Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nová Víra: Světlo v temnotě I.

16. 08. 2005
2
1
938
Autor
CHIREN

Tam,kde víra ztrácí půdu pod nohama ... kde nemá sílu vládnout okolnostmi,nastupuje vláda vědomé harmonie rozumu a citu.Nebo nezvladatelné,živočišné,všepohlcující paniky. CHIREN


BIČ NA POLITIKY.

Fascinuje mně to.Dívám se na uklízečku jak zametá a umívá schody každé ráno.Skloněná v hlubokém předklonu,v jakémsi meditativním zaujetí pro svou těžkou práci.Vžycky mně napadne první myšlenka:Kde začínají schody?U úpatí schodiště?Tam,kde doputuje tahle paní za několik hodin zchvácená bolestí zád?Vždycky bude platit,že schody se zametají shora dolů ..,protože gravitace je nemilosrdně neúprosná vládkyně tohoto zrnka hlíny uprostřed vesmíru.

Fascinuje mně to.Nějaký člověk "je doma" tam,kde se procházeli velcí panovníci a králové,osvícení vládci naší zemičky,která si uprostřed kontinentu udržela svou kulturu a svébytnost mezi velmocemi,obry.Domov dvou císařů a nespočtu králů ... On se dotýká stejných věcí,jako kdysi oni ... prochází se místy jako oni .. možná Ho napadají stejné myšlenky,jako Je?!Jak zkrotit rozhazovačnou a rozmařilou šlechtu,jak udržet všechny hodnoty,které tak pracně dali naši předkové této malé zemi?Jak z vlasti udělat lepší místo pro život?
Dnes máme prezidenty,kteří chtějí být prezidenty všech občanů těch dobrých,pracovitých,tvořivých,morálních,etických...,ale i těch zlých,podlých,podvodníků,lhářů,vrahů,zločinců.

To není správné.Ne,tohle se mně nelíbí.Něco musí být špatně.V kořenech samotného systému,musí něco strašně hnít,když se takoví lidé .. uchylují k mlčení a odvracejí zrak,mlčí,když umírají nevinní na silnicích .. znásilňované,mučené ženy.. děti mrzačené a týrané a Někdo se bez ostychu,uzardění jen tak tváří .. jakoby se Ho to netýkalo,nebo se Ho to dokonce týkat nesmí!

Fascinuje mně to.Pozoruji paní uklízečku,jak zametá schody od vrchu dolů a i když pohledem občas sklouznu do jejího dekoltu ... ten podivný,hnilobný zápach je cítit stále víc ...

1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru