Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

mezinárodní projekt - i pro Vás - přátele z odkudkoli

13. 09. 2005
0
0
563

(rozšíření projektu)

Máš zájem podílet se jako spoluautor na mezinárodní publikaci o Lužici? Libovolným žánrem (verše, publicistika, odborné články, kresby, grafika aj.) i relativně libovolným rozsahem (od několika slov po desítky stran)? Psané příspěvky mohou být v libovolném jazyce.

Termín uzávěrky zůstává beze změny: konec listopadu. Po tomto termínu zájem o příspěvky trvá, ale bez možnosti garantovat jejich vydání.

Pokud vše dopadne podle očekávání, na knížce se budou podílet autoři nejméně ze sedmi různých zemí. Dosud došlé příspěvky jsou ze čtyř zemí, z dalších tří zemí je máme slíbeny.

Vítány jsou i vzpomínky na Tvoji návštěvu Lužice (i polské části), Tvoje setkání s Lužičany, fotografie z Lužice apod.

Výbor společnosti si vyhrazuje právo některé příspěvky odmítnout (např. z technických důvodů).

Máme zájem i o verše apod. autorů narozených na lužicko-českém pomezí (okresy Česká Lípa, Děčín, Jablonec nad Nisou, Liberec), jakož i o pověsti, články a další materiály vztahující se k tomuto území - přinejmenším jeho část bývala před staletími součástí Milčanska, dnešní Horní Lužice.

Prosíme o předání této informace i všem Vašim přátelům, které by mohla oslovit. DÍKY!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru