Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Posmrtná

09. 09. 2005
5
1
1791
Autor
Jim_Beam

Posmrtná

Obloha je zatažená. Barokně masivními oblaky prosvítají šedorůžové pásky smrákání. Je po dešti. Vzduchem s elektrizujícím praskotem prolétají poslední kapky vody, sjíždějí po břiších okapů a sklouzávají z hran listoví. Město zploštělé šerem se jako kartónové leporelo obtáčí kolem obzoru.
Seděl na balkóně a kouřil. Proužky dýmu mezerami v zábradlí, s koleny pod bradou v zádech pichlavý brizolit. Scenérie posmrtně omytého. Neviditelná ruka trhu navléká věžáky do rukávů tmy. Město přistrojené do rakve páchne naftalínem a vlhkostí. Mezi trajektoriemi občasných kapek se proplétají útržky myšlenek a cigaretového kouře.
Balkónovým zábradlím částice času neproletí
a v nastalém bezčasí
sedávají bezvlasí.

1 názor

salomesr
17. 04. 2007
Dát tip
toto je opat krasne atmosfericke, normalne som mala pocit, ze hulim na tom balkone ten rym v zavere, pohoda, ale sedávají bezvasí by som nevyclenila ako vers

Spoon
09. 11. 2005
Dát tip
Hmmm, v podstatě velmi špatné, ale velmi dobře popsané a radikálně zakončené. Že by vedle buldozeru politiky tato republika nosila i buldozer miniatury či hříčky??? Jaký to plod doby, která je od nepaměti těch druhých, stále nemocná lidmi....................TAKŽE TIP!

Jim_Beam
10. 09. 2005
Dát tip
ten rým je zcela záměrný - princip pěst na oko. Pravda ovšem je, že to nepůsobí příliš esteticky.

oleandr
09. 09. 2005
Dát tip
hmm zajímavé a myslím i dobře napsané....T

Nečech
09. 09. 2005
Dát tip
Je to jakoby moc povedený začátek povídky... a potom celkem nepovedená báseň (nesmyslné rýmy).

Zbora
09. 09. 2005
Dát tip
t.

Ycidd
09. 09. 2005
Dát tip
ten koniec mi to strasne kazi, inak perfektne az na ten rym tam...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru