Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smutek...

10. 09. 2005
5
0
1179
Autor
Lilian

Tichý šepot bez ozvěny
Utichá prosba o pomoc
Nedoufá už v lepší změny
Kdopak má kouzelnou moc?

V pavučině uvězněná
V blátě,pod lidskýma nohoma.
Vosková figurína opuštěná,
Mezi kamenýma sochama.

Jako stín v temnotě
Je neviditelný
Další stvoření v samotě
je nepostradatelný
i pro malé vystrašené kotě.

 

 

 

 

 


Silvita
29. 03. 2006
Dát tip
tak abych mohla k tomu něco říct od Aerosmith mám celou diskografii dal si špatnej příklad :)

Salmar
24. 03. 2006
Dát tip
...a přidal jsem další tip. Lilian píše moc hezky, proto vím, že tohle není ojedinělá básnička. Tohle se pěkně čte, jen je to možná tak trošku těžší na pochopení, musel jsem to přečíst dvakrát - to není negativum, ba naopak. Verše nejsou skoro totální - není to říkanka. Báseň má vnitřní obsah. Jediné co bych vytknul je konec, který se mi jako správné zakončení nehodí - logicky, nikoli souzvučně. Silvita: Co se tipování týče, myslím, že ti k tomu můžu něco říct. Je výzkumem prokázáno, že pokud je ve společnosti nějaká známější osoba, má veliké šance (asi 85%), že bude hodnocena lépe, než lidé kteří známi nejsou. Jako příklad bych ti mohl dát ukázku z trochu větší společnosti, než je pismak - tedy, vem si nějakou velice komerční hudební skupinu, například Green Day - jakmile něco složí, nebo je slyšíš, jsi víceméně ráda a potěšena, jsou to přeci Green Day. Ale jakmile potom někde uslyšíš méně známou skupinu (například Aerosmith), kteří budou hrát o hodně lépe, budeš křičet, že chceš Green Day (celé to je postaveno na obecném základu, tedy že takto se bude chovat většina lidí, pro které je hudba určena, ne konkrétně ty). Tím chci říct, že lidi, kteří jsou tady na tomto serveru známí, mají větší šance, že dostanou více tipů, mnohdy bez ohledu na jejich opravdovou tvorbu. To je i tento příklad. Havranka to napsala dobře.

Havranka5
23. 09. 2005
Dát tip
Nezapomeň čokoládo, že autorka je zde neznámá. Být jedna z vás, třicet tipů a pět výběrů a smršť krátkých sekvencí nepísmenných znaků v četných kritikách by jí neminula ;-) A zasloužila by si je i navzdory jisté kostnatosti veršů mnohem víc než řada z vás, vzájemně se tipujících smskařek. takže přihazuju čtvrtý za opravdovost tak příznačných prožitků, (za tu voskovou figurínu mezi kamennýma sochama a vystrašené kotě)

Silvita
23. 09. 2005
Dát tip
to Havranka5: tedy nechci se hádat, ale omluva/výmluva,že je autorka začínající, a že kdyby byla "známá", tak ji neušetříme,.... nevím, proč bych měla teď? .... nevím, názor je to tvůj, každého libo, co rád, ale pokud budem nováčkům mazat med kolem huby my, kteří tu sme takhle malincí , naroste jim hodně sebevědomí, a pak ... co teprv až jim přijde ta pořádná kritika od .. nechci jmenovat, ale je tu dost těch, kteří tomu tak trochu (víc) rozumí.. A určitě bych nesouhlasila s tím, že když má někdo hodně tipů, je to jen ze známosti. Myslíš, že mi netrvalo nějakou tu dobu, než jsem byla braná alespoň trochu vážně? Ono je dobrý říct hned pohled na svět .... :) měj se :) a klidně mi napiš nějakou kritiku, a nedávej tipy, protože se "přece neznáme" :)))

Bechtin01
12. 09. 2005
Dát tip
škoda ten konec,to mi nesedí.tady už se tipy rozdávaj na přečtení ,nechápu to /tipování/

tanec
10. 09. 2005
Dát tip
Smutek je zlá věc, ale já si myslím, že se dá překonat.Vím o čem píšu.Básnička se příjemně čte, tak proto dám tip.

fougeres
10. 09. 2005
Dát tip
ale proc ne...tip:-)

zdjr1976
10. 09. 2005
Dát tip
TIP

Tohle má 3 tipy? Jo, já chápu, asi se cítíš hrozně, ale mohlas to mnohem líp napsat. Ty gramatické rýmy jsou dost příšerný...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru