Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zpověď deprimované holky - Jak jsem přišla k zubu II.

23. 06. 2005
2
0
3061
Autor
Manon2

Opět jenom úryvek :o)

Rovnátka mi ovšem zuby nesrovnala a paní zubařka mi v mých čtrnácti letech řekla, že postupem času mi ten nejohavněji zdeformovaný přední zub bude muset vytrhnout a nahradit umělým. Ve chvíli, kdy jsem toto zaslechla, jsem byla nejšťastnějším člověkem na světě. Já budu mít normální zuby, budu se moct usmívat a mluvit s lidmi! Byla jsem opravdu šťastná do okamžiku než zubařka dodala: „To můžeme udělat ale až v osmnácti.“. Chtělo se mi řvát, křičet, plakat, kopat kolem sebe … chtěla jsem umřít. Osmnáctiny byly pro mou osobu tak vzdálené, nedokázala jsem si představit ani jeden den navíc se svým zdeformovaným zubem! Každý večer jsem se potají modlila a přála si zázrak, říkala jsem: „Pane bože, dej mi prosím to štěstí, abych měla normální zuby. Já tě moc prosím, nic jiného po Tobě nechci, klidně mi utni život už v mých osmnácti letech, ale ať mám normální zuby. Prosíím. Já si chci taky něco užít. Prosííím. Předem ti moc děkuji.“.
A přesně tři dny po mé modlitbě se stal zázrak. Ráno ve středu ke mně přišel táta s tím, že mě objednal ke svojí zubařce, aby se mi podívala na můj chrup. Za týden mě otec doprovodil do její ordinace. Lehla jsem si do křesla, otevřela pokorně ústa a hleděla na zubařčin tmavý knírek. Tenhle den byl v mém životě dnem nejdůležitějším! Paní zubařka mi udělala rentgen a otisk zubů. Za týden jsem už přišla na trhání ohavnosti v mých ústech a dostala tam takový umělý zub na dvou drátkách. Ty drátky jsem si zahákla za dva zdravé zuby a mohla se na sebe usmát do zrcadla! Měla jsem ty nejkrásnější zuby pod sluncem! Byla jsem tak úžasně okouzlena svým novým chrupem, že jsem se neustále smála na svůj odraz v zrcadle! Bolelo to sice jako čert, ale já bych tu bolest klidně podstupovala denně, hlavně, že mám všechny zuby! V ten moment mi narostlo neuvěřitelné sebevědomí, mohla jsem se smát a taky jsem to dělala! Po večerech jsem změnila obsah motlitby: „Pane bože, moc ti děkuji, jsi ten nejúžasnější bůh, kterého znám. Teď na Tebe stoprocentně věřím. Já vím, že už tě nemůžu o nic žádat, ale přesto budu natolik troufalá a požádala bych tě, abys mi život ušetřil aspoň do dvaceti, vždyť osmnáct mi bude za chvíli. Prosííím. Předem ti moc děkuji.“.
Déle jak čtvrt roku jsem žila s tímto vyndavacím zubem a poměrně rychle jsem si na něj zvykla. Na noc jsem ho ukládala do sklenky s vodou a ráno ho ihned nasazovala. Od té chvíle mě nikdo neviděl bez zubu.

Havranka5
13. 07. 2005
Dát tip
To jenom dokazuje, že (jakákoliv) víra pramení ze zoufalství a depresí, a je zhoubná pro rozum a člověka vůbec. Tvá neobvyklá upjatost toliko na zuby mi připomíná jednu povídku od E.A.Poea..

Manon2
13. 07. 2005
Dát tip
Víra v boha je fůůůj ... vždyť mi bylo hrozně málo a fascinovaly mě ty americký filmečky, jak se děti každý večer modlili.

Havranka5
13. 07. 2005
Dát tip
však také církev posílá své pedofily padlých, klopýtajících i dospívajících lidských dušiček všude tam, kde může mít víra bohatou žeň - mezi děti do škol a dětských organizací, do nemocnic, konečně i tele/novela Esmeralda a Milagros jsou plné náboženských agitek... už v baroku byla technika vymývání mozků a nalévání víry v zasebevražděnou nesmrtelnou třetinu trojboha dotažena v dokonalost.

Manon2
13. 07. 2005
Dát tip
S tím ani nejde nesouhlasit!!!

Manon2
23. 06. 2005
Dát tip
To by bylo na dlouho, mám toho spoustu, ale bála jsem se, že by to nudilo :)

Mustal
23. 06. 2005
Dát tip
snad jen... píše se "modlitba"

Manon2
23. 06. 2005
Dát tip
Však já vím ... jenomže počítač si spoustu mých slov přeupraví ... a já to pak při kontrole občas přehlídnu ... to se děje i v lepších rdinách :), ne?!

andromeda
23. 06. 2005
Dát tip
vyndávací zub? Já myslela, ze se zasadí do dásne a jen prichytí nastálo.....

Manon2
23. 06. 2005
Dát tip
No, existuje spousta způsobů, věř mi :)

Nicollette
23. 06. 2005
Dát tip
úsměvné to asi nebylo ale já se teď usmála *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru