Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Marcello Mastroianni

Výběr: jenyk, Print
18. 09. 2005
11
0
1312

zapálila jsem si cigaretu a podívala se do výlohy
kde se za mnou zrcadlil a vlnil svět
a modlila se
k duchu svatému
to je totiž můj názor.

(barva očí tohohle chlápka se nedala poznat, byla zamlžená
starými technologiemi
byla šedá a šedá)

malý dívčí originální zapalovač zippo
kde mi vyměnil kamínek
můj učitel destruktivního psaní, doplnil benzín
a mile se usmál
pohladil mi záda a
a
dodal mi kuráž v běhu za rakovinou

(chodila jsem na nejhloupější večírky a brala si odtamtud
ty nejkrásnější ženy
hledala jsem život)

bohem zatracené dítě smálo se
a bratři
pokyvolali hlavou pochlebovali
do výloh
do výloh

(pokladník co vzhlédnul k zeffirelimu
kterému prodával lístek)

neexistuje taková věc jako zničený život, vlastní nebo cizí,
jenom to je hodnota, na které se dá stavět,
protože je to zkurveně jednoduché
a v poměru s tím
jak to hýbe vesmírem
musíme tančit

(takových soch v naší mysli!)
Shammann
23. 03. 2006
Dát tip
Božská záležitost.

Kimísek
18. 01. 2006
Dát tip
.) piš dál! prosím

ach jo, ženská. pokud se TY podíváš na mojí reakci k tvé první kritice, pořád vidíš, že je to v pořádku, když se ještě podíváš dál, na snůšku nesmyslů, kterýma jsi mě zavalila, tak už bys to mohla pochopit. ještě jednou se ti pokusím připomenout, že asi neznáš význam slova "nevyrovnanost". nejsem nevyrovnaná. pokud je pro tebe definice nevyrovnané osoby "ta, která uvádí na pravou míru nesmysly, co zanechávám" tak pak ano, máš pravdu.

no jasně. každý pózista vidí svojí pózu jako "velmi citlivé téma", ale pokud jsi háklivá, nebudeme se o tom bavit. mimochodem, "smajlík", je prostředník k lezení do řití, ne k odlehčení něčeho, a když už ano, tak pouze k imaginárnímu. já se nehádám. divila by ses, v jakém jsem klidu.

taky bych celkem šla spát. skutečně to nech být, prosím. a ždádám tě, aby ses případně příště zeptala soukromě "seš jako velká holka, že chceš umřít na rakovinu?" a já tě mohla poopravit na "Marcello Mastroianni umřel na rakovinu" a nezasírali bychom tím prostor pod básní.

jejda, avi

jdi už sakra spát. o tom, co to znamená "nebudeme se o tom bavit" popřemýšlej ráno. na další kritiku už nebudu reagovat, pokud se objeví.

k druhé kritice, é, nebo vlastně ne, to spolkne ta má první reakce, jak koukám. "psaní do šuplíku" je hloupost a v plné upřímnosti k sama sobě je nemožné. tím, že něco napíšeme, a nikdo jiný si to nepřečte, to nenabývá větší hodnoty, než dokud se to drželo v mozkovně, tudíž je to zbytečné. kdybych napsala o tom, jak sem ráno uplácala vosu, měla bys mě raději, než kdybych napsala o tomto nádherném herci? vlastně mě po pravdě moc nebaví hádat se s někým, kdo staví argumentaci na něčem, o čem neví zhola nic, a ještě to drze přiznává...

ke třetí, líbí se mi, že také umíš používat google, a navíc se mi líbí, žes to stihla mezi psaním další kritiky, a vsadím se, že od kritiky s větou "svět filmu beru poněkud vlažně" do kritiky obsahující "jestli si myslíš,že jsi jediná viděla Felliniho La Dolce Vita" neuplynulo ani deset minut. rychlá sedmnáctiletá holka. myslím, že určitě nejsem jediná, kdo viděla sladký život, osm a půl, ginger a freda, (žhav google!) nebo třeba velkou žranici. ale vím, že pokud si zareagovala takto, tak nevíš, kdo to byl. to se zdá smutné zase mě. pokud sis všimla, ptala jsem se, "víš, kdo byl marcello?" a ne "ví tu někdo, kdo byl marcello?"... vlastně nechápu, o čem tato debata je. nějaká dívka z olomouce se mi snaží znechutit tím, že rýpe do věcí, na které nestačí (což je prý bohužel problém písmáctva), ale já mám ráda olomoucké pisálky, můj chlapec mě se dvěma nedávno seznámil, a byli fajn.

pokud sis nevšimla, napsala jsem v té době zatím reakce ke dvoum ze tří tvých kritik. nechtěla jsem tě obtěžovat třikrát. (a na to, že máš "něco důležitějšího na práci" jsi nějak moc nedočkavá) tak já ti tedy od teď vždy pošlu avi.

jo... mensa mi toho hodně dá. vážně. to mi klidně můžeš dát čmáranici malého dítěte. chodila jsem s chlapcem, který podle mensy měl iq 159, ale ve skutečnosti se držel někde okolo sot dvaceti... "a vůbec se nestydím za to ,že jsem bisexuální..ale co to sem pleteš?Co je tobě do toho,že já mám přítelkyni?" já třeba nejsem nevyrovnaná. a kdybych byla, nestyděla bych se za to. ale co to sem pleteš, co je tobě do toho, že mám ráda míchaná vajíčka?

jé, promiň, neposlala jsem asi avi...

a přidám ještě jedno, pro jistotu.

kudlaj_nám
18. 09. 2005
Dát tip
Z Tal Afaru, kde v posledních týdnech probíhají tvrdé boje, odešlo na 200 000 jeho obyvatel. tip

Siral
18. 09. 2005
Dát tip
*

jemitojedno
18. 09. 2005
Dát tip
zajímací *

Print
18. 09. 2005
Dát tip
Moc...*!!

líbí...forma nám úplně nesedne, ale to je spíš náš problém, že máme radši míň upovídaný věci no... tip dáme

nemám ráda výklad básní, ale budiž. jiné slovo než "zkurvěně" by do skladby nezapadlo - vím to. tak mě vlastně napadá, že se obejdu bez výkladu. jen si to zkus přečíst a vynechat to slovo, není to ono. když nějaké slovo zasadím, vím, proč to dělám. k cyničnosti, bukowskému, a podobným řečím - víš, kdo byl marcello?

jo a ještě něco... startky! (jinak je mi jasné, že tvůj "osobní názor" není správný, ale že je to jen z nedostatku informací)

k první kritice, stojím o kritiku, která je ovšem inteligentní, podložená,a její autor (nebo autorka_příležitostná_lesbička) ji dokáže obhájit na záladě argumentace, a ne věty typu "já sem vlastně strašná mučednice, protože i když jsem napsala kravinu, tak sem prostě ŠLA proti proudu a nenapsala, že je to "pravdivé"". takový názor mě skutečně zajímá. takže, já příště napíšu do prologu, že nestojím o kritiku nikoho s iq pod dvacet, ano?

Smetiprach
17. 09. 2005
Dát tip
Aha, tak takhle to je. :-) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru