Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ty

06. 01. 2001
0
0
1677
Autor
Jarohost

¨Dvě písmenka a celý svět je v nich zašeptat je tobě...určitě bys zpych. Ty....je celý můj vesmír, moje hvězda jasná napadla mě myšlenka spásná. Ty dvě písmenka ke mě patří a já pro Tebe síly mám za tři. T - je touha, tlukot srdce, tušení.... y - je konec mého snažení. A všechno mezi tím je naše bytí jednou je krásně, podruhé zas k zblití na pouti světem projdeš mnoho cest k tobě jedna musela vést. A ona byla zprvu přímá, kvetoucí, pak přišly malé pěšinky matoucí. Na kterých ses mi chvílemi ztrácel a pak jsi se z nich ke mně vracel. Vidím dál - budeme tu stále půjdeme ruku v ruce přes vzrostlé háje. Dva lidi se mohou rozejít, když spolu nedokáží být, je-li však něco mezi nebem a zemí čisté jak zrození..... pak tisíc mečů pouto přetít nemůže, zloba a zášť druhých nic nezmůže. Jak chrám věčnosti - to magické spojení zůstane ....a zůstanou ta sluvka ty a já......
Jarohost
13. 01. 2001
Dát tip
dávám ti za pravdu...je to tak jak říkáš, mě se to slovo nelíbí také...ale vtom momentě mi tak bylo omlouvám se...

Rozervanec
13. 01. 2001
Dát tip
jarohostíku, neomlouvej se, nemáš za co. Pokud jsi to tak opravdu cítil a nepoužil to jen proto aby se to rýmovalo, je všechno OK. .c))

Rozervanec
09. 01. 2001
Dát tip
Už vím, proč nemám ráda veršované básně. Básník často dává přednost tomu, aby se to rýmovalo a mělo to melodičnost. To je potom na úkor volených výrazů (zblití se mi vážně nelíbí) a často se stane, že báseň nevyjadřuje to, co by měla či to co bylo původně zamýšleno. Ale na druhou stranu, některé obraty se ti povedli.

JiKo
07. 01. 2001
Dát tip
rýmy nejsou vše co ten rytmus?

Pako
06. 01. 2001
Dát tip
Hahaha...y je konec abecedy a naše bytí je k zblití...tak si nejsem tak úplě jistej, co chtěl básník touhle básní říct...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru