Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ranní vlak Chomutov - Cheb

21. 12. 2000
2
0
1650
Autor
Podracký

pondělí 6:30

Ranní vlak na trase Chomutov - Cheb. Stovky tváří a osudů. Vzorek světa zahuštěný do několika plechových krabiček na kolejích. Kdysi kdosi pronesl myšlenku o kolektivním myšlení. Uvažuji, zda vlak může kolektivně uvažovat. Asi ano. Ve vlaku sedí spousta lidí. Každý jede někam jinam a přitom stejným směrem. Na zastávce jich pár vystoupí a jako na povel si zapalují cigáro. V sedm nula pět si v kanceláři zamíchají kávu a život jde dál. Lidé kolektivně uvažují. Lidé jsou obsahem vlaku. Vlak kolektivně myslí. Je sedm nula pět. Sedím v kanceláři a míchám si lžičkou kávu. Jsem tedy asi vlak. Jedu po trase život tam a zpět, za okny ubíhá svět. Je plnej zvláštních a nepochopitelnejch věcí a kupodivu se mi na něm i líbí.
JiKo
24. 12. 2000
Dát tip
Nu což s kategorií povídka bych váhal ale jako myšlenkový proud to není špatné !!!

Cavalera
21. 12. 2000
Dát tip
hu húúúúú TIP

Sadaf
21. 12. 2000
Dát tip
Vlak je stejně zajímavý svět sám pro sebe.Jezdil jsem jím dlouho a vzpomínky prostě nejde vymazat. Dokonce i dnes,i když bych vůbec nemusel, sednu na vlak a prostě někam jedu. Kam??? To je přece úplně jedno... Popsal tak, že se mi to moje dávné cestovaní vlakem, kdy jsem cestovat musel, dokonale vrátilo...

Print
21. 12. 2000
Dát tip
Ať ti to dlouho vydrží!:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru