Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nálady

22. 12. 2000
2
0
1569
Autor
Podracký

Nálady. Jako počasí. Rozmarně krásné. Nálady. Jak pes. I ony jsou věrné. Nálady. Jak bumerang. Stále se vrací. Nálady. Světlé i čisté. Štěstí i prostředek prací. Nálady. Temné až černé. Zlé však tvé vlastní. Nálady. Křehké jak tající sníh. A stejně mrazivé. Nálady. Žhavé. Jak polibek krásky. Nálady. Různé. Jsou příbuzné růží. Nálady. Divné. Hřbitovní pták. Nálady. Euforické. Opojnost svádí. Nálady. Vzletné. Jak bohémské mládí. Nálady. Jdou. Jak den za dnem. Nálady. Jsou naší láskou i prokletím.
Anonym
17. 02. 2001
Dát tip
Prací prostředek...nemůžu, svrbí mě po něm ruce od práce, ale ta někerý z nás trvale! zušlechťuje :-) hodně :) náladová Sala, který se to sakumpikum líbilo číst, až na tu podivnou náladu teď...no počkej! :-) hřbitovně divné.. a že hledám toho ptáka :)

Print
05. 01. 2001
Dát tip
...já je můžu! *!

JiKo
23. 12. 2000
Dát tip
vrací/prací a svádí/mládí (náhodné rýmy?) svádí k dojmu, že jde o rýmovanou věc avšak další rýmy hledám marně Zde se opakování slova Nálady nehodí, protože v posledním verši nedochází k zvratu ve vnímání významu toho slova. celkově je to jen série jakýchsi postřehů o náladách ... souhlas s těmi výše že jediné použitelné jest to poslední: Nálady. Jsou naší láskou i prokletím. Ovšem z hlediska logiky jest nálada mou láskou? Prokletím jistě...ale kladným takže to vlastně prokletí ani není. Co z básně zbylo? NIC :-(

Bix
22. 12. 2000
Dát tip
sú tu niektoré vcelku pekné zvraty, ale "prostředek prací" naozaj veľmi trčí...pekné slovné hračky ( niektoré ), ale celkový dojem je pokrivkávajúci...

ruby
22. 12. 2000
Dát tip
libi se mi predposledni vers(vers?). jinak tomu chybi nejaka lehkost prijde mi to jaksi vypocene.

clovrdik
22. 12. 2000
Dát tip
přinejmenším zajímavé, některý přirovnání jsou dobrý, některý trochu křečovitý

Rastin
21. 12. 2000
Dát tip
Básničky tohoto typu nemusím. Předešlé se mi líbily mnohem víc. Nicméně v poslední větě je opět obrovský kus pravdy.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru