Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co zas!

08. 10. 2005
0
0
529
Autor
Libretto

Život jde dál, máš ho rád. A pak jednoho dne se něco stane, náhle nemáš se čemu smát. Smrt stává se tvůj denní řád. Jo, kvůli žití všimneš si i smrti a to tě drtí, dtí, drtí...

Zažil jsi toho dost, ale stále jen ta lidská zloba, bude se na tebe sypat zas a znova a pak možná za rok vzpomeneš si snad "přišel jsi o vše, co měl jsi rád"...vem to ďas. Když ptáček umíral ti v hrsti smál ses. A kdo se nad tím pozastavil?

Hrdinové praví pro nás umírají a ti ostatní čas nemajíce se otočí zády a se slovy "Co zas? Vždyť život jde dál, tak neotravuj nás!", tě zaženou do kouta. A ty si uvědomíš, že ze všech stran na tě číhá mráz...

Tak se braň. Hlupáku, vždyť na kolena tě srazí zas. Voláš o pomoc a nikdo neslyší tvůj hlas...slábnoucí. Nad tím se nepozastaví žádný z nás. Pak všichni společně ti řeknem jen. "Co zas? Vždyť život jde dál, tak neotravuj nás! Tak proč už konejčně nejsi mrtvý? Proč stále umíráš?... Už neotravuj nás."


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru