Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Světový mír v Delvitě

11. 07. 2005
6
0
2606

40.MFF v Karlových Varech. Byl jsem tam!

Stoneová ve Varech. Já taky ve Varech. Nepochopitelně se však všichni věnovali jenom jí. Na mě se kašlalo. Jezdím tam každoročně už tři roky (minulé dva jsem ze zdravotních důvodů vynechal), ale pořadatelé nemají ani ždibec úcty. O členství V.I.P. si můžu nechat tak maximálně zdát ve vytopeném stanu.

 

Mezitím co moje známější konkurentka hovořila o světovém míru a zandávání košíků v Delvitě, rozbíjel jsem stan. A těžce na mě chcalo. V batohu jen košile a kraťasy a venku potopa.

 

Na první film se naší desetičlené tlupě podařilo urvat jenom čtyři lístky. Probíhalo losování. Byť jsem byl nepřítomen, byl jsem vylosován. Tož tedy šel jsem do sálu a příjemně si během dvou hodinek projekce schrupnul.

 

Nadměrné množství kulturního zážitku mne zaskočilo a na zbytek dne jsem si vzal volno. Po křivce: Delvita - víno - cola - fuj, nedívej se na toho poblitého pána, jsem putoval předčasně do kytek. Stan byl stejně vytopený, takže spaní v parku se dalo přirovnat k lepšímu jednohvězdičkovému hotelu kdesi ve Rwandě.

 

Při jedné projekci následujících dnů seděla přímo přede mnou Simona Stašová a v bazénu jsem potakal Aňu Gaislerovou. Bohužel byly šatny přísně oddělené, takže nemohu podat přesnější a bulvárnější popis jejich křivek. Ale pod vodou jsem si „jakoby omylem“ aspoň šáhl.

 

Při procházce městem jsem narazil na Macháčka. Seděl sám u stolu před hotelem a pil pivo. Chtěl jsem se přidat a navázat nenucenou konverzaci, ale při přelézání dvoumetrového hotelového plotu se objevili dva chlapíci v oblecích…

 

…probudil jsem se kdesi v roští. Trocha modřin neuškodí. Monokl pod okem už ano.

 

Večerní klubaření, o kterém se všude tak psalo, nic moc. Bar narvaný až nad prasknutí, lidé umírali pod nohami jiných, všude pachuť spálené krve, křičící oběti, dusot koní, sťaté hlavy, světový mír, střih, klapka, stop! …

 

…asi jsem těch filmů přebral. Tak zase za rok nashledanou!


pacajda
21. 07. 2005
Dát tip
Je to živé a má to atmosféru.

to Zbyhoň: Jo, jo, už se toho svýho stylu jen tak nezbavim.. :) to pacajda: Díky

balsiker
19. 07. 2005
Dát tip
Pro mě je to příliš vynucený humor.Ale to nic, jiným se to líbí. Člověk se nikdy nezavděčí všem. Je to jen můj názor. Podle mě by to ale mohlo jinak být i mnohem lepší.No, to je jedno.

Ne, ne, máš v tom pravdu. Je to taková rychlokvaška a u těch vždycky spadnu do toho "humor za každou cenu", což není vždy dobré. Díky za názor a měj se.

Zbyhoň
19. 07. 2005
Dát tip
Příjemné zkratkovité podání, to jsem u Tvých glos měl vždycky nejradši :o) Možná by to chtělo víceji úderného vtipu, toho bulváru... ale nešť, típek si to přece jen zaslouží...

Alojs
18. 07. 2005
Dát tip
Krásně vtipný a milý fejeton. Vzhledem k tématice: mohl bych tento článek uveřejnit na stránkách http://mag.knight.zde.cz ? Jsou to (zatím pouze stále) mé stránky. Pokud by ti nevadila širší spolupráce (jakože bych měl zájem), mohli bychom se domluvit přes zprávy (budeš-li mít ovšem zájem i ty). měj se tip***/***

to balsiker: Jak to myslíš ze všech sil fejeton?

balsiker
17. 07. 2005
Dát tip
Ze všech sil fejeton. Ale co, nikdo není dokonalý. Mně fejetony taky nikdy nějak moc nešly.

Co ti budu povídat, Vaude, se mnou to jde od desíti k nule... :(( Opraveno a hluboce se zamýšlím, proč jsem takovej kokot. Ale jinak díky :)

Jokaste
13. 07. 2005
Dát tip
Sympatické dílko :)

to sapro: Na mě se kašle už od pradávna :) to Diskrepance: Upřímně, doporučuju se tam jet někdy podívat. Stojí to za to. Plno filmů, které neuvidíš nikde jinde, supr atmosféra a ty večery :) Díky vám oběma za přečtení a tipy!

Vaud
12. 07. 2005
Dát tip
Ahojda, závidím MFF! Jen mně je divný, že jsi seděl za Stelou Zázvorkovou, která je už měsíc nebo dva po smrti. Byl jsi určitě správným představení? Nebo to byl nějaký metafór (sameček od metafory)? jinak posílám típek -pobavil jsem se!

Diskrepance
11. 07. 2005
Dát tip
Moc hezky a vtipně napsáno! Aspoň vidím, že jsem o nic nepřišla, když jsem nezúčastnila MFF... :-) Dávám tip!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru