Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pocity V

03. 10. 2005
1
0
1178
Autor
kvetanov

Listopad 1997


Po několikeré mé žádosti se konečně objevil v bytě starosta, aby posoudil oprávněnost mého upozornění na bytové závady. Ukazuji vypouklé stěny. Dozvídám se, že tu pracovala vlhkost. Místo bez omítky bude opraveno, slibuje. Upozorňuji na stav všech dveří. Ve velké místnosti si ověřuje prohlubně v podlaze, vlhkou stěnu, nerozvedenou elektřinu. V tomhle pokoji ještě nesvítím. Prohlíží si i navazující malou místnost. Používám ji jako odkládací prostor. Vše prý zaprotokoluje. Zahrne sem i prasklou venkovní klenbu nad okny. Protokol mi bude během krátké doby předán. Za několik dní mi majitel sděluje, že zazdí místnost do malé místnosti. Rychle ji vyklízíme. Velký pokoj se stává přeplněným skladištěm. Je tu i dřevo na topení. Získala jsem zápis bez starostova podpisu a razítka obecního úřadu. Ze zápisu vyplývá, že uvedené závady, až se zvětší, mám řešit s majitelem. Ten mi zajistí trvalé užívání bytu řádnou nájemní smlouvou. Obecní úřad zruší dočasné používání prostor. Vše bude tak, jak má být!

19.3.1998

Dnes je neděle. Ráno při venčení psů někdo za mnou rychle kráčí. Cesty se rozdvojují a já za sebou slyším: „Ty kurvo, kdyby si se nekurvila, mohla jsi bydlet! Mohla jsi si vykrmit prase a mohla jsi si postavit dům. Mohla jsi šetřit! Počkej, ty kurvo, a ten tvůj vůl, já vám ukážu! Neplatíš nájem, všude to řeknu, ty kurvo!“ Protahuje slova, řve a řve. Za okny lidi určitě ví, o co se jedná. Kolem mne ticho, jen jeho řev se rozléhá. Ohromný, praskající řev zahlušuje a drásá. Všechno má svůj čas! Všeho do času!

kvetanov
11. 10. 2005
Dát tip
Vesuvanko, víš o čtvrtku 13.10.?Je vernisáž Milana v 16.30 hod.

vesuvanka
11. 10. 2005
Dát tip
Děkuji za avízo - ano, vím - přijdu alespoň na chvíli - budu muset odejít dříve, od 19,15 máme čtení Písmáka v knihovně na Letné a já než se tam dopravím, nic tam nejede přímo

kvetanov
10. 10. 2005
Dát tip
Dekuji Ti za vyjádření .Trefila jsi se ,nakonec jde stále o tentýž problém .Buď se vzdáš a nebo trpíš a bojuješ.

vesuvanka
04. 10. 2005
Dát tip
Smutné... je to jako začarovaný kruh.... úřady nedovedou pomoci, když je potřeba (mají formulace, předpisy nebo nemají příslušné zákony, o které by se opřely a bez nich se bojí jakékoliv vlastní iniciativy ..... nechápu, že po těch všech martyriích se nenašel nikdo, kdo by Ti přidělil vyhovující byt.... veškeré jednání se vrácí pořád tam, odkud vyšlo - k majiteli domku, ve kterém jsi nucena bydlet a trpět....

vesuvanka
04. 10. 2005
Dát tip
Přeji Ti, aby se vše obrátilo k lepšímu.... vypadalo to tak v předchozím díle *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru