Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Je nadějí na spásu

20. 12. 2000
0
0
1666
Autor
Eternal

Vidím v dálce novou záři, Je jasná, silná, živá. Pohlcuje tmavé stěny. Ruší jejich účinek. Jak světlo se ti daří? Dobře? Skvěle? Jak už to bývá? Škoda jen, že usínám. Plazím se životem, A už nemám sílu. Temnota kolem za plotem, Hledá si ke mně díru. A to světlo sílí. Rychle a to svou pílí A jednou přijde den, Kdy usnu sladkým spánkem vyčerpání A temnota také, Ač o tom nemá zdání. Světlo svítí, Musím jíti. Ještě chvilku vydržet Zrod světla před tmou udržet Vždyť to světlo, je nadějí na spásu.
síla díra.... jo to je silný Ete, seš PŘÍMO OTEVŘENÁ UČEBNICE :-)) ps líbí se mi tě číst, .... hádej proč ??

clovrdik
27. 12. 2000
Dát tip
" Vidím v dálce novou záři " - původně jsem myslel, že se jedná o Rudou záři nad Kladnem, pak jsem si vzpomněl na učivo fyziky - " je jasná " - to je celkem logické, protože jinak by z té dálky nebyla vidět. " ..je silná " - zřejmě je řeč o tlaku záření, odkazuji na Maxwellovu teorii elektromagnetického pole. " .. je živá " - tomu nerozumím, ale dovedu si představit živé záření očí pyromana po dobře vykonaném dílu, o čemž mě přesvědčuje i další paáž tvé sloky, kde popisuješ požár, kterej dokonce likviduje zdi. Druhá sloka potvrzuje mojí předchozí teorii o pyromanovi s uspokojením hledícím na plápolající město v dáli. asi bylo zapalování náročný, když je unavenej. Třetí sloka, to je skvostík. Ožralej se plazíš kolem plotu a nemůžeš najít vrátka a trapně to svádíš na tmu. ne že tebe hledá dírka, ale ty hledáš ty vrata. Další sloka je opět pocit pyromana, kterej se těší, až všechno bude pěkně hořet. Nejen temnota, ale ani lidi o tom ještě nevědí. Řekl bych, že tahle sloka je vstupenka do cvokárny na oddělení svěracích kazajek, neboť jsi pro okolí nebezpečný. ( hlavně mu nedávejte sirky ... ) Poslední sloka potvrzuje mé předchozí vývody. Hlavně ne sirky !!!!!

alex
27. 12. 2000
Dát tip
jak to jen vlastně je: všechno zlé je k něčemu dobré staré světlo "zhyne" a nové se zrodí pochopil jsem dobře , že se tu pojednává o svítání a stmívání? asi jsem ale v jiné dimenzi myšlení

ruby
20. 12. 2000
Dát tip
A to světlo sílí. Rychle a to svou pílí tohle dvojversi mi prijde nejslabsi v cele basnicce. jinak to je fajn, ale zas nic bez ceho bych neusnula

Astalavista
20. 12. 2000
Dát tip
viz Ruby: a ještě sílu - díru.

Podracký
20. 12. 2000
Dát tip
Hm

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru