Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak Mimínko a Mimínek měli letadlo

05. 09. 2005
4
0
1237
Autor
Tygřík

Další z cyklu o Mimínkovi a Miminku.

Jak Miminko a Mimínek měli letadlo

 

   Jednou Miminko a Mimínek seděli za stolem a zadumaně hleděli do novin The Baby Times na stránku s inzeráty. Již pátý den marně hledali práci. Ani dnes tam však nic nenašli. Prozatím dělali brigádu jako roznašeči novin. Náhle zazvonil telefon. Miminko se k němu vrhlo a zvedlo ho. Miminko nejdřív strnulo překvapením, ale hned se vzchopilo a potom už jen řeklo: - Ano, ano. Jsme tedy domluvení. Ano. Budem tam. Nashledanou. Mimínek jen napjatě poslouchal. Miminko se na něj obrátilo se širokým škodolibým šklebem. – Vyhoď ty noviny, Mimínku, už je nebudem potřebovat, ode dneška pracujem jako kurýři.

   Mimínek a Miminko seděli v malém dopravním letadle. Mělo cenný náklad: prototyp nového křemíkového laseru a 500 listů elektronického papíru. Měli to dopravit do přísně tajného tenoristického spolku Ou Jejda. To byl jejich první /a poslední, ale oni to nevěděj, takže „Pšššt!“/ úkol. Nastartovali a vzlétli. Ale cestou se jim ulomila vyrovnávací vrtule a zřítili se do hor. Když se probrali, leželi ve křeslech doma a na stolku před nimi byla obálka. Otevřeli jí. Uvnitř byl lístek a peníze. Na lístku bylo: MISSION FAILED, kamarádi. Peníze dávám taky…Od té doby zase museli hledat v novinách. I z neúspěchu je přeci jenom něco dobrého. Peníze pro Mimínky.

KONEC


mia
07. 09. 2005
Dát tip
Prilis ok. Skoda, ze nebolo dlhsie.

mia
07. 09. 2005
Dát tip
Prilis ok. Skoda, ze nebolo dlhsie. ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru