Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dvanáct devatenáct

30. 09. 2005
2
0
934
Autor
Aweril

     Bota bez nohy, noha bez těla, tělo bez hlavy a hlava si sedí doma. Nudí se, protože nemá kam jít, jen se kouká, jak noha honí botu, kolem dokola. Sem tam se usměje a sem tam nic nedělá.

     A ta hlava se pořád ptá těla, kde je nejlíp, kam by jí radila jet na dovolenou, kdy bude teplé počasí a tělo s hlavou v křesle myslí a hlavně závidí noze, jak si jen tak chodí bez starostně kolem dokola a nemusí poslouchat ty oposlouchaný kydy.

     Slunce svítí a všichni hnijou doma, ani patu nevystrčí, jen se tak pod dohledem té znuděné hlavy plácají doma a čekají co se bude dít. Jen ruce venčí psa a prsty drží vodítko, pes je štěstím bez sebe, že může čuchat pachy hárajících fenek.

     Hlava chtěla psa a ruce ho venčí, nebaví je to a musí koukat pod sukně kolemjdoucích slečen s hezkým pozadím, aby mohly potom hlavě povídat, jaký je to tam venku a nesmí říct, že je to nuda, když kolem chodí tolik hezkých holek, co zajímají hlavu.

     Hlava s mozkem a mozek nikde, kde by jste ho hledali, ani hlava o něm neví a tak sedí, kouká, zívá a když usne všechno končí, noha botu utéct nechá, každý si své místo najde, když už hlava dávno spí. Nikdo jí to nemá za zlé, vždyť jsou přeci jedna bytost a ta drží pohromadě.


Sael
04. 10. 2005
Dát tip
Mě se moc líbí. Jdu si najít nějaké místo, když už hlava dávno spí, ale před tím ještě * a avi (BTW ruce koukají? To je taky dobrý!)

Aweril
30. 09. 2005
Dát tip
ale asi ses jedina... to je dobre, anebo ne?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru