduchu odráží nalitými písněmi.. jen jen pohádkově vypučet.. :) nádherná věcička!!!!!!!! moc!

Sadaf
18. 12. 2000
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru