Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

DadaTáta

20. 07. 2005
0
0
1680

Nejprve selektuji nějaký banální text(z novin,z knihy,etc),rozstříhám veškerá slova v něm obsažená,promíchám,poskládám a poté vznikne text zcela nový,jež neostentantivně odkryje latentní zdělení původního textu(pokud nějaké vůbec má),odkryje veškerý esoterický závan projektu a dá tak prostor pro neurčitost a nezávislost tvůrčích cest. Text zní(úryvek):Rozhovor s Jiřinou Švorcovou(mimochodem z nádherného plátku Blesk) Švorcová říká:\"Co to je -lidi-?To se musíte zeptat každého člověka zvlášť,každé vrstvy.Ale ano,myslím,že spokojených lidí je dost.Když mám kde bydlet,je tam teplo a mám co jíst,tak jsem spokojená.A to ostatní záleží na na tom,zda člověk vidí přes plot svého bytu.A ta svoboda?Jasně,dneska klidně můžu jít na Hrad a řvát:Klaus je vůl!Jo,to můžu,ale to mě moc neuspokojí.\"

Dneska neuspokojí

Spokojených spokojená každé svého.Mám na moc blaho přes tak jíst myslím.Ale zeptat jasně člověk je ale.A to je ano když mám bydlet Hrad kde mě musíte a teplo plot vrstvy ostatní.Jsem a ta lidí je dnes můžu to dost člověk -lidi- vůl!Tom na dneska zvlášť  to záleží bytu jít.Svoboda můžu klidně vlastního se zařvat každého.Co je vidí zda jo Klaus že a to.

Toť Paní Anticharta.


Vojcek
16. 08. 2005
Dát tip
To mi připomíná, když jsem dirigoval Čardášovou princeznu

Je to zajímavý, ale za umění se to asi moc považovat nedá. Tak možná umění stříhat :o) Nicméně taky jsem to kdysi zkusil Přihodím, smím-li :o) Vypukla ve znamení revoluce rocku Festival vznikl sice již před českou televizí, ale představil filmy a také jejich nespravedlivé čtyři roky, jeho tématika je jednoznačná: "Festival by je měl přimět zamyslet se nad lidem, především připomenout náplň však nabývala konce režimu v této komunistické zemi." Přijela ji podpořit také konkrétní podoba teprve s postupem práv v zemích, kde KSČM u nás také nad dadaismus stále vládne. Dnes je jeho smysl vzrůstající volební preferencí považován základní lidskou společností v tísni připomenout, co se v minulosti dělo na Kubě, který mapuje myšlenku revoluce jeden z pokoušejících se o změnu renomovaný dokument tajně natočil životní osudy pětasedmdesáti disidentů.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru