Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O opilém bažantu

11. 06. 2005
0
0
903
Autor
ZWIEBELS

Jednoho krásného večerního podvečera se Bažant toulal lesem ze své oblíbené hospůdky.Myslím,že nebyl opilý,byl pouze společensky unavený.Jak se tak motal lesem a snažil se najít svoji pohodlnou a obyvatelnou chýši tak mu vstoupila do cesty závistivá a úplně střízlivá liška.Liška chtěla strašně moc pít a vyžadovala se od Bažanta něčeho k pití:,,Bažante,příteli dej mi napít!Již celé dlouhé hodiny jsem neměla nic alkoholového."Bažant byl kvůli své opilosti trochu pomalejší ale zareagoval na liščín nářek:,,Liško,liško nemám nic co bych ti mohl nabýdnout.Všechny láhve jsou již vipity,všechny sudy jsou již vylity.Není nic co bych ti mohl já nabýdnout!"Jenže liška se před nedávnem vrátila z léčebny a její chut´ byla stále větší a větší. Po Bažantu chtěla alkohol ,i když Bažant žádný alkohol neměl.Bažant začal být zoufalý.Liška stále prosila.Bažant byl ještě zoufalejší!Liška stále naříkala.Bažant to již nevydržel!Nemněl náladu poslouchat tu ubohou a zoufalou lišku.Nadechl se a lišku pozvracel!Považoval to za jediné východisko.Liška byla tak z toho všeho v šoku,že jenom uvrhla na Bažanta vražedný pohled a poté se dala s brekem na útěk.Bažand ještě malou chvíli tančil balet,poté se vzpamatoval a šel v klidu zase svoji cestou dál a jestli nevystřízlivěl tak tu chíši hledá do dnes!


Ty hrubky pěkne kopou do očí. Jinak jako bajka by to bylo dobrý :o)

Lysohlávka
14. 06. 2005
Dát tip
Ty hrubice urážejí mé oči tak, že zezelenaly. Jinak je to dobrej pokus o úlet, škoda, že to začíná jak bajka. Navíc, konec se dá předpokládat, pokud se čtenářova fantazie (a paličova dcera) nedožadujou morbidnějšího konce, poněvadž větší množství alkoholu by tou dobou mohl mít v krvi. Vražednej pohled byl dobrej pokus od lišky. Čekala bych, že v bažantově případě by měl zabrat. Ale lišky (ani bažanti) už nejsou co bejvaly. Zřejmě satira. Politická satira. Asi hodně aktuální. Pro pochopení tohodle díla je zapotřebí: 1) často sledovat dění v parlamentu 2) přepsat pravidla českého pravopisu 3) číst nenajedený

pozorovatel
14. 06. 2005
Dát tip
no, já bych začal od tohohle: přečti si to po sobě

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru