Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sjednocená Evropa

22. 06. 2005
0
0
802
Autor
Balda

Krátká úvaha nad tématem sjednocené Evropské unie

Sjednocená Evropa
Je opravdu cílem Evropské unie sjednotit celou Evropu? Přede dvěma roky zažádalo Turecko o členství v Evropské unii. Nejen, že během uplynulých dvou letse Turecko nestalo členem Evropské Unie, ale i přijímací pohory začaly teprve nedávno.
A jaký je důvod pro takovou prodlevu? Všichni politikové vám jistě jedním hlasem odpoví, že je to kvůli nedodržování lidských práv. Ale tento důvod rozhodně není jediným důvodem. Ve skutečnosti je hlavním důvodem ekonomická situace Turecka a počet jeho obyvatel. Zdaleka to z rádii a televizních obrazovek neslyšíme tak často jako první důvod, ale politikové se bojí. Bojí se, že by nás Turecko stálo příliš mnoho peněz a mělo nad námi příliš velkou moc.
To všechno je jistě pravda, ale přesto mi nezbývá než se ptát: „Chceme opravd sjednocenou celou Evropu? Nechceme náhodou sjednotit jen bohatou Evropu?“Jedním ze států, které mají velké území v Evropě, a přesto není členem Evropské Unie je i Rusko. Rusko zabírá velmi podstatnou část Evropy. Zahájili už jsme snad s ním rozhovory z vlastní iniciativy? Nezahájili a i to ukazuje na to, že cílem není sjednotit celou Evropu.
Na závěr už mohu jen dodat, že nechceme sjednocenou celou Evropu. Chceme sjednotit jen tu část Evropy, která nám pomůže s růstem zisku, a přitom za ní nebudeme muset zaplatit příliš mnoho.
Knecht
11. 07. 2005
Dát tip
To je bohužel pravda...doufejme, že to není nevyhnutelné. Naštěstí sjednocení Evropy není jen záležitosí politickou, ale má i lidský rozměr. Tudy vede moje cesta.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru